Görüş Bildir
Haberler
Abartmaya Gerek Yok! Çok Sık Temizlik Yapmanın Çok da Mantıklı Olmadığını Kanıtlayan 12 Sağlam Neden

etiket Abartmaya Gerek Yok! Çok Sık Temizlik Yapmanın Çok da Mantıklı Olmadığını Kanıtlayan 12 Sağlam Neden

Çağla
08.11.2019 - 18:17

Eviniz temiz kalsın diye sağlığınızdan olmayın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı şeyleri ütülemek zararlıdır.

  • Çarşafları ve yastık kılıflarını ütülemek oldukça yorucu bir aktivite ve bilim insanları bunu yapmanın boşuna vakit ve enerji kaybı olduğunu söylüyor. Ütülenen çarşaflar ve nevresimler, nemi soğurmaz ve nefes almaz. Bunun nedeni ise ütü yapılırken kumaşın yapısının değişmesi. Yıkama iplikleri gevşetir ve ütü onları yüksek sıcaklıkta sıkıştırır. Sonuç olarak, kişi de ütülenmiş çarşaflarda iyi bir uyku alamaz.

  • Temizlik heveslileri havluları da ütülüyor. Bu angaryayı da listenizden çıkarabilirsiniz. Eğer bakteriler ölsün diye yapıyorsanız, havlularınızı yüksek derecede yıkayarak da bu sonuca ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcıdan uzak durmayı unutmayın. Havlular, yıkandıktan sonra su emme eğilimindedir.

  • Bebek kıyafetlerini yüksek derecede yıkayıp yıkamamak hakkında daha tartışmalar mevcut.Genç anneler bu tartışmaların ana destekçileri. Bununla birlikte, hem destekçilerin hem de karşı gelenlerin kendi argümanları var. Buhar bakterileri öldürebilir, ancak bebeğin aşırı temizliğe ihtiyacı yoktur. Doğumdan sonraki ilk birkaç ay boyunca bebeklerin kıyafetleri ütülenebilir, ancak daha büyük yaşlardaki çocuklar için gerekli değildir.

Çok kapsamlı bir temizlik sağlığınız için tehlikeli olabilir.

Çok kapsamlı bir temizlik sağlığınız için tehlikeli olabilir.
  • Evinizi temizlemeye ve ışıltılı hale getirmeye çalışarak, sadece enerjinizi boşa harcamakla kalmaz, aynı zamanda ev sakinlerinin, özellikle de çocukların sağlığına zarar verirsiniz. Bağışıklığın oluşması için belirli sayıda mikroorganizma gereklidir. Evde kullanılan deterjanlar hayatlarımıza girdiğinden beri alerji teşhisleri de artmıştır.

  • Her yerde deterjan kullanmanıza gerek yok. Kullanacağınız deterjanda triklozan olup olmadığını kontrol edin. Bu madde bazı ülkelerde yasaklanmıştır çünkü hormonal bozuklukları ve alerjileri ortaya çıkma riski vardır.

  • Birçok insan tuvaletin evdeki en pis yer olduğunu düşünür ama aslında durum öyle değil. Haftada sadce bir kez dezenfektanla yıkamak yeterlidir. Mutfağınızın musluklarını silerek daha fazla zaman tasarrufu yapabilirsiniz çünkü musluklarda 44 kat daha fazla mikrop vardır.

  • Evinizi sürekli temizleyip, bulaşıkları sürekli yıkıyorsanız, kontakt dermatit hastalığını kapabilirsiniz. Bu cilt tahrişi, su ve çeşitli deterjanların içerdiği kimyasal elementlere verilen bir reaksiyondur. Yani, sağlığınız için, temizlik konusunda biraz tembel hissetmeniz iyi olabilir.

Ciddi anlamda fiziksel çaba gerektiren şeylerden uzak durmaya çalışın.

Ciddi anlamda fiziksel çaba gerektiren şeylerden uzak durmaya çalışın.
  • Ulaşılması zor yerleri temizlemeye çalışmak, tansiyonu olan kişiler için risk faktörüdür. Bu, durum özellikle de ev işleri için geçerlidir çünkü bu sırada kan kafada toplanır.

  • Yerleri dizlerin üstüne çökerek ellerinizle mi temizliyorsunuz? Bu kötü alışkanlıktan vazgeçin. Bu eklemlerinizde sorunlara yol açabilir. Bursan iltihaplanmasına zamanında boşuna 'hizmetçi'nin dizi' denmiyordu.

  • Görme sorunları olanların da zemini elleriyle temizlemekten vazgeçmeyi düşünmesi gerekiyor. Doktorlar, uzağı göremeyen insanların, eğilmeleri gereken şeyleri yapmasını önermiyor. Aksi takdirde retina yırtılması gibi ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Görevleri paylaşın.

  • Eğer bir hayat arkadaşınız varsa, ev işlerini paylaşmaktan hiçbir şekilde çekinmeyin. Araştırmalara göre erkeklere hala kadınlara göre daha aza temizlik yapıyor. Ayrıca, ev işlerini birlikte yapmak aileyi de olumlu anlamda etkiler. Ev işlerinin %60'ten fazlasını yapmamalısınız.

  • Kariyer ve ev angaryalarıını bir araya getirmek zararlıdır. İşten sonra alışveriş yapmak ve evi temizlemek konusunda endişelendiğiniz için kan basıncınız artar ve vücudunuz bu strese tepki verir. Bu nedenle, hoş olmayan düşünceleri bir kenara bırakın ve çocukların oyuncaklarını oldukları yerde bırakın, en azından iyi bir durumda kalacaksınız.

Bonus: Düşen yaprakları temizlemek yerine yaprakların üstünde yürüyün.

Bonus: Düşen yaprakları temizlemek yerine yaprakların üstünde yürüyün.

Evinizi en yakın hafta sonu boyunca temizlemeyi planladıysanız, bahçenizdeki sonbahar yapraklarını temizleme fikrini aklınızdan çıkarın. Son yıllarda, yaprakları yerde tutmanın yararlılığı ve olumlu ekolojik yönleri hakkında birçok görüş ortaya çıktı. Çürüyen yapraklar, toprakları daha verimli hale getiriyor. Dahası, kalın bir yaprak tabakası, bazı bitkileri ve faydalı böcekleri soğuk havalarda koruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
443
119
48
45
25
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sultan Çelen

Öncelikle yerlere çöp atılmasın yeter.

İçeriğin özeti bayramdan bayrama temizlik yapın. :)

Gamze Öznalbant

Bonus uymamış bu içeriğe,bahçeli evim olsa temizliği de ben yapmam heralde temizlikçi tutarım değil mi? :D

Özgül Işler

Her bahçeli ev pahalı değil ki, biz kendimiz temizliyoz :)