Görüş Bildir
Haberler
90'lı Yılların En İyi 20 Filmi

90'lı Yılların En İyi 20 Filmi

Oğuzhan Demirtaş
09.08.2014 - 23:05 Son Güncelleme: 10.08.2014 - 19:52

20. Siyah Giyen Adamlar (1997):

20. Siyah Giyen Adamlar (1997):

Siyah giyen adamlar-Başrolde Will Smith'in oynadığı şahane film,90'larda ne kadar iyi filmler olsa da öne çıkıp bir farklılık yaratmıştır,tabii Men In Black müziği de herkesi havaya sokmaya yetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. HEAT (BÜYÜK HESAPLAŞMA-1995)

19. HEAT (BÜYÜK HESAPLAŞMA-1995)

Warner Bros. 1995 yapımı Amerikan Filmi.Başrollerini Al Pacino,Robert de Niro ve Val Kilmer'ın oynadığı Heat filmi Türkiye'de 1996'da vizyona Büyük Hesaplaşma ismi olarak sinemaya girmiştir.

Döneminin en iyi suç filmi olarak gösterilen 'Heat' filmi aksiyon dolu sahneleriyle izleyicilerin sıkılmadan seyredebildiği ve ufak hataların, ihanetin nelere mal olabileceğini gördüğü içinde dramda barındıran kaliteli bir yapımdır.

18. ASLAN KRAL (1994)

18. ASLAN KRAL (1994)

Animasyon filmlerinde dönüm noktası gibi görünen Aslan Kral, hikaye ve konusuyla çok dikkat çekmiş ve beğenilmiştir.

17. TOY STORY(OYUNCAK HİKAYESİ-1995)

17. TOY STORY(OYUNCAK HİKAYESİ-1995)

Oyuncakların gizli yaşamını anlatan bir animasyon filmidir. Buzz Lightyear ve Woody oyuncaklarının başından geçen heyecanlı ve maceralı öyküleri anlatır.

16. Terminatör 2: Kıyamet Günü(1991)

16. Terminatör 2: Kıyamet Günü(1991)

James Cameron tarafından yazılarak, yönetilen 1991 yapımı bir aksiyon, bilim kurgu filmi. Birinci filmde yaşananlardan on sene sonrasını konu alan film, Sarah Connor ve onun 10 yaşında olan çocuğu John'un maceralarını ele almaktadır. Terminatör film serisi çoğumuzunda bildiği gibi aksiyon dolu, bilim kurgu severlerin duygularını tam anlamıyla tatmin etmeye en çok yaklaşan filmlerdir.

15. American History X (1998)

15. American History X (1998)

American History X,Edward Norton'ın başrolü olan ırkçılık karşıtı filmlerin başında gelen ve rolünü üstlenen herkesin muazzam oynadığı IMDB 250'de 37. olan bir filmdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Braveheart (CESUR YÜREK-1995)

14. Braveheart (CESUR YÜREK-1995)

Braveheart (1995).. Herkes ölür ama kimse gerçekten yaşayamaz.. Mel Gibson ikinci kez yönetmen koltuğunda gördüğümüz usta oyuncu ayrıca filmin başrolünde ve yapımcılığınıda üstlenmiştir.. Film tartışmasız özgürlük adına yapılmış bir baş yapıt olma özelliğini taşır.. Gibson belkide hayatının filmini hem yönetmiş hem oynaması kariyerinde bu film ile hatırlanmasını sağlayacak olan film Cesur Yürek.. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de gösterimde kalma rekorunu elinde tutmaktadır ve başka bir film tarafından da bu rekorun kırılabileceğini hiç sanmıyorum; tam 58 hafta gösterimde kalmıştır.

13. Schindler'in Listesi (1993)

13. Schindler'in Listesi (1993)

Schindler'in Listesi,2.dünya savaşında Nazilerin soykırımında Polonyalı yahudisi Oscar Schindler'in kurtarmasını anlatan bir filmdir. Kültürel ve tarihi açıdan büyük önem taşır.

12. The Big Lebowski (1998)

12. The Big Lebowski (1998)

Coen Kardeşler’in yazıp yönettiği, 1998 yılında vizyona giren filmde başrolleri Jeff Bridges (Dude-Lebowski) ve John Goodman (Walter) oynuyor…Jeff Bridges 2010 yılında En İyi Oyuncu Oskar’ını alarak yıllar önce hakkettiği ödülüne nihayet kavuşmuş oldu. Sıradışı bir karakter olan Lebowski kendine has tavırları, durumlara verdiği tepkiler, rahatlığı ve yer yer garip yöntemleri izleyenleri adeta kırıp geçiriyor.

11. Titanic (1997)

11. Titanic (1997)

Yönetmenliğini ve senaristliğini James Cameron gibi büyük bir ustanın yaptığı ve oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane gibi isimleri bulunduran ve onların dünya çapında birer yıldız olmasını sağlayan bir film.Batmaz denilen Titanic isimli geminin daha ilk seferinde bir buz dağına çarparak batmasından esinlenerek oluşturan aşk hikayesi herkesi büyülüyor. Eğer bu filmi henüz izlemediyseniz çok şeyi kaçırdığınızı söyleyebilirim. Çok geç olmadan filmin akışına kendinizi bırakıp duygudan duyguya geçebilirsiniz. Bu arada gerçek hikayesinide okumayı ihmal etmeyin ( izledikten sonra okusanız daha iyi olur )..

10. The Shawshank Redemption (1994)

10. The Shawshank Redemption (1994)

Filmin uzunluğu sakın sizi aldatıp canınızı sıkmasın. Emin olun film başladıktan kısa süre sonra seyirciyi içine çekip merak uyandıran bir yapıt. İzledikten sonra hayatınızda karşılaştığınız zorlukları düşünün. Bu yapıt içinde yaşanan olaylarla insanı hem duygudan duyguya sokuyor hemde hiç beklemediğiniz anda beklemediğiniz şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Sıkılmadan izleyip çok şey öğrenmeniz dileğiyle..

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Green Mile (Yeşil Yol-1999)

9. Green Mile (Yeşil Yol-1999)

Green Mile,Tom Hanks ve Michael Clarke Duncan'ın inanılmaz oyunculuklarıyla yapılmış herkesi derinden etkileyen bir filmdir. Kısaca 'Yoruldum patron ve karanlıktan korkuyorum patron...' O dev gibi adamın rakanlıktan korkması bile bize çok şey anlatır aslında [ anlayana tabii :) ]

8. Kuzuların Sessizliği (1991)

8. Kuzuların Sessizliği (1991)

Kuzuların sessizliği,psikolojik gerilim türü bir filmdir. Anthony Hopkins'in oynadığı bu harika film,Foster yamyamlık yapan ve tımarhaneye gitmesi gereken Hannibal Lecter'ın zihnine girmeye çalışır. Ve unutmayın Anthony Hopkins 34 dişli!

7. SEVEN (YEDİ-1995)

7. SEVEN (YEDİ-1995)

Yedi (Orijinal adı Seven), senaryosu Andrew Kevin Walker tarafından yazılmış olan, Hıristiyanlık'ın 7 ölümcül günahını işleyenleri kendi vahşi yöntemleriyle öldüren bir seri katili ve onun peşindeki iki polis dedektifinin çabalarını konu alan, Hollywood yapımı bir gerilim filmidir. Sürekli yağmur yağan bir şehir, küf rengi tonlar, karanlık mekanlarda çekilen sahneleri ile sinema klasikleri arasında gösterilmektedir.1995 yapımı olan film, David Fincher tarafından yönetilmiştir ve başrollerde Brad Pitt ve Morgan Freeman  rol almıştır. Sizce bu adamların galeride isimlerinin çok geçmesi tesadüf mü? Bence değil. İkiside oynadığı rollerin altından başarıyla kalkan ve filmlerinin değerli yapıtlar arasına girmesini sağlayan muhteşem oyunculardır...

6. The Sixth Sense (6.His-1999)

6. The Sixth Sense (6.His-1999)

6.his,Bruce Wills ve Haley Joel Osment oynadığı korku filmidir. Konusunu bir replikle çok kolay anlatabiliriz. 'I see dead people!' (Ölü insanlar görüyorum.)

5. LEON (1994)

5. LEON (1994)

Leon,ailesi öldürüldükten sonra bir tetikçi altına alınan Mathilda,Leon'un hayatını değiştirerek tamamen sert ve profesyonel tavrından uzaklaştırır. Aralarında aşk olmasa bile Leon'u ilk defa seven biri olan Mathilda gerçekten aralarında bir şey oluşturur,bir bağ. Müziği ise o muhteşem Sting'in Shape Of My Heart şarkısıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Fulp Fiction (Ucuz Roman-1994)

4. Fulp Fiction (Ucuz Roman-1994)

Pulp Fiction(Ucuz Roman),belki de tarihteki en kült filmdir. Quentin Tarantino'nun yönetmenliğinde inanılmaz kadrosu olan,John Travolta,Samuel L.Jackson,Uma Thurman,Bruce Willis'in,oyunculuğunda mükemmel bir filmdir. Bol bol dövüş,para,baskın olan bu film kesinlikle 90'ların en iyi filmlerinden. 'Zed's dead baby,Zed's dead.'

3. Forrest Gump (1994)

3. Forrest Gump (1994)

Forrest Gump,öğrenme güçlüğü yaşayan Tom Hanks başkalarına ilham kaynağı olmuş 20.yüzyıl olaylarını anlatan bir filmdir. Filmde Forrest atletik biridir,dönemin ruhunu yansıtan görüntüler ve müzikler kullanılmış bir filmdir. Forrest Gump en iyi replikleri olan filmler arasındadır tabii özellikle 'Koş,Forrest,koş' cümlesi çok duyulur çünkü Forrest dünyayı koşarak gezer. Ve bir Forrest vazgeçilmezi ile bu yorumu bitirelim,'Hayat bir kutu çikolata gibidir,şansına ne çıkacağını asla bilemezsin'

2. Matrix (1999)

2. Matrix (1999)

Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Kilometre taşı Matrix... Bu kadar alt metin, metafor, sembolik anlatım, felsefik çıkarımların yanında muhteşem aksiyon, muhteşem aksiyonu pekiştiren ve sinemada çığır açan görsel efektleri ile tam anlamıyla bir başyapıt.Henüz izlememiş olanlar için sadece bir aksiyon filmi olarak bakmamanız dileğiyle.Hakınnda daha çok şey söylenebilecek olsada bizden bu kadar. Muhteşem film Muhteşem seri..

1. Fight Club (Dövüş Kulübü-1999)

1. Fight Club (Dövüş Kulübü-1999)

Dövüş Kulübü, (orijinal adı Fight Club), Chuck Palahniuk tarafından yazılmış olan aynı isimli roman üzerinden çekilen kült filmdir.Filmin psikolojik yönünü göremeyenlerin filmde açık aramaya çalıştığı ama hiç bir şey bulamadığı bir başyapıttır.Film 2 saatten biraz fazla sürsede etkisini ömür boyu hissedeceğinize eminim.Muhteşem zeka ile herşey mükemmel yerleştirilmiş. İsmine bakılınca çoğu kişinin hatta izleyenlerin bile 'Dövüş Filmi' dediği ancak bu filmin bundan çok çok daha fazlası olduğunu anlamanız dileğiyle.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
30
16
9
7
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

lebowski kesinlikle bu listeye yakışmamış...

Oğuzhan Demirtaş

fikrinize saygı duyuyorum fakat dünya genelinde bu filme gösterilen ilgi ortada :)

Bukle Naz Acar

Fight Club 1 numaradaysa sorun yok. American History X de Edward Norton hatrına sıralamada yüksekte olabilirdi hani.

Oğuzhan Demirtaş

inanın bizde hazırlarken nasıl yapsak diye saatlerce düşündük filmerin hepsi iyi olduğu için elimizden pek bişey gelmedi :) zaten Edward Norton, Brad Pitt ve... Devamını Gör

Oğuzhan Demirtaş

Yorumlarınız için teşekkürler. Eleştirilerinize ve önerilerinize daima açığız.