Görüş Bildir
Haberler
AB Konseyi Başkanı Michel: 'O Geceden Beri İyi Uyuyamıyorum'

AB Konseyi Başkanı Michel: 'O Geceden Beri İyi Uyuyamıyorum'

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Ankara ziyaretinde yaşanan ‘koltuk krizi’ne ilişkin açıklama yaptı. Michel, 'O günden beri geceleri iyi uyumadığımı gizlemiyorum çünkü o sahne kafamda sürekli yeniden cereyan ediyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizine ilişkin açıklama yaptı. Handelsblatt'ın da aralarında bulunduğu bir dizi Avrupa ekonomi gazetesine demeç veren Michel, söz konusu görüşmedeki tavrı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtti. 

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Michel, 'Benim endişem, herhangi bir şekilde tepki vermiş olmam halinde, bunun çok daha ağır bir olaya neden olmasıydı' dedi. 'Eğer mümkün olsa, geri döner ve bunu onarırım' diye konuşan Michel, 'O günden beri geceleri iyi uyumadığı gizlemiyorum çünkü o sahne kafamda sürekli yeniden cereyan ediyor' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Beştepe'de yapılan görüşmenin basına yansıyan kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile yan yana oturmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ise, bu ikiliye mesafeli bir biçimde, karşılıklı olarak kanepelerde yer almışlardı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, oturma düzeni ile ilgili olarak yaptığı açıklamada protokol 'Protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır. AB tarafının telkinleri konusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır. Nokta' ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreterliği'nin protokol ve toplantılardan sorumlu birimi ise basına gönderdiği bilgi notunda, toplantıda şartların kısa süreyle incelendiği ancak toplantı ve yemek odalarının görülmesine, bu yönde talepte bulunulmasına karşın Türk tarafınca izin verilmediğini duyurmuştu.

Toplantı yapılacak salonun görülmesine izin verilmesi halinde AB Konseyi protokol servisinin Türk tarafına, 'bir nezaket ifadesi olarak' Komisyon Başkanı için ayrılan kanepeyi iki koltukla değiştirmelerini önerecekleri belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
17
16
13
9
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Zamanla alışıyor insan...

Psimaxwe

Von Der Leyen 1 ay Türkiye'de kalsın alışır :D

Psimaxwe

Tüm Avrupa türkiyenin ne kadar barbar bir ortadoğu devleti olduğunu bir kez daha gördü :D Avrupa basını çalkalandı resmen bu haberle, sırf kadın diye yer ver... Devamını Gör

bunedio.net

sırf kadın diye değil ursula von der leyen Avrupa Komisyonu Başkanı , AB başkanı değil , herkes kendi denkiyle oturması gerektiği için farkındaysanız Ursula ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

avrupa kadını başka oluyor, yer verilmedi diye depresyona girip uyku sorunu çekiyor. sırf o saatte orda olduğu için, tecavüz etmeyi kendine hak gören ve buna... Devamını Gör

blackmet

Uyku sorunu yaşayan Charles Michel.