Görüş Bildir
Haberler
90’lardan Günümüze Yeni Bölümler Üreterek Her Nesilden Oyuncuya Hitap Eden 10 Oyun Serisi

90’lardan Günümüze Yeni Bölümler Üreterek Her Nesilden Oyuncuya Hitap Eden 10 Oyun Serisi

28.10.2022 - 16:33 Son Güncelleme: 17.10.2022 - 19:26

90'lı yıllardan günümüze yeni bölümler üreterek her nesilden oyuncuya hitap eden 10 oyun serisini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tomb Raider

Tomb Raider

Oyun dünyasının en ünlü arkeologu olan Lara Croft'un hikayesinin anlatıldığı Tomb Raider serisi, 1996 yılında piyasaya sürülen aynı adlı oyun ile başladı. Mısır mezarlarından ilham alınarak tasarlanan ve 3 boyutlu olarak piyasaya sürülen oyun, Core Design'ın imzasını taşıyordu. Lara Croft seneler geçtikçe teknolojiye ayak uydurdu, son olarak 2018'de piyasaya çıkan 'Shadow of the Tomb Raider' oyununda da ünlü arkeologun maceraları devam etti.

Pokemon

Pokemon

Bir multimedya fenomeni haline gelen Pokemon, 1996'da piyasaya çıkan ilk oyundan beri farklı platformlarda farklı şekillerde piyasaya sürülen sayısız oyuna kaynaklık etti. Daha geçtiğimiz yıllarda dünyayı kasıp kavuran Pokemon GO çılgınlığını kim unutabilir?

Sonic

Sonic

90'larda piyasaya çıkan bir diğer ikonik oyun karakteri, Kirpi Sonic, Sega'nın elindeki en önemli markaların başında geliyor. 90'larda oyun dünyasındaki popülaritesinin zirvesini gören Kirpi Sonic, 2D'den 3 boyutlu oyunların dünyasına geçmekte zorlansa da popüler kültürdeki yerini koruyor.

Resident Evil

Resident Evil

Capcom'un Resident Evil serisi, kendine has bir alan olan korku oyunlarını ve zombileri yeniden ana akıma taşımıştı. İlk oyunu 1996 yılında piyasaya çıkan seri, sonraki oyunlarda da gücünden pek bir şey kaybetmedi ve yeni platformlara adapte olmayı başardı. Serinin bünyesinden çıkan 7 film ve (biri animasyon formatındaki) 2 dizi de Resident Evil markasının popülaritesini koruduğunu gösteriyor.

Grand Theft Auto

Grand Theft Auto

Rockstar'ın meşhur GTA serisi, 1997 yılında MS-DOS, Windows, PlayStation ve Game Boy için piyasaya sürülen ilk oyun 'Grand Theft Auto' ile başlamıştı. Liberty City, Vice City ve San Andreas etrafında dönen ilk oyun, gittikçe bir öncekinden daha iddialı hale gelen dört oyunla ve PSP için piyasaya sürülen spin-off'lar ile devam etti. Serinin Vice City'de geçecek altıncı bölümünün de yakında çıkacağı söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prince of Persia

Ubisoft'un ünlü serisi, 1990 yılında Broderbund şirketi tarafından Apple II için üretilen aynı adlı oyunla başlamıştı. Antik İran'da atıldığı zindanlardan kaçmaya uğraşan bir prensi yönettiğimiz kült oyun, günümüze kadar devam eden ve farklı platformlara yayılan bir oyun serisine kaynaklık ettiği gibi yine Ubisoft'un meşhur 'Assassin's Creed' serisinin de ilham kaynağı oldu.

Civilization

Civilization

Son olarak 2016'da piyasaya sürülen altıncı bölümüyle devam eden Civilization serisi, 1991 yılında çıkan aynı adlı ilk oyunla başlamıştı. Serinin MS-DOS için üretilen ilk oyunu, 1.5 milyondan fazla satarak büyük bir başarı elde etmişti.

Doom

Doom

FPS türünün ilklerinden biri olan Doom, bilgisayar oyunlarına 3D haritalar ve multiplayer gibi birçok özelliği tanıtan en önemli oyunlardan biri. Seri, 2016'da piyasaya çıkarılan 'revival serisi' ile devam ettiriliyor. Serinin son oyunu olan Doom Eternal da 2020 yılında piyasaya sürülmüş ve büyük başarı elde etmişti.

Elder Scrolls

Elder Scrolls

Bethesda'nın ünlü serisinin ilk oyunu olan 'Elder Scrolls: Arena', 1994 yılında MS-DOS için piyasaya sürülmüştü. Ana 'Elder Scrolls' serisi biri online olmak üzere altı oyundan oluşuyor; özellikle beşinci bölüm olan 'Skyrim' ise satış rekorları kıran bir fenomen.

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Oyun dünyasının en meşhur dövüş serisi olan Mortal Kombat, 1992 yılında arcade için piyasaya sürülen aynı adlı oyunla başlamıştı. Tüm zamanların en çok oynanan oyunlarından biri olan Mortal Kombat, son olarak 2019 yılında piyasaya sürülen 'Mortal Kombat 11' ile devam etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın