Görüş Bildir
Haberler
91. Yıl Coşkusu

91. Yıl Coşkusu

silviya alaskarova
30.10.2014 - 14:04 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 15:13

91. Yıl Coşkusu

91. yıl coşkusu

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Afyonkarahisar’da Kocatepe’den başlayan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde aziz milletin büyük fedakarlıklar göstererek kazanılan Cumhuriyetin 91. Yılı tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

Vali Hakan Yusuf Güner’in makamında tebriklerin kabulünde Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkan Vekili Hasan Hatun, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundular.

Vali Güner coşku ile karşılandı

Valilik makamında gerçekleştirilen bayramlaşma törenin ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı etkinliklerine Atatürk Stadyumunda devam etti.Coşkulu bir şekilde karşılanan Vali Hakan Yusuf Güner’in katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Milletvekilleri Ahmet Toptaş ile Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları, askeri personel, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bayram kutlamaları ile başladı

Atatürk Stadyumundaki törenler, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından halkın, bayrama katılan öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramlarını kutlamaları ile başladı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türk milleti gücünü gösterdi

Vali Hakan Yusuf Güner konuşmasında,“Bugün Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlamanın gururu, mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, dört bir yanı düşmanlarca işgal edilmiş vatan topraklarını vatan sevgisi, inanç ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşmış ve kurtarmış, aziz ve onurlu Türk Milletinin gücünün tüm dünyaya göstergesidir. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanının sonucunda ulaştığı zirvedir” dedi.

Dünya devleti

Cumhuriyetin ilanından sonra aradan geçen 91 yılda ülkemiz başta ulaştırma, sağlık, bilim, eğitim, insan hakları, demokrasi olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Vali Güner, “Ülkemiz her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkemiz köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Türkiye Cumhuriyeti her alanda en üst seviyeyi hedefleyerek, bulunduğu bölgede ve dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer almaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Duyarlı devlet olduğumuzu gösterdik

Vali Güner, “Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafyada ve dünyada savaşlardan, ülkelerin yaşadığı iç karışıklıklardan, hastalıklardan, yoksulluk gibi sıkıntılardan muzdarip evlerini, arsalarını, eşyalarını kısaca her şeylerini geride bırakarak göçmen durumuna düşmüş olan insanlara kucak açarak, onlara yardım elini uzatarak ne kadar büyük ve duyarlı bir devlet olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yaşadığımız şu dönemde bölgemizdeki ülkelerde yaşanan gelişmelerden Cumhuriyetin 91 yıl önce ilan edilmesinin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz”diye konuştu.

Birlik içinde yaşamaya devam

Cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerektiğini belirten Vali Güner, “Kurtuluş Savaşında göstermiş olduğumuz birlik beraberlik, tek vücut olma, kardeşçe birlikte yaşamak ve birlikte hareket etmek gibi özelliklerimizi millet olarak yitirmemeli, günümüzde de tarihimizden gelen bu kardeşlik ruhuna yakışır bir şekilde birlikte kardeşçe yaşamaya devam etmeliyiz. Biz Afyonkarahisar Valiliği olarak ülkemizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, Milli Mücadele’nin başladığı bu topraklarda, Cumhuriyetimize yaraşır bir şekilde, halkımıza hizmet hakka hizmet anlayışıyla tüm kurum ve kuruluşlarımızla halkımıza hizmet için yeni projeler ortaya koyarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz ve bu yolda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

Madencileri unutmadı

Konuşmasının sonunda Karaman ilinde madende bir kaza sonucu mahsur kalan 18 madencinin sağ salim kurtulmaları temennisinde bulunarak; “Kurtarılma çalışmaları devam ediyor, inşallah mahsur kalan kardeşlerimiz ailelerine sağlıklı ve en iyi şekilde kavuşurlar. Çalışmaları hep birlikte takip ediyoruz. Valilik olarak bizler de Afyonkarahisar AFAD ekiplerinden bir ekibi de o bölgeye kanalize ediyoruz. Yakından takip ettiğimiz bu olayı milletçe bu üzüntüyü, bu acıyı beraber yaşadığımız dönemde inşallah iyi haberler bekliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız hepimize fakiriyle, yoksuluyla, zenginiyle Türk Milletine kutlu olsun ”dedi.

Mehmet amca coşkulu anlar yaşattı

Tören daha sonra Cumhuriyetle ilgili şiirlerin öğrenciler ve Bayatlı Şair Mehmet Yiğit tarafından okunması ile devam etti. Mehmet Yiğit’in şiirini bitirmesinin ardından Atatürk portresini kaldırarak halka göstermesi coşkulu anların yaşanmasına ve halkın beğenisini kazanmazsına sebep oldu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Milli Egemenlik” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekillerimiz Ahmet Toptaş ve Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.Törenin sonunda tören geçişlerinin yapılmasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde görev alan kamu görevlilerini başarılı organizasyonları nedeniyle tebrik etti.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0