Görüş Bildir
Haberler
60 Yıllık Asma Köprüden Geçerek Köylerine Ulaşıyorlar: 'Devletten Yardım Bekliyoruz'

60 Yıllık Asma Köprüden Geçerek Köylerine Ulaşıyorlar: 'Devletten Yardım Bekliyoruz'

Yüksel Venedik
06.05.2019 - 19:45 Son Güncelleme: 07.05.2019 - 16:45

Giresun'un Tirebolu ilçesinde Harşit Çayı üzerinde, yerden 10 metre yüksekliğe sahip 88 metre uzunluğundaki köprü, köy sakinleri tarafından tehlikeli olmasına rağmen senelerdir kullanılıyor.

1960 yılında yapılan asma köprüden otomobilleriyle geçen vatandaşlar, sallanmasından ötürü tedirgin oldukları köprünün yerine beton bir köprü yapılmasını istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürücüler tehlikeli olmasına rağmen asma köprüyü kullanıyor

Sürücüler tehlikeli olmasına rağmen asma köprüyü kullanıyor

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Giresun'un Tirebolu ilçesindeki Ketençukur, Dokuzkonak ve Kuzgun köylerinin sakinleri, köylerine 4 kilometre yakında bir beton köprü olmasına rağmen daha kısa güzergahta bulunduğu için tehlikeli olmasına rağmen ulaşım için asma bir köprüyü kullanıyor.

88 metre uzunluğundaki köprünün yerden yerden yüksekliği 10 metre, genişliği ise 2.6 metre.

'Köprüyü kullanmak zorundayız'

'Köprüyü kullanmak zorundayız'

Köylerine giden diğer köprünün kilometrelerce uzakta olduğunu söyleyen Ali Çoban, şu açıklamayı yaptı:

'Normal şartlarda bu köprünün kullanılmaması lazım. Ama biz hem yaya olarak hem de araçlarımızla bu asma köprüyü kullanıyoruz. Öğrenci servislerimiz de bu köprüden geçiyor. Çocuklarda artık alıştılar. Köprü asma köprü olduğu için sallanıyor. Ahşap olduğu için tahtalar sürekli kırılıyor. Belli yerlerinde çatlaklar var. Ama köprüyü kullanmak zorundayız. Çünkü köyümüze giden beton köprü kilometrelerce uzaklıkta bulunuyor. Büyüklerimizden beton köprü için yardım istiyoruz.'

'67 yaşındayım, köprü benimle yaşıt'

'67 yaşındayım, köprü benimle yaşıt'

Köylerine beton köprü yapılmasını isteyen Eyüb Kamat ise, 'Ne yazık ki beton köprü yapımı için bir sonuç alamadık. Hatta köprünün araç trafiğine yasak olduğu söyleyen ilgili yetkili kişiler dahi köyümüze geldiklerinde bu köprüyü kullanıyorlar. 67 yaşındayım köprü benimle yaşıt. Ben yaşlandım, köprü bunca yıl nasıl dayansın. Bizim halkımız alışmış, yaya olsun arabalarla olsun gözü kara gidip geliyor' dedi.

'Devletten yardım bekliyoruz'

'Devletten yardım bekliyoruz'

Köprünün güvenli bir köprü olmadığını söyleyen Selahattin Boysan, 'Kar yağdığı zaman burada bir metreye yakın kar oluyor. Kendimiz küreklerle köprüde biriken karı alıyoruz. Köprüden çok kişi kayıp düştü, yaralandı. Kendi çabamızla bu köprüyü yaptık. Devletten yardım bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
26
22
11
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

4 km ötede beton köprü var bu şark kurnazları oradan geçmek yerine buradan geçmeye devam ediyor. amaçları köylerine köprü yaptırmak canları 4 gidiş 4 geliş ... Devamını Gör

C10BLACK

Suç mu köprü istemek.! 4 km gitmek zorundamı adam.

Resho

Biz Sudan'a restorasyon, Cerablus'a yol, köprü, Arnavutluk'a cami yapmaya devam edelim.

Gül Özyazı

devletin cok baska dertleri var ihtiyaclar ile ilgilenemezler pek