Görüş Bildir
Haberler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sokaklarda ve Sosyal Medyada Yükselen Ses: #GülistanDokuNerede

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sokaklarda ve Sosyal Medyada Yükselen Ses: #GülistanDokuNerede

Ulaş
08.03.2020 - 18:40

Tunceli’de, 5 Ocak’ta kaybolan üniversite öğrenci Gülistan Doku'dan hala haber yok. Doku'nun kayboluşunun 64 gün geçmesine rağmen arama çalışmalarından sonuç alınamadı. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yürüyüş düzenleyen kadınlar ve sosyal medya kullanıcıları  ''Gülistan Doku Nerede?' diye sordu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Evrensel

Dersim Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Yenigün Kadın Dayanışma Derneğinden Avukat Çağla Yolaşan, Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla birlikte üniversitedeki genç kadınların şiddet, taciz, tecavüz, yoksulluk sarmalında sıkıştırılmak istendiğini vurguladı. Yolaşan, 'Gülistan tüm ülkede öldürülen, alıkonulan, intihara sürüklenen, öldürülüp de intihar süsü verilen kadınların sembolü oldu. Zainal Abakarov ve ailesi hakkında hiçbir kovuşturma yürütülmeden olayın hemen ardından ‘tatil’ amaçlı başka bir ile gönderilmesini doğru bulmazken bir de aile dün evi taşımaya gelmiştir. Bu davada birileri korunuyor mu sorusunu ortadan kaldırmak için daha geniş bir soruşturma yürütülmelidir. Karanlık çağın yasası olarak dayatılan eşitsizliğe karşı, yaşamın eşit ve özgür kurulacağı bir gelecek için tarihin çarkını mücadeleleri ile devindiren emekçi kadınlara selam olsun' diye konuştu.

Taksim'de toplanan kadınlar Gülistan için pankart taşıdı.

Kadınlar Günü için mesaj paylaşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel'e tepki geldi.

Vali Sonel paylaşımında 'Bugün 8 Mart...Ülkemizin her köşesinden özel misafirlerimizi Tunceli’de ağırlıyoruz...Kutlu olsun...' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada ise #GülistanDokuNerede hashtag'iyle yüzlerce paylaşım yapıldı.

Sosyal medyada ise #GülistanDokuNerede hashtag'iyle yüzlerce paylaşım yapıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
49
10
8
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Bu hükümet size açıklamayla ilgili zaman veriyorsa bilin ki yalandır. Gezide camide içki içtiler görüntüler elimizde dediler. Doğru söyleyen müezzini bile şu... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Kadınlar günü kutlu olsun.

Tırtıl Savar

Munzur da muhtemelen ama sebep olanlar da atlanmamali....