Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duyguya Bağımlısın?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duyguya Bağımlısın?

Sena Erdoğdu
05.11.2022 - 18:34 Son Güncelleme: 10.10.2022 - 21:02

Eksikliğini hissetmemizle hayatımızda bazı şeylerin yolunda gitmemeye başlaması da olası olan duygulara zamanla bağlanabiliriz. Sen hangi duyguya bağımlısın?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Şu an hayatında bir duygunun eksikliğini hissediyor musun?

2. Bu eksikliği gidermek için neler yapıyorsun?

3. En son ne zaman duygusal bir ilişki içindeydin?

3. En son ne zaman duygusal bir ilişki içindeydin?

4. Hayatında olan insanlar için kendini şanslı hissediyor musun?

5. Çoğu kararlarını bir başkasına danışan biri misin?

5. Çoğu kararlarını bir başkasına danışan biri misin?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İnsanların, senin çok fazla üzerine düşmesi seni nasıl hissettirir?

7. Yeni şeylere adım atmak sana nasıl geliyor?

7. Yeni şeylere adım atmak sana nasıl geliyor?

8. Son olarak yüzleşmek istemediğin şeylerden nasıl kaçıyorsun?

8. Son olarak yüzleşmek istemediğin şeylerden nasıl kaçıyorsun?

Sevgi...

Sen sevgi duygusuna bağımlısın. Sevmek ve sevilmek kavramları senin için çok başka yerde. Hayatının her anında bu duyguları yaşamak istiyorsun. Bu duyguların eksikliği ise sende daha mutsuz biri yaratıyor. İhtiyaç duyduğun bu duygu seni yükseltirken, aynı zamanda iyi hissetmeni de sağlıyor. Her şeye farklı bakmaya başlıyorsun ve enerjin herkesi olumlu etkiliyor. Hayatında böyle büyük bir etkiye sahip olan sevgi duygusuna önem veriyorsun. Etrafında değer verdiğin kişiler tarafından sevilmek seni yalnız hissettirmiyor. Her zaman gidecek bir kapın olduğunu biliyorsun. Kim için fedakarlık yapacağını veya kimden vazgeçemeyeceğini biliyorsun. Seni seven ve sevgisini sana göstermekten çekinmeyen kişiler için her şeyi yapabilirsin. En kötü gününde bile birinin sana sevgi göstermesi senin o günü atlatacağına olan inancını arttırır. Sen sevgi duygusuna bağımlı birisin. Bu duyguyu her an hissetmek istersin ve gösterilmeyen sevginin değeri olmadığını bilirsin. Sevgisiz yapamayacağın gibi hayatında bu duyguyu baş köşeye yerleştirmişsin.

Güven...

Senin bağımlı olduğun duygu güven. Senin için bu duygu her şeyin önünde geliyor. Her zaman birine güvenmeye ve aynı şekilde güven vermeyi önemseyen birisin. Karşındaki kişiye tam samimiyetinle her şeyi anlatabilmek senin için önemli. Birine karşı bir güvensizlik hissettiğin anda o kişinin yanında tam olarak kendin olamıyorsun. Hiçbir duygunu tam anlamıyla geçiremiyorsun. Aynı şekilde güven vermeyen kişilerin sana ne söylediğini önemsemiyorsun. Birine güvenmek senin için zor. Bunun için uzun bir süre geçirmek ve gerçekten birbirinizi tanımanız gerekir. Her halini gördüğün birine güvenme olasılığın daha yüksek. Yanında olmaktan rahatsızlık duymadığın ve dilediğin gibi konuşmanı devam ettirebildiğin birine güvenin sonsuz olabilir. Zor güvendiğin gibi çabuk da güvenin sarsılabilir. Yapılan hataları karşındaki kişiye unuttuğunu hissettirsen de her zaman aklının bir köşesinde kalır. Sık sık yapılan şeyleri görmezden gelmezsin. Bir kere yapılmış bir hata karşısında bir insana şans versen de bir kere güvenin kırılmıştır ve bir daha eskisi gibi olamazsın.

Başarı...

Sen başarı duygusuna bağımlısın. Her zaman kendini konumlandırdığın bir yer var. Bu bir hedef... Kendini de o hedefte görene kadar durmak istemiyorsun. Fazla hırslı biri değil sadece başarı odaklı birisin. Kendine tekrarladığın cümlelerden biri 'Onlar yaptıysa ben de yaparım.' şeklinde... Her zaman daha yukarıya ulaşmak gibi bir düşüncen var. Yorulmadıkça da bu yolda devam edeceksin. Başarı senin için önemli bir duygu. Kendini iyi hissetmen ve tatmin olman için gerekli. İnsanların seninle gurur duymalarından daha çok kendinle gurur duymaya önem veriyorsun. Başkalarının söylediği sözlerin gelip geçici ama kendine söylediğin sözlerin kalıcı olduğunu biliyorsun. Birinin senin için 'Çok başarılısın.' demesine değil, kendinin başarılı olduğunu bilmeye önem veriyorsun. Yani hayatında ne yapıyorsan kendin için yapıyorsun. Başarı senin bağımlı olduğun duyguyken gurur da yanı şekilde olmazsa olmazın. Kendini seven ve önemseyen birisin. Hayatında önceliğin de kendinsin. Mutlu olduğun, iyi hissettiğin her yerde olabilirsin ama kendini değersiz ve önemsiz hissettiğin hiçbir yerde bulunmazsın.

Tutku...

Senin bağımlı olduğun duygu tutku. Her şeyde bir heyecan arayan birisin. Seni heyecanlandırmayan hiçbir şeyin içinde de olmak istemiyorsun. Bir işe başlanacaksa sen ona karşı inanılmaz bir istek duymalısın. Hayatının her alanında bu böyle. Yoğun duygular hissetmediğin biriyle çok zor hayatında devam edebilirsin. Tutkulu biri olduğun kadar çabuk da heyecanını kaybeden birisin. Her şeye çabuk yükseliyor ve çabuk düşüyorsun. Yani hayal ettiğin bir şey üzerine her şeyin çabucak gerçekleşmesini istiyorsun. Hemen bir adım atılmasını arzuluyorsun. Eğer biraz vakit geçerse o şeye karşı heyecanını kaybediyorsun. Bu özelliğin insan ilişkilerini de oldukça etkiliyor. Birine ilgi duyarken o kişi için her şeyi yapabilmeyi göze alabileceğini hissediyorsun ama ilgin zamanla azalınca o kişiyle devam etmek senin için çok zor bir durum oluyor. Bir başkası sana bağlanırken sen o kişiden soğumuş olabiliyorsun. Bağımlı olduğun tutku duygusuna ihtiyaç duyuyorsun. Eğer seni her zaman yanında isteyen biri varsa, her zaman heyecanını da ayakta tutması gerektiğini bilmeli.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
21
13
7
6
5
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moonlight

üfff beni bana anlattı

fatmagultumm

Ehehhehee basari ne alaka yaw