Görüş Bildir
Haberler
ABD'de 'George Floyd' İsyanı Büyüyor: Minnesota'da 'Acil Durum' İlan Edildi

etiket ABD'de 'George Floyd' İsyanı Büyüyor: Minnesota'da 'Acil Durum' İlan Edildi

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ardından, polis memurlarını protesto eden göstericilerden biri çıkan arbedede silahla vurularak öldürüldü. Kentte acil durum ilan edildi, bölgeye ABD Ulusal Muhafızları gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentte ateşe verilen binalardan biri 🎥

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesine yönelik protestolar devam ederken, çıkan kargaşada bir protestocunun silahla vurularak hayatını kaybettiği, 5'inin tutuklandığı bildirildi.

1 kişi öldü, 5 kişi gözaltına alındı

1 kişi öldü, 5 kişi gözaltına alındı

Minneapolis kentinin polis şefi John Elder bir basın toplantısı düzenleyerek protestolar esnasında çıkan çatışmada bir kişinin vurularak öldürüldüğünü, yağma ve ateşe verme hadiselerine karışan 5 kişinin ise gözaltına alındığını bildirdi.

Minneapolis'te göstericiler polis merkezini ateşe verdi

Minneapolis'te göstericiler polis merkezini ateşe verdi

Floyd'un hayatını kaybettiği 3. bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara yansıdı.

Polisin daha önce kurduğu barikatı aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bazı sosyal medya hesapları tarafından canlı olarak yayımlandı.

Polis şefinden 'üzgünüz' açıklaması

Polis şefinden 'üzgünüz' açıklaması

Yerel medyadaki haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre göstericilerin, Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınlarında, farklı noktalarda protestolara devam ettiği, polisle yer yer çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Polis şefi Elder, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ve kentteki güvensiz ortamın oluşmasında kendilerinin de payının bulunduğunu kabul ettiklerini söyledi.

Minneapolis'de dün düzenlenen gösterilerde de olaylar çıkmıştı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mağaza yağmaları artıyor

Mağaza yağmaları artıyor

Öte yandan Floyd'un ölümüne sebep olan polis memurlarının yargılanması istemiyle başlayan protestolarda, bazı mağazaların yağmalandığı görüntüler Amerikan medyasında yer almaya devam ediyor.

Öfkeli kalabalık, civarda bulunan büyük mağaza zinciri Target başta olmak üzere bazı alışveriş merkezlerini talan ederken bazı iş yerlerini de ateşe verdi. 🎥

Diğer yandan kendilerine "ağır silahlı denetçiler" adını veren bir grup beyaz Amerikalının da yerel işletmelerin dışında nöbet tutmaya başladıkları anlar kameralara yansıdı.

Diğer yandan kendilerine "ağır silahlı denetçiler" adını veren bir grup beyaz Amerikalının da yerel işletmelerin dışında nöbet tutmaya başladıkları anlar kameralara yansıdı.

Sokaklardan savaş alanlarını andıran görüntüler geliyor 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acil durum ilan edildi, Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı

Acil durum ilan edildi, Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Vali Tim Wlaz'a çağrıda bulunarak olayların daha da büyümemesi için Ulusal Muhafız Birliğini bölgeye göndermesi talebinde bulundu.

Minnesota Valisi Walz da, bir basın toplantısı ile eyalet genelinde acil durum ilan ettiğini ve eyaletin Ulusal Muhafız Birliğini aktive ettiğini duyurdu.

Yaşanan şiddet olayları ve diğer gelişmeler üzerine, bölgedeki otobüs ve hafif raylı sistemlerin de devre dışı bırakıldığı duyuruldu.

Protestolar diğer eyaletlere de sıçradı

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Siyahi ABD'li George Floyd'u gözaltına almak isteyen polis, Floyd'un boynuna diziyle bastırarak nefessiz kalmasına ve ölmesine neden olmuştu.

O anlar yoldan geçen biri tarafından cep telefonuna kaydedilmiş, görüntüler ülke çapında infiale yol açmıştı.

Floyd'un ölümünden sorumlu tutulan dört polisin işine son verilirken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olayı incelemek için başlattığı iki ayrı soruşturma sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
393
103
52
27
26
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Teod Dote

az bile yapıyorlar. yeter lan bu isteyenin isteyeni zorbaca öldürdüğü,gasp ettiği, susturduğu, i lanet olası Dünya'nın döndüğü. duracaksa herkese dursun.

limbo

Şu devletlerin reaksiyon verememe, öngörememe beceriksizlikleri neden hep her yerde aynı. Şu mkmun polisi %100 haksız ve suçlu üstelik başından geçen ilk ora... Devamını Gör

limbo

Gezi direnişinin büyümesinin sebebi de fetöcü polislerin aşırı şiddet kullanması ve Tayyip'in egosuydu zaten, aynı bok işte.

Muhammed Gungor

Amerika bu seferde kendi ülkesine demokrasi getirmiş