Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duygu Sana Engel Oluyor?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duygu Sana Engel Oluyor?

İçimizdeki bazı duygular ya bizi motive eder ya da bir şeylerin önüne geçer. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeylere engel olan duygularımız vardır. Seni engelleyen duygu hangisi?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şimdiye kadar aldığın kararları kim destekledi?

1. Şimdiye kadar aldığın kararları kim destekledi?

2. Peki karar verirken neye dikkat edersin?

3. Karşılıklı çıkarlarınızın olduğu biriyle yakınlık kurar mısın?

4. Uzun süredir konuşmadığın bir arkadaşın ile karşılaştın ve senden borç para istedi verir misin?

5. Peki karar verdiğinde bunun sonucunun kötü olması seni ne kadar etkiler?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatını düşündüğünde hangisi daha fazla?

7. Sana ne motivasyon sağlar?

7. Sana ne motivasyon sağlar?

8. Son olarak kendi hayatında eksikliği nerede hissediyorsun?

8. Son olarak kendi hayatında eksikliği nerede hissediyorsun?

Sana engel olan duygu kuşku...

Sana engel olan duygu kuşku... Bir yere varmanı, bir şeyler başarmanı kuşku duygusu engelliyor. Aklında hep başka ihtimaller dolaşıyor. Bunlar iyi ihtimaller olduğu kadar kötü ihtimaller de oluyor. İstediğin şeylerin önünde kuşku duygusu yer alırken sen de bu duyguya kendini fazlaca kaptırıyorsun. İçinde bu duygu gün geçtikçe büyüyor. Kendine, çevrene, hayallerine olan güvensizliğinden kaynaklanan bu problem, aynı zamanda senin hayatında da büyük bir problem yaratıyor. İstediğin şeylere ulaşmak için, istediğin yolda yürürken önüne çıkabilecek engelleri, sorunları çok fazla düşünüyor ve kendini buna çok fazla kaptırıyorsun. Bunun temelinde belki de daha önceden yaşadığın problemler yatıyor. O anlarda hissettiğin şeyler, yaşadığın sorunlar ve kalıcı olan olumsuzluklar senin gözünü tekrar kokutuyor. Sürekli bir şeylerin olmayacağını düşünmek veya olumsuz sonuçlanacağını düşünmek, seni en başından hataya sürükler. Sana aslında engel olan şey kuşku değil, sensin...

Sana engel olan duygu vefa...

Sana engel olan duygu vefa... Sen bir şeylere başlayamıyorsan, birilerine vefa duyduğun içindir. Senin için ani kararlar almak, sevdiğin kişileri bırakmak ve bazı insanları yüzüstü bırakmak çok zor. Bu duygu da senin birçok kararının önüne geçiyor. Çünkü hayatında birilerine borçlu olduğunu düşünüyorsun. Hatta öyle ki o kişilerin yanında olduğunu hissettirmen, onların mutluluğu olduğunu düşünüyorsun. Sen içinde, kendini başkalarının hayatlarında konumlandırmışsın. Sen onlara iyi geliyor, onları mutlu ediyorsun. Peki kendin için ne yapıyorsun? Başkaları için sürekli iyi olan şeyi yapmaya çalışırken, kendinden çok fazla fedakarlık ediyorsun. Bu duygu senin olduğun yerde saymana neden oluyor. Hayatımızda vefa borcu duyduğumuz insanlar her zaman varlar. Bize yaptıkları, sağladıkları şeyleri unutmamız mümkün değil. Bunu düşünürken kendi hayallerimizin önüne geçmesine müsaade etmek, çok da mantıklı değil. Sen kendi hayallerinin peşinden ne kadar gidersen ve kendin için ne kadar çok şey yaparsan, aslında o vefa borcunu ödemiş olursun. Kendini köreltmek veya başkaları için başarından vazgeçmek herkesi mutsuzluğa sürükler.

Sana engel olan duygu beklenti…

Sana engel olan duygu beklenti... Kendinden, etrafından, hayatından sürekli bir şeyler istiyor olmak seni engelliyor. Mutlu olmak istiyorsan, hiç kimseden hiçbir şey beklememen gerekiyor. Hayatında olan kişiler ile mutlu olmayı bilmeli ve o kişileri de kendileri gibi olduğu için sevmelisin. İçinde tuttuğun ve sustuğun şeyler sana yük oluyor. Birilerinin bir şeyleri anlamasını beklemek hayatında büyük bir zamanı çalıyor ve buna sen izin veriyorsun. Bir şeylerin olmasını beklemek, insanların bir şeyleri anlamasını beklemek, sevilmeyi beklemek, mutlu olmayı beklemek, kazanmayı beklemek... Bunların hepsi senin hayatında büyük kayıplar demek oluyor. Sen sevilmeyi beklememeli, sevmelisin ve seni sevenlere şans vermelisin. Denediğin yollardan mutlu olamıyor veya kazanmıyorsan kendine başka yollar bulmalısın. Çabaladığın her şey, her zaman sonuç vermeyebilir. Ufacık bir çaba ise sana istediğinden daha fazlasını verebilir. Sürekli denemek, aslında sana birçok kapı açacak. Sen beklenti içinde olmadığında ve bir şeyleri kendin başardığında engelleri aşmış olacaksın.

Sana engel olan duygu pişmanlık….

Sana engel olan duygu pişmanlık... Hata yapmaktan fazlasıyla korkan birisin. Bu da seni hayatından, birçok şeyden alıkoyuyor. Pişmanlık duymamak adına bazı kararlardan vazgeçmen veya istediğin şeylerin peşini bırakman seni büyük oranda etkiliyor. Ne kadar cesaretli biri olsan da, yanlış kararların hayatından bir şeyler götürmesi veya olacak şeyleri engellemesi seni korkutuyor. Sana engel olan bu duygu her zaman bir şeylerin önüne geçiyor. Pişmanlık duymamak adına yaptığın her şey aslında daha sonradan pişman olmana neden oluyor. Sen dilediğin gibi hareket edemiyorsun. Bir şeylerin sorumluluğunu almamak ve sonuçlarına katlanmamak için çok fazla düşünüyorsun. Adım atmadan önce hayatında neler gider, neler kalır diye düşünüyorsun. Her seferinde en az zararla atlatmak istiyorsun her şeyi. Bu durum gerçekten seni çoğu şeyden korusa da aynı zamanda da bir şeylerin içinde kalmasına neden oluyor. Şimdi pişman olmamak için ilerde yapmadığın şeylerden dolayı pişmanlık duymak sana daha fazla zarar verecek. Gerçekten istediğin şeyler seni her zaman başarıya götürür. Kendinden emin olduğun ve kararlarının arkasında durduğun sürece hayatında pişmanlık yer alamayacak.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
20
11
6
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Sana engel olan duygu vefa...

Muhammed Göktaş

Sana engel olan duygu beklenti… İstediklerimiz için çalışmıyorsak ezik bir birey olmaktan ne farkımız kalıyor ?