Görüş Bildir
Haberler
70 Yaşındaki Koreli Kadınların Sizden Daha Genç Görünmesini Sağlayan Mucize Güzellik Ritüeli

etiket 70 Yaşındaki Koreli Kadınların Sizden Daha Genç Görünmesini Sağlayan Mucize Güzellik Ritüeli

Biraz emek vererek kusursuz bir cilde sahip olmak artık hayal değil, gerçeğin ta kendisi!

'Çirkin kadın yoktur, tembel kadın vardır' der bir Kore atasözü.

Güzelliğin diğer Asya ülkelerinde olduğu gibi adeta bir takıntı haline geldiği Kore, atalarının bu sözünü öylesine iyi uyguluyor ki 70 yaşına gelmeden ciltlerinde tek bir kırışıklık dahi oluşmuyor.

Eh hal böyle olunca, güzelliğin sırrını çözen Korelilerin bakım ritüelleri tüm Batı kadınlarında büyük merak uyandırıyor.

Karşınızda sektöre damgasını vuran Kore Güzellik Ritüeli'nin her bir aşaması!

Kaynak: http://www.elle.com/beauty/makeup-ski...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adım: Çifte Temizlik Metodu

1. Adım: Çifte Temizlik Metodu

Gün içinde yüzünüzde biriken kir ve makyajdan kurtulmak için ilk olarak besleyici özellikteki makyaj temizleme mendili ile cildi temizleyin.

Ardından da bakterilere karşı etkili bir temizleme yağı ile temizleme işini yineleyin. Bu arındırıcı yağlar cilde zarar vermeden ve onu zerre kurutmadan cildi temizlemenin en iyi yolu!

2. Adım: Su ile tekrar temizleme aşaması!

2. Adım: Su ile tekrar temizleme aşaması!

Evet, cildin derinlemesine temiz olması, Korelilerin en önemsediği şeylerin başında geliyor. Onlar için sivilcesiz ve kusursuz bir cilt için temizliğin 'tam' olması şart. Temizleme işlemini tamamlayacak şey ise kremli ya da köpüklü bir temizleme jeli! Bu jeli cildinize dairesel hareketlerle uygulamayı sakın unutmayın.

3. Adım: Peeling

3. Adım: Peeling

İçeriği doğal olan bir peeling ile cildi ölü hücrelerden arındırmak, canlı bir cildin yegane anahtarı! Ancak bunu her gün ve tüm yüze uygulamak, cildinizi yormaktan başka bir işe yaramaz. Burun, çene ve alın gibi siyah noktaların oluşma olasılığı yüksek olan bölgelere ise her gün hafifçe bir peeling yapmanızın sakıncası yok.

4. Adım: Tonik

4. Adım: Tonik

İlk olarak belirtelim, bu tonik sizin bildiğiniz alkollü toniklere benzemez! İçeriği doğal olduğu kadar da etkili. Olur da bu üç aşamalı temizlik sürecinde birkaç tanecik de olsa bakteri kurtulur diye, onu da yok etmeyi amaçlıyor. Ayrıca cildinizin ph dengesini yeniden sağlıyor. Bundan sonraki aşamalarda uygulayacağınız ürünlerin cilt tarafından emilimini artırması da cabası!

5. Adım: Esans

5. Adım: Esans

Kulağa garip geldiğinin farkındayım. Ancak bu ürünün etkisi garip değil, adeta mucizevi! Çünkü esans(essence), cildin hücresel yenilenme sürecini etkili bir şekilde artırıyor. Bitmedi; esneklik ve sıkılığın yanı sıra daha parlak bir ten rengi elde etmenizi de sağlıyor. Bir üründen daha ne istenir ki zaten!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adım: Serum

6. Adım: Serum

Esans denilen ürünün, daha yoğun vitaminle zenginleştirilmiş versiyonu ise serum oluyor. Her bir damlası, zaten emilime hazır ciltte 'güzellik yumruğu' gibi bir etki yaratıyor. Serumun genel amacı cilt lekesi, düzensiz tonlar ve kollajen kaybının önüne geçmek. Bu aşama, elastikiyetin yok olmasından kaynaklı kırışıklıkları önleme konularında da oldukça iddialı! Uygulaması da basit: Serumu, avucunuzun içine damlatın ve tampon hareketlerle cilde uygulayın!

7. Adım: Masaj ve Maskelemek!

7. Adım: Masaj ve Maskelemek!

Şimdi sıra geldi Kore bakım rutini ile özdeşleşmiş bu süper yoğun nem maskelerine. Öncelikle baştan uyaralım, bu maskelerin etkisini tam olarak görmek istiyorsanız haftada maksimum 3-4 kez uygulamanız gerekiyor. Vaktinizin çok olduğu geceler yatmadan önce cildinize-özellikle mimiklerinizin ve kırışıklarınızın belirgin olduğu yerlere masaj yapın. Ardından bu maskeleri tüm yüzünüze uygulayın. Maske kollajen yapısı ile derinleşmeye başlayan kırışıklıklarla sizi vedalaştırır.

8. Adım: Göz Kremi

8. Adım: Göz Kremi

Göz altlarınızda oluşan ince çizgileri, şişkinliği ve koyu halkaları hayatınızdan def etmek istiyorsanız, göz kremini de sabah akşam kullanmalısınız. Yüzük parmağı ile ufacık alacağınız kremi göz altlarınıza hafifçe uygulayın. Neme doymuş göz altlarınızda bir kırışık daha oluşmasını engelemiş olacaksınız.

9. Adım: Geri Sarma!

9. Adım: Geri Sarma!

Başlangıçta gerçekleşen kapsamlı temizlik oturumunu hatırlıyor musunuz? Şimdi de fark ettiyseniz cildi adım adım daha da neme doyuruyoruz. Hafif ve içinde yoğun nem olan bir ürün bu aşamada devreye giriyor. Bu ürünü uygularken daha iyi emilim sağlamak için masaj yapmayı ihmal etmeyin. Boyun bölgenizi de bu uygulamaya dahil etmeyi unutmayın.

10. Adım: Yapılan tüm bakım aşamasını cilde hapsetme!

10. Adım: Yapılan tüm bakım aşamasını cilde hapsetme!

Aşırı zengin ve yoğun bir gece kremi düşünün. Bunu yüzünüze uyguluyorsunuz ve yaptığınız tüm bakım resmen cildinize hapsolmuş oluyor. Böylece kusursuz cildi garantilemiş oluyorsunuz. Bu bir çeşit krem maskesi aslında. Yüzünüzde gece boyu kalan ve gittikçe sulanarak cildi neme tam anlamıyla doyuran. Harika ve ötesi değil mi sahiden?

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kore Güzellik Rutini' son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına aldı bile!

Karşınızda bu rutini uygulayan kadınların yaşadıkları inanılmaz değişim:

İçeriğin Devamı Aşağıda

En kısa zamanda ben de Kore Güzellik Ritüelini uygulamaya başlıyorum!

Siz bu bakım rutinini denediyseniz, tecrübenizi bizimle paylaşmayı sakın unutmayın.

Sağlıkla kalın! 🤗

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1148
350
243
182
129
121
99
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diegosuzfrida

Okurken yaşlandm uygularken ölürüm heralde -_-

milagroluna

70 yaşında bir kadın bunları her gün yapsa ömründen 15 yıl gider yine 55 yıl yaşamak ile aynı hesap

Dila Patra

Bu kadar ürünü alacağım parayla komple deriyi nakille yenilerim bence. Flormardan indirimle kozmetik ürünü alıyoruz serum ne canısı?