Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Yine Okula Silahlı Saldırı: 10 Ölü

ABD'de Yine Okula Silahlı Saldırı: 10 Ölü

Hande öçalan
01.10.2015 - 21:48 Son Güncelleme: 02.10.2015 - 11:59

ABD'nin Oregon eyaleti, Roseburg kentinde bulunan bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda, en az 10 kişi öldü. Oregon eyalet polisi sözcüsü Bill Fugate tarafından yapılan açıklamaya göre saldırının Umpqua Üniversitesi'nde gerçekleştirildiği, saldırganın ise polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Saldırganın 26 yaşındaki Chris Harper Mercer olduğu bildirildi. Saldırganın yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü kampüse 4 silahla gittiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter: @MikeSullPhoto

Olayda ölenlerin sayısına ilişkin ise çelişkili açıklamalar geliyor. Saldırının hemen ardından ABD medyasında yer alan haberlerde ölü sayısının 15 olduğu yer aldı. Daha sonra başsavcı tarafından 13 olarak açıklanan ölü sayısını Douglas County Şerifi John Hanlin 10 olarak değiştirdi.

Portland yakınlarında bulunan okula yapılan saldırının ardından, bölgede yaşayanlara Üniversite çevresinden uzak durma uyarısı yapıldı. Saldırının birden fazla ataktan oluştuğu ve ders görülen birden fazla sınıfı etkilediği bildirildi. 

Saldırının gerçekleştiği yer fen fakültesi olarak açıklandı. Kampüste 18 fakülte daha bulunmakta. Saldırının gerçekleştiği sırada 3 bin öğrencinin üniversitede olduğu açıklandı.

Saldırgan Chris Harper Mercer 

Saldırganın hedefinin ne olduğu henüz bilinmiyor. Ancak polis, sosyal medyada yaptığı paylaşımların incelendiğini de vurguluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20'li yaşlarında olduğu ve uzun namlulu bir silahla saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen saldırganın, vurulararak etkisiz hale getirilip göz altına alınmasın ardından, hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bu, ABD'de sene içinde yaşanan 45. okul saldırısı.

Obama'dan bireysel silahlanma vurgusu

Obama'dan bireysel silahlanma vurgusu

Olayın ardından bir basın açıklaması yapan ABD Başkanı Barack Obama, bireysel silahlanmaya dair hukuki düzenlemelerin sıkılaştırılmasını istedi.

Bu tür silahlı saldırıların rutin hale geldiğini belirten Obama, açıklamalar sırasında öfkesini gizlemekte güçlük çekti.

ABD Başkanı şunları söyledi:

'Dünya üzerinde akıl hastalığı olan ya da başkalarına zarar vermek isteyen insanlar yalnızca bu ülkede yaşlamıyor. Ama birkaç ayda bir katliama yol açan silahlı saldırılar yalnızca bu ülkede yaşanıyor.'

AP & ABC & BBC Türkçe & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0