Görüş Bildir
Haberler
ABD’de Bağışlanan Kadavraların Orduya Satıldığı Ortaya Çıktı!

etiket ABD’de Bağışlanan Kadavraların Orduya Satıldığı Ortaya Çıktı!

ABD'de tıbbi araştırmalar için bağışlanan kadavraların Amerikan ordusuna patlayıcı araştırmalarında kullanılmak üzere satıldığı ortaya çıktı. Ordu tarafından yapılan deneylerde patlayıcı maddelerin insan bedeni üzerindeki etkisinin anlaşılması amacıyla kadavralar patlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'nün Reuters'tan aktardığı habere göre, kadavraların her biri binlerce dolara Biyolojik Araştırmalar Merkezi (BRC) tarafından satılıyor.

ABD ordusu askerleri patlayıcı maddelerin etkilerinden korumak için cesetler üzerinde deneyler yapıyor. Bu nedenle kadavraları “patlatarak” farklı el yapımı patlayıcıların insan bedeni üzerindeki etkilerini anlamaya çalışıyorlar.

Her bir kadavra için yaklaşık 6 bin dolar ödeniyor

Her bir kadavra için yaklaşık 6 bin dolar ödeniyor

Her bir kadavra için 5 bin 893 dolar (yaklaşık 20 bin tl) ödendiği belirtildi. Ancak sevdiklerinin bedenini bağışlayan aile fertlerinin, cesetlerin ABD ordusuna satıldığından ise haberleri yok.

Aileler oldukça üzgün

Aileler oldukça üzgün

Jim Stauffe eşi Lisa ile birlikte

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örneğin bu durumla karşılaşanlardan biri de Stauffer ailesi.

2013 yılında Alzheimer’dan kaybettiği 74 yaşındaki annesi Doris’in naaşının orduya satıldığından oğlu Jim Stauffer’ın haberi yokmuş.

Stauffer, bağış yapmadan önce askeri amaçlı ya da tıbbi olmayan bir araştırma için kullanıma izin vermediğini özellikle dilekçesinde belirttiğini ifade ediyor.

Raporlara göre BRC son 10 yılda 5 binden fazla insanın bedenini satmış

Raporlara göre BRC son 10 yılda 5 binden fazla insanın bedenini satmış

Doris Stauffer'ın gençliği

Kadavraların satılması hakkında ABD kanunlarında tanımlanmış net kurallar bulunmuyor. Aileler ise ortaya çıkan bu durumdan rahatsızlıklarını ve üzüntülerini dile getiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
360
128
122
15
13
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Diriye çooook saygılılar ya , kaldı ki kadavra. Kadavra ile ölçtüğü tahribatı canlı insanlara uygulamayı düşünüyor sonuçta.

Berke Biber

Adamlar idam mahkumlarına bile böyle deneyler yapıyo siz uyuyun

Rolshun

abi kisinin ailesinin izni olmadan boyle biseyin olmasi korkunc