Görüş Bildir
Haberler
72 Yaşında Üniversiteyi Kazanan Şevki Amca Burs Önerisini Reddetti

etiket 72 Yaşında Üniversiteyi Kazanan Şevki Amca Burs Önerisini Reddetti

Edirne’de hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 72 yaşındaki Şevki Kılıç, üniversite sınavına girip Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Kılıç, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın burs ve maddi yardım önerisini kabul etmezken, kitap ve kurs yardımına ise 'evet' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan 72 yaşındaki Şevki Yılmaz ilerleyen yaşına rağmen okuma aşkından hiç vazgeçmedi ve sonunda hayalini gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü son sınıfında okurken Yüksek Öğretime Geçiş ( YGS ) sınavına giren Yılmaz, Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazanarak azminin mükafatını aldı.

Okuma hırsıyla adeta gençlere taş çıkartan 72 yaşındaki Şevki Yılmaz, Edirne Belediyesi'nin kendisine sunduğu maddi burs imkanını reddedip kitap bursunu kabul ederek, aslında tek amacının okumak olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kılıç'ı tebrik eden belediye başkanı Recep Gürkan, eğitim aşkının herkese örnek olması gerektiğini söyledi, başarısının yanında gönül tokluğuyla da herkesi kendisine hayran bıraktığını ifade etti:

"Neredeyse tüm dünya klasiklerini okumuş"

"Neredeyse tüm dünya klasiklerini okumuş"

'Şevki abiye dedim ki 'Abi ben senin için ne yapabilirim?'. O da bana, 'Başkanım, ben kitap olursa alırım, başka hiçbir hediyeyi almam' dedi. Dünyanın geldiği bu noktada, üç kuruş için insanların birbirini katlettiği dönemde, 72 yaşında üniversiteye yeniden başlayacak Şevki ağabey 'kitap' diyor, 'okumak' diyor.

Kendisiyle uzun süre sohbet ettim. Neredeyse tüm dünya klasiklerini okumuş. Kendisiyle tanışmaktan ve hemşehrimiz olmasından dolayı çok mutluyuz. Kendisinin bu kadar düzgün bir hayat yaşaması, böyle güzel bir okuma aşkı olması çok güzel bir durum.'

Fadime teyzemiz de tıpkı Şevki amca gibi "okumanın yaşı yok" diyenlerden...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bana kitap vermemişlerdi, şimdi onlara kitap okumanın ne olduğunu göstereceğim"

"Bana kitap vermemişlerdi, şimdi onlara kitap okumanın ne olduğunu göstereceğim"

İstediği bölümü kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Kılıç, okumayı ve tarihi çok sevdiğini anlattı. Kılıç, geçen yıl da Kırklareli Üniversitesi'ni kazandığını, açık öğretim üniversitesinde okurken kütüphaneden kitap alamadığını anlattı:

'Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü'nü kazandım geçen yıl. Ancak gidip gelmek külfet olduğu için orasını bıraktım. Bu yıl da 335 puanla Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazandım. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla üniversiteye gidip geleceğim.

Öğlen yemeği 1 lira 50 kuruş, akşam yemeği 1 lira 50 kuruş, akşam da eve yatmaya geleceğim. Daha önce açık öğretim öğrencisi olduğum için üniversitenin kütüphanesinden bana kitap vermemişlerdi, şimdi onlara kitap okumanın ne olduğunu göstereceğim.'

Gürkan, Edirne Belediyesi'ne ait yayınları hediye ettiği Kılıç'a, kitap yazması halinde kendisine destek olacağına dair de söz verdi.

AA, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
153
12
10
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morbirkedi

Gözlerim doldu adamsın amcam 🙌🏼

disi-kartal

Dünya bu güzel insanlarla güzel. Keşke sayıları çok olsaydı..

Murat AT

Hacı daha ben Trakya tarihi kazanamadım ya valla helal olsun azmine hayran kaldım