Görüş Bildir
Haberler
6 Yaşındaki Çocuklarına Hiç Aşı Yaptırmayan Aile, Oğullarını Tetanos Yüzünden Neredeyse Kaybediyordu

6 Yaşındaki Çocuklarına Hiç Aşı Yaptırmayan Aile, Oğullarını Tetanos Yüzünden Neredeyse Kaybediyordu

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), 2017'de Orgeon'da 30 yıldan uzun bir süredir ilk kez meydana gelen tetanos pediatrik vakasını belgeleyen bir çalışmayı yayınladı.

6 yaşındaki bir çocuk bir çiftlikte oyun oynarken alnından yaralandı. Alnındaki yara evde temizlenip dikildi. 6 gün sonra çocuğun çenesi kilitlenmeye ve kasları kontrolsüz bir şekilde kasılmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiç aşı olmayan çocuk hastaneye kaldırıldı. 

Uyanıktı, su istiyordu fakat ağzını açamıyordu. Diyafragmadan kaynaklanan solunum sıkıntısı çekiyordu, gırtlak kasılmaları olduğu için ilaçla yatıştırılması, soluk borusunun içerisine tüp geçirilip makine ile hava vermek gerekiyordu

Doktorlar derhal şiddetli tetanos semptomlarını tanıdı ve difteri, tetanos ve boğmacaya karşı koruyan ilk doz DTaP aşısını yaptı. 

Çocuk, kulak tıkacı ve minimal dürtü ile karanlık bir odaya yatırıldı. Aynı zamanda, bakterilerle savaşması için tetanos aşısı yapıldı ve antikorlar verildi.

Sonuç almak 8 hafta sürdü. Hasta bakımı ile 47 gün yoğum bakım olmak ile birlikte bir kaç haftası rehabilitasyonda geçti. Çocuğun berrak bir sıvıyı yudumlayabilmesi 44 gününü aldı. Sırtındaki ve boynundaki ağrılar yüzünden kamburlaştı, tansiyonu yükseldi, kalp atışları hızlandı ve ateşi çıktı. 1 ay rehabilitasyon görmeden çocuğun tekrar kendi başına yürüyebilmesi mümkün değildi.

Hastane masrafları 800.000 dolar tuttu. Çocuğun ailesi onu eve götürmeden önce ikinci bir dozu ve diğer aşıları reddetti.

Aileye doktorlar tarafından tetanos aşısının riskleri ve yararları hakkında kapsamlı bir açıklama yapılmasına rağmen aile, ikinci DTaP dozunu ve önerilen diğer aşıları reddetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın