Görüş Bildir
Haberler
Abartı Yok, Bize Güvenin: Hayatı Size Zindan Eden Ayrılık Acısını Bu Basit Bilimsel Yöntemle 1 Günde Çözmek Mümkün!

etiket Abartı Yok, Bize Güvenin: Hayatı Size Zindan Eden Ayrılık Acısını Bu Basit Bilimsel Yöntemle 1 Günde Çözmek Mümkün!

Aşk acısını hepimiz tattık fakat bu acıyı atlatmanın aslında bilimsel ve kesin bir yolu olduğunu söylesek? Bize güvenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk acısını çözmek için bilime sırtımızı yaslarken şu ilgi çekici akademik çalışmayı kullandık.

Aşk ne kadar bizdense ayrılık da o kadar bizden, ondan kaçış olmadığını öğrenmekten de kaçış yok.

Her ne kadar huzur odlu bir ilişkiye başlamış olsak da her şeyin olduğu gibi ilişkilerin de bir sonu olduğunu unutabiliyoruz, kimi zaman bu fikir aklımıza gelse de hemen zihnimizden kovuyoruz. Çünkü başımıza gelmeden bu gerçeklik yokmuş gibi davranmak kolay...

Peki, sevdiğimiz insan bir anda hayatımızdan çıkıp gittiğinde giydiğimiz depresyon hırkasını üzerimizden çekip atmak için ne kadar bekleyeceğiz?

Bu konuda konuşan herkes ayrılık acısını belli aşamalara bölmüş, ilk olarak kabullenme, ardından öfke, geçmişe saplanıp kalma... Liste uzayıp gidiyor. Tüm bu tatsız süreçlerin ardından ancak huzura kavuşulduğuna neredeyse herkes inanmış durumda.

Tüm bunlar normalmiş gibi karşımızda duruyor fakat derin acıların pençesine düşmeden ayrılık acısından kurtulmak için altın değerinde bir reçeteye sahibiz.

Çözüm, tıbbi olarak etkisi olmayan tedavi benzeri bir uygulamanın beklenmeyen etkiler yaratması anlamındaki plaseboda. Kokrmayın, arkamızda bilim var. 😎

Plasebo ve yıllar süren ilişkinin ardındaki aşk acısı arasındaki bağlantının ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz, size yapılan araştırmayı anlattığımızda her şey netleşecek.

Aşk acısı yaşayan kişiler, özellikle de kısa süre önce ilişkisi sonlanmış kişiler üzerinde bir deney yapıldı.

Bu deneye göre bu kişilere ilkin ayrıldıkları kişilerin fotoğrafları gösterildi. Yaşadıkları acı tarif edilemezdi, her ne kadar üzerinden aylar geçmiş bile olsa bazıları için her şey çok tazeydi. 

Araştırmacılar fotoğrafları gören kişilerin zihinsel değişimlerini not ettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardından kişilerin fiziksel acı durumunda nasıl tepki verdikleri, sözlü tepkilerden önemlisi zihinlerinin tepkileri ölçüldü.

Esasen her şey tahmin edildiği gibiydi, aşk acısı ile fiziksel acı beyinde benzer bölümlerde yankı buluyor ve mutsuzluğumuz canımızı gerçekten de yakıyordu.

Buraya kadar yeni bir şey yok, deneyin zihinleri açan kısmı plasebo etkisini test etmeleriyle başladı, duyduklarınıza inanmaya hazır olun.

Aşk acısı yaşayanlara bir spreyin duygusal acıları baskılayacağı, geçici olarak yok edeceği bilgisi verildi. Tabii böyle bir sprey yoktu.

Aşk acısı yaşayanlara bir spreyin duygusal acıları baskılayacağı, geçici olarak yok edeceği bilgisi verildi. Tabii böyle bir sprey yoktu.

Yarısına spreyin bir ilaç olmadığı bilgisi verildi, diğer yarısı ise bu spreyin mucizevi etkileri olacağına inanarak deneye katıldı. Plasebo etkisi gerçekti! Bu spreyin hislerini baskılayacağına inanan kişiler birkaç saat boyunca kendilerini iyi hissetti ve bunu tamamen kendi iradeleriyle gerçekleştirdi.

Peki bu deney bize neyi anlatıyor? Çok basit, zihnimiz biz neye inanmak istersek ona göre davranıyor.

Peki bu deney bize neyi anlatıyor? Çok basit, zihnimiz biz neye inanmak istersek ona göre davranıyor.

Yani aşk acısı dediğimiz evrensel bir kural yahut süreçler bütünü değil. Bir gün sonra eski hayatınıza dönmeniz acınızı ertelediğinizi göstermiyor, zihniniz buna hemen alışıyor. Tabii siz alışmak istediğiniz sürece...

Aşk acısını aşabileceğimize inanmak bile başarmak için büyük bir yol katetmemizi sağlıyorken anıların esiri olmaya gerek var mı? İyi anıları cebimize koyup hayat yolunda yürümeye devam etmemiz gerekiyor, aksi halde hayat akıp gidiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
97
45
19
18
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Janset cataltug

Hayatınıza pazardan aldığınız karpuzu sokup, o karpuzun size veda edişini izlemiyorsunuz. Aşık olduğunuz insanı bir daha yan yana gelmemek üzere kaybediyorsu... Devamını Gör

Handan Tuba Yavuz

Bazen yürüyen otların yerine geçip çiğnenmek istersin... 😀

Spreyin acıyı baskılayacağına inanmışlar ve birkaç saat acı hissetmemişler. Bana bu da bir çeşit erteleme gibi geldi. İnsan psikolojisi muazzam bir güç ancak... Devamını Gör