Görüş Bildir
Haberler
6 Şubat Saat 4.17'den Bugüne: Kahramanmaraş Merkezli Depremde Gün Gün Neler Yaşandı?

6 Şubat Saat 4.17'den Bugüne: Kahramanmaraş Merkezli Depremde Gün Gün Neler Yaşandı?

luna
08.02.2023 - 21:09

6 Şubat saat 4.17'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki tüm Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinde yaşananları gün be gün aşağıda bulabilirsiniz. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 6 Şubat saat 4.17'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nı alan 6 büyüklüğünün üzerinde üç deprem daha meydana geldi.

1. 6 Şubat saat 4.17'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nı alan 6 büyüklüğünün üzerinde üç deprem daha meydana geldi.

👇

👇

2. Ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşayan vatandaşları 'Evinizi Terk Edin' diye uyardı.

3. Göçük altında kalan vatandaşlar ise isim ve adreslerini Twitter üzerinden paylaşarak yardım istedi.

4. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dördüncü seviyede alarm (uluslararası yardım çağrısı) verildiğini açıkladı.

5. Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Malatya gibi çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle binalar yıkıldı.

6. Bu sırada yer bilimci Naci Görür'ün o bölgedeki fay hattıyla ilgili günler önce defalarca uyarı yaptığı ortaya çıktı.

👇

7. Yaralı ve can kaybı sayısına ilişkin bilgi henüz açıklanamamışken, yıkıcı depremin ilk anları ortaya çıktı.

8. Prof.Dr. Naci Görür dışında Hollandalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'ın da depremi günler öncesinden tahmin ettiği ortaya çıktı.

👇

9. AFAD, depremin ardından en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olmak üzere 50 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.

10. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi. Siyasiler ise açıklamalarda bulundu.

11. Depremin etkilediği illerden biri olan Gaziantep'te tarihi Gaziantep Kalesi yıkıldı.

Tarihi Gaziantep Kalesi'nin son halinin görüntüleri 👇

12. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu felakette sevindiren ilk haber geldi. Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından kurtarılan çocukların görüntüleri paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

13. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tan da ilk görüntüler ortaya çıktı.

O anlar 👇

14. Yaşanan deprem sonrasında Hatay'da bulunan hastanelerde hasar oluşurken, Hatay Havaalanı pisti kullanılmaz hale geldi.

15. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan can kaybına ilişkin ilk resmi açıklama geldi: 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamaları;

16. Türkiye'de 10 ili etkileyen deprem Suriye'nin Halep şehrinde de hissedildi ve bir bina yıkıldı.

17. AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın depremde ailesiyle birlikte göçük altında kaldığı öğrenildi.

Not: Adıyaman'da depremde enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, yaşamını yitirdi.

18. AFAD'dan alınan bilgiye göre deprem anında İstanbul'da gökyüzü kırmızı renge büründü.

👇

19. Depremde yeni yapılan evlerin yıkılması büyük tepkilere yol açtı. Birçok kişi müteahhitlerin cinayet işlediğini söyledi.

20. Milli Eğitim Bakanlığı, deprem sonrasında Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da okulların iki hafta kapatıldığını duyurdu. Yükseköğretim Kurulu ise depremden etkilenen 10 ilde üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacağını açıkladı.

21. Bunca yardım isteyen insan sesini duyurmaya çalışırken, bir genç Gaziantep'te enkaz altında olduğunu bildiren tweetler atıp etkileşim için yalan söyledi.

Bunun üzerine başka bir hesap, o gencin İstanbul konumundan tweet attığını ve yalan söylediğini ortaya çıkardı.

Bunun üzerine başka bir hesap, o gencin İstanbul konumundan tweet attığını ve yalan söylediğini ortaya çıkardı.

Böyle bir durumdayken etkileşim almaya çalışmak...Pes artık!

22. Depremin tüm dünyada duyulmasıyla birlikte ülkemize destek, başsağlığı ve yardım mesajları gelmeye başladı.

23. Dünyadan yardım mesajları gelirken, kendini bilmez bir takım ruh hastaları ise nefret mesajları yayarak bize insanlıklarını sorgulattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanımızın donduğu bir örnek tweet;

Kanımızın donduğu bir örnek tweet;

24. Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'in bölgeye gittikten sonraki paylaşımı ise yürekleri dağladı.

👇

👇
twitter.com

25. Hatay'da da binlerce vatandaş enkaz altından kurtarılmayı bekliyorken, Hatay Milletvekili Suzan Şahin sitem etti: 'Her Binada 20-30 kişi var, bir tek AFAD yetkilisi buraya gelmedi'

26. Müge Anlı, canlı yayında depremzedeler için bağış toplayarak yemek yardımı yaptı.

27. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde 2 bin 818 binanın yıkıldığını, 912 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 5 bin 385.

28. Devam eden arama kurtarma çalışmalarında göçük altında kalan aileler dahil olmak üzere en az 47 vatandaşımızın kurtarıldığı bildirildi.

29. Uluslararası Yardım Çağrısı yapılmasıyla, çağrıya yanıt veren ilk ülke Azerbaycan oldu. ABD, Hollanda, Romanya, Yunanistan, İsviçre, Rusya gibi ülkelerden de yanıt geldi.

Dünyadan gelen yardımlar;👇

30. Fake paylaşımlar, asılsız ihbarlar cirit atarken bir de başımızdan aşağıya kaynar suların dökülmesine neden olan şok edici bir paylaşım yapıldı.

Bir discord grubunda toplanan kişiler, enkaz altındaki vatandaşı kurtarma ekibindenmiş gibi arayarak dalga geçti. 👇

Not: Depremzede ile dalga geçtiği ses kaydı yayılan S.A'nın 17 yaşında olduğu ve polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

31. Bazı yabancı ülkelerden yardımlar ve yardım teklifleri gelirken, bazı yabancı kullanıcılardan ise kanımızı donduran nefret mesajları geldi.

Bu nefret dolu mesajların yanında bir de Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo rahatsız edici bir karikatüre imza attı. "Günün çizimi" açıklamasıyla paylaşılan karikatürde "Türkiye'de deprem" yazısının altında "Tank göndermeye bile gerek yok" yazısına yer verildi.

Fransız çizer Charlie Hebdo'nun yaptığı utanç verici karikatüre tüm dünyadan tepki yağdı.

32. Ayrıca bu nefret dolu çizime ise ünlü karikatürist Emrah Ablak'tan, deyim yerindeyse "anlayacakları dilden" bir yanıt geldi.

32. Ayrıca bu nefret dolu çizime ise ünlü karikatürist Emrah Ablak'tan, deyim yerindeyse "anlayacakları dilden" bir yanıt geldi.

Charlie Hebdo'nun karikatüründe bahsedilen tankı uygun bir biçimde gösteren Ablak'ın eserinde ise 'kıçımda kalabilir' yazıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abrar Sabbah'dan da tokat gibi yanıt geldi: ''Hey 4hlaksız @charlie_hebdo_officiel ! ✏ Öyle çizmeyecektiniz, Böyle çizecektiniz! ...Yineden ayağa kalkacağız 🇹🇷 .. Bu güçlü millet kalkacak!''

33. Kanımızı donduran olayların şokundayken, enkazın altında kalan küçük Zehra'nın kurtarıldığı haberini almak yüreklerimize su serpti.

Zehra'nın kurtarıldığı o an 👇

34. Sabaha karşı olan depremin ardından öğleden sonra 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Şanlıurfa'dan canlı yayın yapan DHA muhabiri Ali Leylak, merkez üssü Kahramanmaraş olan ikinci depreme canlı yayında yakalandı. 👇

35. Şanlıurfa'da bir teyzenin enkaz altındayken 'Kızım öldü' dediği görüntüleri yürek parçaladı.

İşte o anlar 👇

36. Yaşanan ikinci depremin Grönland’da dahi hissedildiği açıklandı. Ünlü sismolog Tine Larsen, ‘Danimarka ve Grönland'da hem depremleri hem de çok sayıda artçı sarsıntıyı kaydettik’ dedi.

37. Malatya’da Güven Bakımevi görevlisi hasta ve engellilerin kar altında donmak üzere olduğunu belirtip yardım istedi.

👇

38. Başta yalnızca dört ilde iki hafta tatil edilen okullardan sonra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülke genelindeki tüm okulları 13 Şubat tarihine kadar tatil ettiğini açıkladı. YÖK ise "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli" illerinde bahar yarıyılının ertelendiğini açıkladı.

39. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına komando taburları dahil toplam 3 bin 500 personelin katıldığını belirtti.

40. Tüm Türkiye afetzedeler için seferber olmuş ve elinden geleni ardına koymazken, her büyük olayda karşımıza çıkan fırsatçılar depremden sonra da ortaya çıktı. Deprem çantası için yapılan fahiş artış kanımızı dondurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazıklar olsun! 👇

Yazıklar olsun! 👇

41. Enkaz altındaki insanlar sesini duyurmak için çabalarken, Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın "sela kararı" tartışmalara neden oldu.

42. Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde zarar gören İskenderun Devlet Hastanesi'nden sevindirici haber geldi. Mahsur kalan hemşire ve hasta yakınları kurtarıldı.

43. Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

44. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden birisi de Gaziantep'di. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınına bağlanıp "60.000 nüfuslu ilçenin yarısı yok" dedi.

45. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken ilerleyen vakitlerde bir sevindirici haber daha geldi: 17 saat sonra enkaz altından 5 yaşındaki Kumsal bebek kurtarıldı.

46. Osmaniye'de, depremden 19 saat sonra sevindirici haber geldi: Yıkılan bir binanın enkazı altından Alperen isimli bir erkek çocuğu kurtarıldı.

Kurtarılma anları 👇

47. Adıyaman'da, yıkılan bir binanın enkazından 1 kişi 20 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Diyarbakır'da ise 20'nci saatte iki kişiye ulaşıldı.

48. Ülkelerden yardım gelmeye devam ederken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'deki deprem nedeniyle kurtarma ekiplerinin yanı sıra depremde yaralananların tedavisi için bölgeye sahra hastanesi gönderdi.

49. Yardım ekiplerinin yetersiz olduğu bölgelerden biri olan İskenderun'da vatandaşlar kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyordu. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kurtarabilmek için parayla vinç tuttu.

50. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın "Yıkılan binaların tamamına ulaşıldı, çok büyük oranında arama kurtarma başladı. Ulaşılamayan bir nokta yok" demesinin üzerine Programın moderatörü Kübra Par, "Ama bize sahadan o şekilde bilgiler gelmiyor" dedi.

İşte o anlar 👇

51. Depremden önce katıldığı programda Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Hatay yıkıcı bir depremin tekrarına hazırlıklı mı?" sorusuna verdiği cevap gündem oldu.

👇

52. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün "Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a olan tüm uçuşlarımızı 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 TL olarak sabitliyoruz" dedi.

53. Malatya'da yıkılan bir binanın altında kalan 3 yaşındaki Miran'dan 22. saatte sevindirici haber geldi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla enkaz altından sağ kurtarıldı.

54. Binlerce yürek deprem bölgesi için birlik oldu. AFAD yardım gönüllüleri deprem bölgesine gidebilmek için İstanbul Havalimanı'na akın etti.

55. TİP Milletvekili Barış Atay, T24 yayınında "Yardım gelmesi meselesi başka bir şey, buraya hiçbir şey gelmemiş. Hiç kimse yok" ifadelerini kullandı.

👇

56. Kahramanmaraş'ta 24. saatte yaşanan mucize: 14 yaşlarında Mustafa ve Can isimli iki çocuk enkazdan çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can'ın kurtarıldığı o anlar 👇

Mustafa'nın enkazdan kurtarıldığı o anlar 👇

57. Malatya'da enkaz altında kalan Boran Kubat, enkaz altındayken paylaştığı video ile sosyal medyadan yardım istemişti.

Enkaz altında kalan Boran Kubat, kurtarılmasının ardından konuştu. 👇

58. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’da her şeyin kontrol altında olduğunu söyleyerek, ‘tek sıkıntı sosyal medyadaki yanlış haberler’ dedi.

Bakan Nureddin Nebati'nin açıklamaları 👇

59. Türkiye'de sevilen isimlerden biri olan Ishowspeed, Jahrein'in çağrısıyla Türkiye için Twitch yayını açtı ve kendi kişisel hesabından 8.000 dolar bağış yaptığını açıkladı.

60. Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce bölgeden seslendi: "Devleti yönetenlere sesleniyorum; Burada kimse yok. Askeri, derhal kışlasından çıkarın!"

👇

61. Osmaniye'de yıkılan bir binanın altında kalan Kaya ailesinden sadece Deniz Kaya, kurtarılabildi. Burak Kaya ve 1,5 yaşındaki kız çocukları olan Ekin Kaya'nın cansız bedenine ulaşıldı.

62. İlk depremin ardından 28 saat geçmişken, 24 yaşındaki Rümeysa Kahramanmaraş'taki 7 katlı Anadolu Apartmanı'nın enkazından çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

63. Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan kurtarma çalışmalarında Mehmet (23) ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan (10) kurtarıldı.

Abi-kardeşin kurtarıldığı o anlar 👇

64. 26 saat sonra sevindirici bir haber daha: Hatay'da enkaz altında kalan Hataysporlu Christian Atsu, kurtarıldı.

65. Arama kurtarma faaliyetlerinde sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Hatay'da Arda Bulut isimli bir çocuk 28 saat sonra enkazdan çıkartıldı.

İşte o anlar 👇

66. 29 saat sonra Hatay'dan yüreğimize su serpen bir haber daha geldi: 2 aylık Mehmet Çınar enkaz altından kurtarıldı.

İşte o anlar 👇

67. Hatay'da göçük altında kalan isimlerden biri de sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve ailesiydi.

Taha Duymaz'ın ablası Semiha Duymaz'ın ağlayarak yardım istediği video paylaşımları da şöyle 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

68. Oğuzhan Uğur Elbistan’daki enkaz altındaki bir bebeğin donarak hayatını kaybettiğini ve hala yardımın gelmediğini ifade etti…

68. Oğuzhan Uğur Elbistan’daki enkaz altındaki bir bebeğin donarak hayatını kaybettiğini ve hala yardımın gelmediğini ifade etti…

👇

69. İBB ekiplerinin Hatay'a ulaşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o anları, "Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay’daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda" diyerek paylaştı.

İşte o anlar 👇

70. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir paylaşım daha geldi: "Suriye vatandaşı Muhammed Ahmed’i de arama kurtarma ekibimiz Antakya’da enkaz altıdan sağ bir şekilde kurtardı"

İşte o anlar 👇

71. AFAD ekipleri tarafından enkazın altından kurtarılan küçük çocuk şok içindeydi.

Küçük çocuğun şok içinde olduğu için 'n'oluyor ya n'oluyor?' dediği o anlar 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

72. Belden aşağısı enkaz altında kalan 7 yaşlarındaki erkek çocuğunun yaşadığı şok nedeniyle konuşamadığı belirtildi.

72. Belden aşağısı enkaz altında kalan 7 yaşlarındaki erkek çocuğunun yaşadığı şok nedeniyle konuşamadığı belirtildi.

👇

73. Hatay Antakya'daki yıkımın yüksek bir noktadan kaydedilen görüntüleri paylaşıldı.

👇

74. Hatay'ın İskenderun Limanı'nda depremden sonra başlayan yangının söndürme çabaları sürüyor.

Bir konteyner ile başlayan yangın çevredeki depolara da sıçramasıyla büyüdü. İskenderun Limanı’nda çıkan yangından görüntüler 👇

75. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir bebeğin binadan kurtarıldığı anlar yüreklere su serpti.

İşte o anlar 👇

76. Hemen hemen herkesin elini taşın altına koyduğu bu zamanlarda Twitch yayıncılarının bazıları da destek yayınlarıyla bağış toplayarak bölgeye ulaştırmaya çalışıyorlar.

76. Hemen hemen herkesin elini taşın altına koyduğu bu zamanlarda Twitch yayıncılarının bazıları da destek yayınlarıyla bağış toplayarak bölgeye ulaştırmaya çalışıyorlar.

Tüm yayıncılar tarafından ilk etapta elde edilen toplam bağış ise 10 milyon lirayı aşmış durumda.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

77. Ülkenin gündemi depremken anlamsız paylaşımlar yapmaktan çekinmeyen insanlar da yok değil. Bu insanlardan biri olan Bahar Candan'ın akıl tutulması yaşatan paylaşımı;

77. Ülkenin gündemi depremken anlamsız paylaşımlar yapmaktan çekinmeyen insanlar da yok değil. Bu insanlardan biri olan Bahar Candan'ın akıl tutulması yaşatan paylaşımı;

👇

78. Arama kurtarma çalışmalarına katılan Mehmetçik, bir çocuğu kurtardıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

İşte o anlar 👇

79. Fırsatçıların biri bitmeden diğeri başlıyor: Yardımların ulaşmadığı noktalardan gelen yağma haberleri, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Habertürk canlı yayınına bağlanan Mehmet Akif Ersoy, Hatay'dan yağma olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Ersoy, "Bakın gıdayı yağmadan saymıyoruz. Ama mağazalara girip çantayla ayakkabı dolduranlar var" dedi. 👇

80. Depremde etkilenen vatandaşlar için Pegasus, "Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa meydanlarından çıkışlı planlanan tüm yurt içi aktarmasız uçuşlar 12 Şubat 2023 tarihine kadar ücretsiz olacaktır." duyurusunda bulundu.

👇

81. Türk Hava Yolları'ndan da destek gecikmedi.

👇

82. İlk 24 saatte enkaz altından kurtarılan bazı küçük çocuk ve bebeklerin, çevredeki insanlar tarafından alınması ve o çocuklar bir daha haber alınamaması iddiaları ortaya atıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıp ilanı verilen çocuk ve bebeklerden biri olan 1 yaşındaki Süleyman Ali Alpaslan ise bulundu!

83. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, Türkiye'deki depremlere neden olan tektonik levhaların kaymasının ülkemizin yaklaşık üç metre hareket etmesine neden olduğunu söyledi.

83. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, Türkiye'deki depremlere neden olan tektonik levhaların kaymasının ülkemizin yaklaşık üç metre hareket etmesine neden olduğunu söyledi.

👇

84. "Adıyaman sahipsiz, nerede yardımlar?" diyerek protesto eden halka Adıyaman Valisi gülerek tepki gösterdi.

84. "Adıyaman sahipsiz, nerede yardımlar?" diyerek protesto eden halka Adıyaman Valisi gülerek tepki gösterdi.

👇

85. Ayrıca vatandaşlar, yetkililere tepkisini gösterdi valilik önündeki araçları tekmeledi.

İşte o anlar 👇

86. Kahramanmaraş'ta 31. saatin sonunda enkazın altından çıkarılan 15 aylık Meryem bebek hastaneye kaldırıldı.

86. Kahramanmaraş'ta 31. saatin sonunda enkazın altından çıkarılan 15 aylık Meryem bebek hastaneye kaldırıldı.

👇

87. YouTube'da 'Deli mi ne?' isimli kanalıyla bilinen Fester Abdü, Hatay'da kendi imkanlarıyla bir vatandaşı enkazdan çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

88. Pelin "Pqueen" Baynazoğlu da ilk andan itibaren arkadaşının net konumunu paylaşarak yardım istiyordu. Uzun süre haber alınamayınca "Deli Mi Ne" ile iletişime geçmişti.

Saatlerdir ulaşılamayan Bilal Yılmazlardan ne yazık ki kötü haber geldi...

89. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak 10 ilde üç ay OHAL ilan etme kararı aldık" dedi.

89. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak 10 ilde üç ay OHAL ilan etme kararı aldık" dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, '3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından çıkarılmasıdır.' dedi.

👇

90. Hatay'ın İskenderun ilçesinde, deniz seviyesinin yükselmesi sonucu bazı caddeler su altında kaldı.

Şehirden görüntüler 👇

91. Ahbap derneği başkanı Haluk Levent, küçük kuzeninin enkaz altından kurtarılamadığını açıkladı.

👇

92. Yaşanan felakete karşı kimi insanlar mücadele etmek ve destek olmak için uğraşırken, kimileri de insanların sinirlerini bozmak için elinden geleni yapıyor. Onlardan biri de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Ali İhsan Göker'in paylaşımı 👇

93. Enkaz başında çekim yapmak için AFAD ekiplerini bekleyen TRT, halkın tepkisiyle karşılaştı.

Çekim yapan kişi ayrıca çalışmaların kameraların gelmesiyle başladığını iddia ediyor. İşte o anlar 👇

94. Adıyaman'da da bir anne yüreğimizi dağladı. Enkaz altındaki çocuğunu çaresizce gözyaşları içinde beklerken, '17 ay önce babası gitti şimdi de oğlumu verdirtmeyin bana. Mavişim benim. 20 yaşında' dedi.

İşte yürek burkan o anlar 👇

95. Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken, sevindirici bir haber geldi: 4 yaşındaki Asmin Hasret kurtarıldı.

İşte o anlar 👇

96. Olumsuz hava şartlarının yaşandığı Hatay'da 35 saat sonra yeni bir umut doğdu: Enkaz altında kalan 5 yaşındaki Sidra maden işçileri tarafından kurtarıldı.

Ancak Sidra'nın kurtuluşunun ardından maalesef acı haber geldi. Hayata tutunan Sidra'nın 8 aylık Nur ile 3 yaşındaki Seyfettin isimli kardeşlerinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ancak Sidra'nın kurtuluşunun ardından maalesef acı haber geldi. Hayata tutunan Sidra'nın 8 aylık Nur ile 3 yaşındaki Seyfettin isimli kardeşlerinin cansız bedenine ulaşıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

97. Kaleci Ahmet Eyüp'ün eşi Kübra Türkaslan sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulundu. Eşi için çırpınan Türkaslan: “Burası çok kötü. Ne olur yardım edin Eyüp’e… 30 saattir enkazın altında ne olur yardım edin."

97. Kaleci Ahmet Eyüp'ün eşi Kübra Türkaslan sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulundu. Eşi için çırpınan Türkaslan: “Burası çok kötü. Ne olur yardım edin Eyüp’e… 30 saattir enkazın altında ne olur yardım edin."

Ancak enkaz altında aranan genç eldivenden acı haber geldi. Yeni Malatyaspor'un 28 yaşındaki kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

98. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde adlarının Meryem, Şam ve İmad olduğu öğrenilen Suriyeli 3 kardeş, enkaz altından askerler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

98. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde adlarının Meryem, Şam ve İmad olduğu öğrenilen Suriyeli 3 kardeş, enkaz altından askerler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

👇

99. Yağmur Atacan, arkadaşları ile birlikte deprem bölgesine doğru yola çıktığını duyururken yardım etmek isteyen vatandaşlar ve ünlülere de önemli bilgi ve uyarılarda bulundu.

Uyarıda bulunduğu o anlar 👇

100. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem tatbikatı ile kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

Erdoğan "Hiçbir afette vatandaşlarımızın 'Nerede bu devlet?' diyen feryadını duymuyoruz" demişti.

101. Türkiye afet bölgesine yardım malzemesi göndermek için seferber olmuş durumda. Depremzedelere gönderilen kolilerin üzerine insanların yazdıkları içimizi parçaladı.

102. Bunun yanında bazı insanlardan ihtiyaç dışı hatta mağdur insanlara hakaret anlamına gelecek ürünler de gönderildi.

Dalga geçer gibi gönderilen ürünlerden sadece biri;

Dalga geçer gibi gönderilen ürünlerden sadece biri;

Yazıklar olsun demek bile hafif kalır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

103. Volkan Demirel daha ilk anlarda deprem bölgesine acil yardım çağrısı yapmıştı. 👇

104. İlk günden beri canla başla çalışan Volkan Demirel, futbolcularıyla birlikte İstanbul'a geldi. Hatay'da kalan vatandaşlar için ise Antalya'ya gidecek otobüs ayarladı.

105. Tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'un 'Deprem Özel Yayını'na katılan Prof. Dr. Celal Şengör, "Bir ülkeyi cehalet yönetemez, yönetirse işte bu olur" dedi.

Celal Şengör ayrıca sözlerine devam etti. İşte o anlar 👇

106. Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Juventus'ta beraber forma giydiği Merih Demiral ile konuşarak depremzedelerimize yardım edeceğini söyledi. Ronaldo'nun koleksiyonundaki imzalı formasını açık arttırmaya çıkartacak olan Demiral, gelirin Ahbap'a aktarılacağını belirtti.

👇

Ayrıca açık arttırmanın güncel hali;

107. Demirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı ve ailesi enkazın altında yaşamını kaybetti.

107. Demirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı ve ailesi enkazın altında yaşamını kaybetti.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

108. Tekirdağ Barosu avukatlarından Bestami Uğur Alkan, eşi Özge Alkan ile 12 günlük bebekleri Arven hayatını kaybetti.

108. Tekirdağ Barosu avukatlarından Bestami Uğur Alkan, eşi Özge Alkan ile 12 günlük bebekleri Arven hayatını kaybetti.

👇

109. Depremin 40. saatinde mucizevi denecek bir olay daha yaşandı: Malatya'da 12 yaşındaki Aysima 40 saat sonra enkaz altından kurtarıldı.

İşte o anlar 👇

110. Depremin etkileri devam ederken gözyaşlarımıza hakim olamayacağımız bir kare paylaşıldı. Babanın enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini bir an bile bırakmadığı görüntülendi.

110. Depremin etkileri devam ederken gözyaşlarımıza hakim olamayacağımız bir kare paylaşıldı. Babanın enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini bir an bile bırakmadığı görüntülendi.

👇

O babanın enkaz altında hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızının elini bırakmadığı o anlar 👇

111. İlber Ortaylı, büyük şirketlere seslenerek, 'Şimdi herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor' dedi.

İşte o anlar 👇

112. Hatay'da enkaz altında yaşam mücadelesi veren Adnan Fırat isimli vatandaşın mucizevi kurtuluşu sosyal medyada gündem oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaçmaya çalışırken merdivende evi yıkılan Adnan Fırat'ın yanına düşen testere sayesinde demire sıkışan ayağını kurtaran Fırat'ın soğukkanlı halleri de takdir edildi.

Adnan Fırat, hastaneden paylaştığı fotoğrafla kurtulduğunu müjdeledi.

113. Pek çok ünlü Haluk Levent'i arayarak yardımlarını açıklamıştı. Son yardım ise Acun Ilıcalı'dan geldi. Acun Ilıcalı; deprem bölgesinde 100 tır Ahbap Su, 5 milyonluk eşya desteği ve satın alınacak konteynerlerin içerisine eşya alınacağının sözünü verdi.

Malatya'da enkazın altından çıkartılan kişi, kendisini kurtaran ekipteki herkese tek tek sarıldı.

Depremzedenin mutluluğunu paylaştığı o anlar 👇

İşte o anlar 👇

114. Elbistan’da 48 saat sonra enkaz altından çıkartılan 2 aylık Muhammed Doğan Bostan bebek parmağını emerek çıktı.

İşte o anlar 👇

115. Ayrıca depreme yakalanan bir depremzede, Halk Tv canlı yayınında 'Biraz önce TRT 1'in yayınına gittim, konuşmak istedim kestiler yarı yolda' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

116. Açıklanan son resmi verilere göre 9 bin 54 kişi yaşamını yitirdi, 52 bin 979 kişi ise yaralandı.

117. Hatay'dan mucizevi bir haber daha: Depremden 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

İşte o anlar 👇

118. Yıkıcı etkileri devam eden depremin 3. güne girerken pek çok ülkeden de destek gelmeye devam ediyor. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı 118 kişilik bir arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi.

119. Depremin ardından 420 kişilik arama kurtarma ekibi yollayan Azerbaycan, 227 kişilik yeni bir ekip daha gönderdi.

120. Adıyaman’ın Besni ilçesinde anne ve kızı saatler sonra itfaiye ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı.

İşte o anlar 👇

121. Depremzedelere ücretsiz psikolojik destek vermek için Psikolojik Danışmanlar ve Psikologlar seferber oldu.

122. Pek çok ünlü ismin Türkiye'ye yardım etme çabalarına dünyanın en çok takipçiye sahip olan YouTuber'ı MrBeast de katıldı.

Bir kullanıcının "Türkiye'ye yardım et" mesajının ardından MrBeast yanıt verdi. 👇

Bir kullanıcının "Türkiye'ye yardım et" mesajının ardından MrBeast yanıt verdi. 👇

MrBeast, 'Hey! Yorumlarda sizi duyuyoruz. Beast Hayırseverlik takımımız ile yardım etmek için aktif olarak çalışıyoruz' dedi.

123. Türkiye'de yaşanan deprem felaketini ülkelerinde yayınlayan Yunan Devlet Televizyonu ERT, enkaz görüntülerini 'Ben Seni Sevdiğimi' şarkısıyla paylaştı.

İşte o anlar 👇

124. Kahramanmaraş'tan sevindiren bir haber daha geldi: 7 katlı binanın enkazında kalan Melisa Andız 51 saat sonra kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki çocuğu ve eşini kaybeden baba 20 yaşındaki kızının sağ çıktığını görünce göz yaşlarını tutamadı. İşte o anlar 👇

125. Binlerce insanın yüreği sızlarken kendini bilmez bir kullanıcıdan akıllara durgunluk yaşatan bir paylaşım geldi. Kahramanmaraş'taki depreme twerk yaparak sevindi.

O kişi, 'Çok seviniyorum Kahramanmaraş yıkıldı, Adana yıkıldı, Antep yıkıldı. Milyon kişi öldü. Belki burada yayın açan i.neler de gebermiştir. Rabbim o kadar da güzel vuruyorsun. Yıktın mı yıkıyorsun' dedi. İşte o anlar 👇

126. Depremzedelerle dalga geçen Ceren Ö. isimli şahıs gözaltına alındı. Sevk edildiği adli makam tarafından tutuklanma kararı alındı. Adli makam kararı sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

126. Depremzedelerle dalga geçen Ceren Ö. isimli şahıs gözaltına alındı. Sevk edildiği adli makam tarafından tutuklanma kararı alındı. Adli makam kararı sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

👇

127. MasterChef programının sevilen jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, enkazdan çıkartılan depremzedeler için deprem bölgelerine mutfak kuracaklarını açıkladı.

128. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Hatay Havalimanı pistinin ekiplerce yeniden kullanıma açılması için çalışmalara başladıklarını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin pistteki çalışmaları 👇

129. Kahramanmaraş'tan 55 saat sonra sevindiren haber: 1,5 yaşındaki Masal ile annesi Yeliz Kıraççakalı enkazdan çıkarıldı.

İşte o anlar 👇

130. Kahramanmaraş'taki depremden tam 55 saat sonra umudumuza ışık olan bir haber daha geldi: 13 yaşında olan Berat Sarı elinde bir muhabbet kuşu ile enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

131. Adıyaman'dan sevindirici bir haber: 52 yaşındaki Gülay Senercioğlu, 57 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

132. Türk konsolosluklarının deprem bağışlarını Diyanet Vakfı'na yönlendirmesi dikkat çekti.

133. Hatay'a giden gazeteci Nevşin Mengü'ye yol kenarında duran cansız bedenleri gösteren vatandaşlar, AFAD'ın yeni geldiğini ve 'Böyle bir facia olduğunu bilmiyorduk' dediklerini belirttiler.

İşte o anlar 👇

134. Hatay'da deprem sonrasında enkaz altında kalan 20 günlük Kerem Ağırtaş, 60 saat sonra kurtarıldı.

135. Hatay'da 62. saatte bir mucize gerçekleşti. Enkazdan sağ salim kurtarılan Gürkan Öztürk "Yks'ye 5 ay kaldı, kitaplarım gitti!" dedi.

İşte Gürkan Öztürk'ün içimizi ısıtan o videosu 👇

136. Cezayirli ekipler tarafından 32 yaşındaki Remziye Sever, 63 saat sonra enkaz altından kurtarıldı.

137. Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri 65 saat Zübeyde isimli bir çocuğa ulaştı. Zübeyde'nin kardeşi hakkında söyledikleri ise boğazımızı düğümledi.

İşte o anlar 👇

138. TELE1 canlı yayınına bağlanan Hatayspor Asbaşkanı Ethem Sunar'ın "Hatay sahipsiz durumda" sözleri şoke etti.

İşte o anlar 👇

139. Hatay'dan hepimizi sevindiren bir haber geldi. Helen İltizamoğlu isimli bebek, 68 saat sonra kurtarıldı.

Tüm Türkiye'nin seferber olduğu deprem felaketi için bölgeye yardımlar ulaştırılmaya çalışılıyorken, Gaziantep'te deprem bölgesinde 14 TL'ye ekmek satıldığı iddiası tepki çekti

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

140. Arama kurtarma ekiplerinin içinde olan bir itfaiye eri enkazdan çıkarılan yaşlı adama ayağındaki botları verdi.

İşte o anlar 👇

141. Diyarbakır’da konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İhmali, kusuru olanlar varsa hepsi hesabını verecek” dedi.

142. Vatandaşların sesi olmak yerine canlı yayının sesini kesen televizyonlar... Detaylar için;

143. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isteyenlerin Antalya, Alanya ve Mersin'deki otellere yerleştirileceğini ve ayrıca aile başına 10 biner lira ödeneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması 👇

144. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, AFAD'ın hiçbir yardımını görmediklerini söyledi.

145. Gökhan Zan, Afad'ın koordine ettiği iş makinelerinin bir an önce deprem bölgelerine gönderilmesi için devlet büyüklerinden ricada bulundu.

Gökhan Zan'ın paylaştığı video 👇

146. Deprem Özel yayını yapan Show Haber sunucusu Dilara Gönder sinirlerine hakim olamadı. Canlı yayında "Bu kadar ölümlü ders mi olur? Bu da mı ders olsun bize?..." sözleriyle isyan etti ve önündeki kağıtları fırlattı.

İşte o anlar 👇

147. Show TV sunucusu Dilara Gönder'den kötü haber geldi: Gönder, istifa ettiğini açıkladı.

148. Fuat Oktay'ın Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

149. Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği deprem yardımlarını taşıyan TIR’ı durdurup üzerine kendi ismini taşıyan pankartı astı.

Bodrum Belediyesi tarafından toplanan yardımları taşıyan TIR'ın üzerine valilik pankartı asıldı.

150. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kadınla konuşurken deprem için "Kader planının içerisinde olan şeyler" dedi.

İşte o anlar 👇

151. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Usta, "Bunun hesabını siz vereceksiniz" dedi.

152. Güzel haberler gelmeye devam ediyor. İskenderun'da enkazdan bir köpeği kurtardılar.

İşte o köpeğin kurtarılma anları 👇

153. Kahramanmaraş'ta eşini kaybeden bir depremzedenin canlı yayındaki isyanı yürek burktu. "Savcı yok, savcı. Cenazelerimizi alamıyoruz"

154. Yaşanan felaket için gözyaşları döken Azerbaycanlı bir teyze, 'Onlar bizim kardeşimiz, bacılarımızdır. Onların derdi bizim derdimizdir' dedi.

İşte o anlar 👇

155. Jandarma ekiplerinin bölgeden ayrılmasını istemeyen vatandaş 'Abi ne olur gitmeyin' dedi.

156. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kornelios S. Korneliou, Yunan basınına yaptığı açıklamada Türkiye'den, "Teşekkürler, ama hayır" yanıtını aldıklarını belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra açıklama yapan Rum Kesimi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimitris Dimitriou ise Ankara'nın yardım teklifini kabul ettiğini öne sürdü.👇

157. Hürriyet genel yayın yönetmeni ve gazeteci Ahmet Hakan, deprem bölgesinde yaşanan olumsuzluklar için 'Çok az aslında' dedi.

İşte o anlar 👇

Ahmet Hakan'ın "Olumsuzluklar çok az..." lafına en sert tepki oyuncu Yunus Günçe'den geldi: "Sen en son ne zaman utandın?" 👇

158. Eşi ve üç çocuğu enkaz altında olan vatandaş artık dayanamadı ve isyan etti.

İşte o anlar 👇

159. Ülkemizin espor camiası da afet bölgesi için tek yumruk olarak harekete geçti. Eternal Fire öncülüğünde toplanan espor takımları ve organizasyonları bölgeye yardım için kolları sıvadı.

159. Ülkemizin espor camiası da afet bölgesi için tek yumruk olarak harekete geçti. Eternal Fire öncülüğünde toplanan espor takımları ve organizasyonları bölgeye yardım için kolları sıvadı.

👇

160. İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde yaşayan ve tatil için Antakya’ya gelen İngiliz turist Timothy Whiting depremde yaşadıklarını anlattı.

161. Kahramanmaraş, Pazarcık'ta yardım bekleyen anne ve iki çocuğunun videosu yüreğimizi sızlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

162. BTK'nın Twitter ve TikTok'u engellediği iddiası üzerine Gazeteci Cüneyt Özdemir, isyan etti.

İşte o anlar 👇

163. Twitter kısıtlamasına depremin başından bu yana tüm bölgelere yardım ulaştırmaya çalışan Haluk Levent 'Ne yapacağız şimdi' dedi.

164. Havalimanında bekleyen vinç operatörleri, bölgeye gitmeleri için gereken iznin çıkmamasına isyan etti.

İşte o anlar 👇

165. Kahramanmaraş'ta kızı Yağmur'un “Çok üşüyorum baba” sözlerine "Sana soğuk gelmesin diye rüzgarı kesiyorum” diyen babası ciğerimizi dağladı.

Boğazımızın düğümlendiği o anlar 👇

166. Enkazın altındaki yakınlarının kurtarılmasını bekleyen vatandaşlar "Hani bu devlet?" diyerek isyan etti.

İşte o anlar 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

167. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 391'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 62 bin 914 olarak açıklandı.

167. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 391'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 62 bin 914 olarak açıklandı.

168. Hatay'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi.

169. Van'da yaşayan bir ilkokul öğrencisi Adıyaman'daki depremzedelere 10 TL okul harçlığı ve yiyecek gönderdi.

169. Van'da yaşayan bir ilkokul öğrencisi Adıyaman'daki depremzedelere 10 TL okul harçlığı ve yiyecek gönderdi.
onedio.com

👇

170. Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Adıyaman'da enkaz altında kalan 30 günlük bebek, kız çocuğu ve kadını kurtardı.

170. Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Adıyaman'da enkaz altında kalan 30 günlük bebek, kız çocuğu ve kadını kurtardı.

👇

171. 71. saatte gelen mucize! Ahmet Eren isimli bir çocuk 71 saat sonra enkazdan kurtarıldı. İlk sözleri “yarın okulum var” oldu…

172. İşte o görüntüler 👇

173. Dört gündür, üç çocuğu enkaz altında olan anne isyan etti, “Burada sadece gönüllüler çalışıyor. Kim gelecekse gelsin kurtarsın çocuklarımı" dedi.

İşte o anlar 👇

174. Hatay'dan sevindirici bir haber daha: Enkazın altında 72 saat sonra 5 yaşındaki Hazal kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

175. Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Japon Profesör deprem konusunda Türkiye ile Japonya arasındaki temel farkın bina sağlamlığı olduğunu söyledi.

176. Gökhan Zan, mezarlıkta yardım bekleyen bir ailenin videosunu paylaşarak yetkililerden yardım istedi.

"Kendileri ne yeseler köpeklere de yediriyorlar" 👇

177. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

177. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

”OHAL ilanı, Türkiye’de süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

178. Depremin 4. gününde 14 bin 14 kişi hayatını kaybetti, 63 bin 794 kişi ise yaralandı. Enkazın altından kurtarılan insanlar kadar cenazeler de çıkmaya başladı.

Not: Hassas içeriktir! "Cenazeyi kaldıracağız, benzin yok". Hatay- Kırıkhan

179. Azerbaycan'dan gelen bir fotoğraf hepimize umut verdi. Türkiye'ye yardım yollayan bir kardeşimiz depremzedelerin işine yarayacak ne varsa arabasına koydu.

Arabanın hazırlanış anından bir kesit de ortaya çıktı. İşte o anlar ❤️

180. Depremin 4. gününde arama kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor. İskenderun'da deprem felaketinin 80. saatine yaklaşırken bir mucize daha oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

181. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşlarımıza seslerini duyurabilmek için hep bir ağızdan 'Sesimi duyan var mı?' diye bağırdılar.

İşte o anlar 👇

182. "Tam ümidimi kesmiştim, Hiç tanımadığınız insanlar için buradasınız, Allah razı olsun." diyen vatandaşın çaresizliği yüreğimizi sızlattı.

İşte o anlar 👇

183. Hatay'dan canlı olarak bağlanan Adem Metan da bölgedeki gelişmeleri Cüneyt Özdemir'e anlatırken deprem oldu.

İşte o anlar 👇

184. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, odalarında kalacak depremzedelere yiyecekler ve notlar bıraktı.

184. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, odalarında kalacak depremzedelere yiyecekler ve notlar bıraktı.

İçimizi ısıtan bir kare!

👇

Hatay'da açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gördüğüm tablo şu; devletin kurumları, bürokratları çalışmak istiyorlar. Önlerine engeller konuluyor" dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

185. Güzel insanlar iyi ki varlar! Cami imamı, depremzede çocuklar için caminin duvarına projeksiyon ile çizgi film yansıttı.

185. Güzel insanlar iyi ki varlar! Cami imamı, depremzede çocuklar için caminin duvarına projeksiyon ile çizgi film yansıttı.

👇

186. Taha'nın bulunduğu enkaza depremin 3. gününde ekipman yetersizliğinden yeterli müdahale yapılamamıştı. CZN Burak ise 4. güne yaklaşırken Taha'nın bulunduğu enkazın önünde paylaşım yaparak çalışmalara başlandığı haberini verdi.

187. Twitter'ın kısıtlanmasıyla birlikte iletişim sorununun çok fazla arttığı bu kritik zamanda Starlink teklfinin reddedilmesine tepkiler artmaya başladı.

188. Depremde sessiz kalmayan isimlerden bir tanesi de Türkiye'de yaşayan Japon fenomen Yoshi Enomoto oldu.

Yoshi'nin paylaşımı 👇 "Sonunda işimiz bitti arkadaşlar. 7 tane kamyon, her şeyi koyduk. Şimdi deprem bölgesine göndereceğiz. Umarım insanlar için faydalı olur."

189. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'dan Erdoğan'a "Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından Erdoğan!" diye seslendi.

190. Geçtiğimiz gün 'Kanal 24'te yapılan açıklamada fenomen ve ünlü isimlerin pr çalışması olarak yardım topladığı söylenmişti.

Oğuzhan Uğur, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla takipçi kazanmaya çalıştıklarını söyleyenlere böyle cevap verdi.👇

191. "Prim yapıyor" denilmesi yetmezmiş gibi bir de bir kullanıcı tarafından tehdit edildi. Üstelik bu tehdit Haluk Levent'e de yapıldı.

Kullanıcının attığı tweet'in bir kısmı;

Kullanıcının attığı tweet'in bir kısmı;
twitter.com

192. Depremin ilk anından beri destek için elinden geleni ardına koymayan isimlerden biri de Ahmet "Jahrein" Sonuç. Ancak buna rağmen hala kendini bilmez bazı insanlar kötülük yapmaktan çekinmemeye devam ediyor.

Yayınlarını aralıksız sürdüren Jahrein'in deprem yayını sırasında ise evine polisler geldi.

193. 150 kişilik bir ekiple gelen İsrail, 230 kişilik yeni bir operasyon ekibi ile Kahramanmaraş'ta bir sahra hastanesi kurmak için Türkiye'ye geliyor.

194. Enkaz altından çıkartılan minik Fenerbahçe taraftarına Mert Hakan Yandaş'ın mesajı hepimizin içini ısıttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mert Hakan Yandaş'ın tweeti 👇

195. Herkesin seferber olduğu anlarda, bazı art niyetli kişiler hırsızlık için depremi fırsat, haline getirdi. Adana’da deprem sırasında boş binalarda hırsızlık yapmak amacıyla giren 6 şüpheli, polis tarafından suçüstü yakalandı.

196. Yardımsever kimliği ile bilinen Kıvanç Tatlıtuğ ve yakın dostu Oktay Kaynarca deprem bölgesi için faaliyet planlarını AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent ile belirleyecek.

197. Son kararla 20Şubat'a kadar ara verilen eğitim ve öğretime Bakan Özer, deprem bölgesindeki okullarda ikinci dönem için devam zorunluluğunun da kalktığını duyurdu.

198. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Özer, Kahramanmaraş deprem felaketi nedeniyle eğitime verilen aranın tüm Türkiye’de uzatıldığını açıkladı.

199. Saatler süren arama kurtarma çalışmasından sonra Macaristan'dan gelen ekip küçük bir kız çocuğunu enkazdan sağ olarak çıkardı.

Ekibin bir üyesi ise bu çalışmadan sonra uzatılan mikrofona konuşmaya çalışırken gözyaşlarına boğuldu. İşte o anlar 👇

200. Avukat Yakup Okumuşoğlu, evleri yıkılan müteahhitler hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

👇

201. Kahramanmaraş'ta enkaz altında hamile bir kadına ulaşıldı. O kadının kurtarma çalışmaları sırasında ise doğum sancılarının başladığı belirtildi.

İşte o anlar 👇

202. Deprem bölgesinde enkazdan çıkartılan ve hiçbir refakatçisi olmayan yüreği daha fazla dayanamayan anneler yavrulara sahip çıkmak istediklerini söylediler.

203. Depremi görmezden geldiği iddia edilen Starbucks, açıklama yaptı.

👇

204. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), deprem bölgesindeki gazetecilerin haber yapmasının engellenmesi üzerine "Gerçeği karartmayın" dedi.

205. Jeologlar ve sismologlar yerine Nihat Hatipoğlu'nun depremle ilgili program yapacak olması birçok kişi tarafından tepki çekti.

206. Depremin 4. gününde bir adamın enkaz altında kalan babasına koştuğu anlar yüreklerimizi dağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

207. Deprem bölgesindeki arama kurtarma köpeklerinin mücadelesi unutulacak gibi değil! Canla başla çalışan kurtarma köpekleri insanların sağ çıkmalarına yardımcı oluyor.

Güzeller güzeli canlarımızdan sadece biri;❤️

Güzeller güzeli canlarımızdan sadece biri;❤️

208. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kahramanmaraş eski milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İngiliz uşağı defol" diye tepki göstermişti.

208. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kahramanmaraş eski milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İngiliz uşağı defol" diye tepki göstermişti.

👇

209. Bunun üzerine Nursel Reyhanlıoğlu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. 👇

👇

210. Yabancı bir deprem uzmanının paylaşımını yanlış ve eksik aktaran Hilal Kaplan'a tepkiler yükseldi.

211. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde görev yapan kamu personeline "2 maaş ikramiye yatırın." dedi.

👇

212. CHP, AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri, bir maaşlarını yardım için bağışlayacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise 3 maaşını AFAD’a bağışladığını duyurdu ve tüm milletvekillerini de bağış yapmaya davet etti.

213. Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan bir Türk yetkili, "Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının önünde ciddi zorluklar var.” dedi.

214. Eski Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, deprem bölgesine gelerek çalışmalara katıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

215. Hayatta kalabilmek için marketten su ve yiyecek alan bir depremzede ise gözyaşları içerisinde 'Resmen hırsızlık yaptık' dedi.

İşte o anlar 👇

216. Çinli kurtarma ekibi, AFAD görevlileri ile Hatay'da hamile bir kadını kurtardı.

217. Hatay’da yaşayan Huyluoğlu'nun ailesinin vefatını çalıştığı şirket duyurdu. Beşiz bebek sahibi Huyluoğlu çifti, bebekleriyle birlikte hayatını kaybetti.

218. Çocukların depremzedeler için gönderdikleri yardımların üzerine yazdıkları notlar hepimizin gözlerini doldurdu.

O notlardan bir tanesi; ❤️

O notlardan bir tanesi; ❤️

219. İYİ Parti lideri Meral Akşener, sessizliğini bozarak "Ben bunun tecrübesini (Gölcük depremi) yaşadığım için ilk üç gün bilerek gelmedim çalışmalara engel olmayayım diye." dedi.

220. AFAD’ın Kahramanmaraş şehir merkezinde kurduğu çadır kentte kalan bir teyze yaşadığı acıyı sözlerine aktarmaya çalıştı.

İşte o kadının yürek parçalayan sözleri... 👇

221. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Lütfen ama lütfen bize ceset torbaları gönderin. Enkaz altında kaç kişinin cansız bedeni var bilmiyoruz” dedi.

222. Zuhal Topal, dayısı, kuzeni ve arkadaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

223. Twitter'da 6 milyon takipçisi bulunan Acun Ilıcalı İngilizce paylaştığı bir mesajla tüm dünyadan yardım istedi.

👇

224. Enkazdan kurtarılan bir kedi ve köpeğin birbirlerine sokulduğu o an kalplerimizi sızlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte korkunun adeta gözlerinden okunduğu birbirlerine sımsıkı sarılan kedi ve köpeğin o anları... 👇

225. İBB ekiplerinin deprem bölgesinde yaptığı kurtarma çalışmalarını ve yardımları organize eden Ekrem İmamoğlu’nun, 1 yıllık maaşını da deprem bölgesi için bağışladığı ortaya çıktı.

226. Mehmet Akif Ersoy'un Hatay'da son durumları canlı olarak aktardığı sırada söz isteyen depremzede Habertürk ekranlarından isyan etti.

İşte o anlar 👇

227. Mucizevi haberler gelmeye devam ediyor: 7 yaşındaki Miran, depremden 87 saat sonra enkazdan kurtarıldı.

İşte o yaşananlar 👇

228. Oğuzhan Uğur, kendisini linç eden kuruluşlara "Şimdi sırası değil. Gücünüzü bizi RT etmeye harcayın nolur." dedi.

👇

229. Depremin ilk gününden beri bölgede önemli yardımlara adım atan Ahbap, WhatsApp destek hattının da hizmete açıldığını duyurdu.

👇

230. Eski AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel ile kardeşi Berke Yüksel, Ankara’daki bir dinlenme tesisinde otomobilin içinde ölü olarak bulundu.

231. Macaristan arama kurtarma ekipleri, Hatay'da iki çocuğu ve annelerini enkaz altından sağ olarak kurtardılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 çocuğun çıkarıldığı o anlar 👇

Annenin çıkarıldığı o anlar 👇

232. Tüm dünyandan bağışların yapıldığı AHBAP’a, 400 bin siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

233. Suriye'nin çeşitli bölgelerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 317'ye, yaralananların sayısı ise 5 bin 245'e yükseldi.

233. Suriye'nin çeşitli bölgelerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 317'ye, yaralananların sayısı ise 5 bin 245'e yükseldi.

👇

234. Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, 'Üzülerek ve rahatsız olarak paylaşıyorum' diyerek deprem bölgesinde yaşanan bir durumu anlattı.

İşte o anlar 👇

235. Minnettarız! Yunan ekibi Panathinaikos, deprem sebebiyle yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

236. MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, Ahbap Derneği ve Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’u hedef aldı.

Yorumsuz... 👇

237. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde incelemeleri sonrasında sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı 👇

238. Depremden sonra enkaz altından tam 87 saat sonra kurtarılan Galatasaraylı Kadir Icardi’nin hayranıydı ve imzalı formasını istiyordu.

Kadir'in bu çağrısı ise sosyal medyada elden ele yayıldı ve Icardi'ye ulaştı.

Kadir'in bu çağrısı ise sosyal medyada elden ele yayıldı ve Icardi'ye ulaştı.

Icardi, 'Küçük Kadir umarım yakında görüşürüz böylece tişörtümü sana hediye edebilirim ve sana kocaman sarılabilirim 🦁💛♥️' dedi.

239. İsrail Hahambaşı David Lau, yayınladığı bildiri ile Türkiye’deki ekiplere Şabat Günü’nde çalışma izni verdi.

İsrail Hahambaşı David Lau bir bildiri yayınlayarak, Yahudiler için çalışmanın yasak olduğu Şabat Günü'nde İsrailli arama kurtarma ekibinden Türkiye'deki kurtarma çalışmalarına devam etmelerini istedi.

İsrail Hahambaşı David Lau bir bildiri yayınlayarak, Yahudiler için çalışmanın yasak olduğu Şabat Günü'nde İsrailli arama kurtarma ekibinden Türkiye'deki kurtarma çalışmalarına devam etmelerini istedi.

240. Arama kurtarma ekiplerinden mucizevi bir haber daha geldi: 67 yaşındaki Asiye Sümbül isimli kadın 92. saatte enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

İşte o anlar 👇

241. Sürekli depreme karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Cenk Yaltırak bugün katıldığı canlı yayında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Yaltırak'ın duygulandığı ve uyarılarda bulunduğu o anlar👇

242. Zonguldak madencileri tarafından uygulanan domuzdamı yöntemi ile enkaz altındaki Gülsüm, depremden tam 90 saat sonra, 7 katlı bir binanın enkazından kurtarıldı.

243. Kahramanmaraş’ta, depremden 92 saat sonra anne ile kızı enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kız kendisini kurtaran ekiplere el sallayarak teşekkür etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte yaşanan o umut dolu anlar 👇

244. Depremin korkunç boyutunu gözler önüne seren 5 katlı bir binanın temeliyle birlikte komple yan yattığı görüldü.

İşte o görüntüler 👇

245. AK Partili Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ilçede arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

246. Etkileşim veya dikkat çekmek için yalan haber yayanlar bitmiyor! Enkaz altında hayatını kaybettiği paylaşılan Defne isimli hesabın sahte olduğu ortaya çıktı.

Sami Batuhan Boz isimli Twitter kullanıcısının bu paylaşımın peşine düşüp açıklama yaptığı o tweet; 👇

247. Deprem felaketinin 5. gününde bir mucize daha oldu. Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde depremden 101 saat sonra Sebahat Varlı ve oğlu Serhat Varlı enkazın altından sağ çıkarıldı.

İşte o mucizevi anlar 👇

248. Turgay Güler, çıktığı programda, para toplayarak depremzedelere yardım yapan Haluk Levent hakkında, "1 milyar lira teslim edemezsin, yönetemez" dedi.

İşte o anlar 👇

249. Depremin merkez üssü Pazarcık'ta hayatta kalan bir vatandaş ise gözyaşları içinde 'Bir tane mont istedim, küçük geldiği için bir poşet açtım ona bile kızdılar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

250. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LYS-YGS öğrencileri için "Sınavlara ikinci dönem konuları dahil edilmeyecek." dedi.

251. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, ''Bugün için planladığımız 150 tahliye seferiyle 26.699 vatandaşımızı taşıyacağız." dedi.

👇

252. Gaziantep’teki 5 katlı binanın enkazından Adnan isimli 17 yaşındaki genç sağ olarak kurtarıldı. Ekip lideri "Enkaz altında namaz kılıp, idrarını içmiş" dedi.

253. Hedef göstermeler bitmiyor! AKP Yönetim Kurulu Üyesi Berk Can Doğan, Haluk Levent ile Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur'u hedef gösterdi.

👇

👇

254. Tepki çeken paylaşımını ardından hesabını kapatan Doğan, geri döndü ve Haluk Levent'le helalleştiklerini söyledi.

Berk Can Doğan'ın tepki aldıktan sonra attığı tweet; 👇

255. Survivor şampiyonu Turabi Çamkıran sosyal medya hesabından ailesinin de depreme yakalandığını ve yardıma ihtiyaçları olduğunu duyurarak yardım istedi.

👇

👇

256. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), depremin ilk günü 6 Şubat’tan 9 Şubat’a kadar 392 TIR yardım ve 2000'e yakın iş makinesini afet bölgesine gönderdiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

257. 10 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından enkazın altından çıkartılan 15 yaşındaki Ayfer'in enkaz altındayken söyledikleri hepimizi duygulandırdı...

İşte o anlar 👇

258. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Hayat Büyükşehir Belediyesi'ni suçlamıştı. Bu açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tepki gösterdi.

Seyit Torun'un yaptığı paylaşım 👇

259. Deprem felaketini yaşayan bir anne yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. 'Ben çocuğuma mama çaldım marketten, utanmıyorum, onlar utansın' dedi.

İşte o anlar 👇

260. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bundan 4 ay önce ‘İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ verdiği ortaya çıktı.

Mustafa Destici'nin TBMM’de yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamaması gündem oldu. O anı buraya bırakalım 👇

261. HAYTAP, deprem bölgesindeki etkilenen hayvanlar için sahra çadırı kurdu.

262. Kahramanmaraş'ta 2 bin 818 bina yıkıldı. Ancak bir tanesi hala sağlam ve ayaktaydı. İnşaat Mühendisleri Odası neredeyse hiç zarar görmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

263. Hatay Samandağ’da bulunan Bağımsız Maden İş Sendikası'ndan Çetin Erkalkan, “İş makineleri yetersiz, tesisat yetersiz, koordinasyon sıfır” dedi.

264. Bazı vatandaşlar evlerinin kapılarını depremzedelere açtı. Verilen ücretsiz ilanlar ile sokakta kalan depremzedeler için evlerini ücretsiz kiralıyorlar.

👇

👇

265. Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar 780 milyon dolar deprem desteği vereceğini açıkladı.

266. Ayrıca Dünya Bankası Başkanı David Malpass, "Yardımın doğrudan hazineye verilmeyeceğini, belediyeler düzeyinde temel altyapının yeniden inşası için kullanılacağını" söyledi.

267. CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın havalimanının tadilatı için kendilerinden yardım istediğini açıkladı.

268. Adıyaman’da 104. saatte Vesile ve Eyüp Ak çiftine ulaşıldı. Eyüp Ak enkaz altından çıkarılırken, Vesile Ak’ın da çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Eyüp Ak'ın kurtarılma anları 👇

269. Adıyaman'da yakınlarını kaybeden bir vatandaş ise intihar girişiminde bulundu. 'Neredeydiniz? Devlet Neredeydi?" dedi.

O anları kaydeden bir vatandaş ise, AFAD gönüllüsünün o depremzedeye 'Atlarsan atla' dediğini iddia etti. 👇

Farklı açıdan o anlar 👇

270. Hatay'da bir vatandaş, AFAD'a isyan etti. "Benim oğlum burada yatıyordu, 'giremeyiz' dediler. Kömür İşletmeleri, girdi 2 dakikada aldı" dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

271. Bolu'da 8 ve 12 yaşlarındaki iki kız kardeş, harçlıklarıyla aldıkları bebe bisküvisi ile kendi yaptıkları bileklikler dikkat çekti.

11 yaşındaki Aslı ve 8 yaşındaki Nazlı Alptekin'in harçlıklarıyla aldıkları paketin üzerine yapıştırdıkları not;

11 yaşındaki Aslı ve 8 yaşındaki Nazlı Alptekin'in harçlıklarıyla aldıkları paketin üzerine yapıştırdıkları not;

'Buradan size geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah yakın zamanda eski günlerinize dönersiniz. Size gönderdiğimiz bebe bisküvisini şifayla yersiniz inşallah.'

272. Bild gazetesine konuşan Celal Şengör, “Erdoğan tamamen başarısız oldu, neredeyse her şeyi yanlış yaptı” dedi.

273. Hatay Antakya'da bir anne Habertürk ekranlarından isyan etti: "İstanbul'dan inşaat işçileri gelmiş, biz yapalım diyorlar, onlara da izin verilmiyor."

İşte o anlar 👇

274. Umuda Koşanlar isimli yardım derneğinin kurucusu Gamze Özçelik, deprem bölgelerinde yemek yaparak depremzedelere dağıttı.

275. DSÖ Afet Müdahale Başkanı Robert Holden, pek çok kişinin 'açık havada, kötüleşen ve korkunç koşullarda' hayatta kaldığını söyledi.

276. Sakaryaspor ile Kocaelispor tüm gelirlerin depremzedelere bağışlanacağı bir hazırlık maçı yapacak.

👇

👇

277. Hatay'ın Antakya ilçesindeki 6 katlı apartmanın enkazından, depremden 103 saat sonra ekiplerin sesine tepki veren "Venüs" adlı köpek ile sahibi kurtarıldı.

👇

👇

278. Cüneyt Özdemir, yağma yaparken yakalanan ve tokat atılan kişiler ile ilgili 'Bana kalsa daha sert müdahale etmeli. Sadece dövmüş. OHAL yok mu? Çek vur' dedi.

279. Minik bir depremzedenin terlikle durduğunu gören güzel insan, o çocuğa bot giydirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

280. Adıyaman'da bir adamın 'Bize kefen yollayın' diyerek isyan ettiği sırada babası neler söyleyebileceğinden korktuğu için oğlunu susturmaya çalıştı.

İşte o anlar 👇

281. Malatya'da enkazdan kurtarılan 12 yaşındaki Abdulhalil Reşvani arama kurtarma ekiplerinden "simit" istedi.

İşte o anlar 👇

282. Kobe Belediye Başkan Yardımcısı Takumi Ogawa'nın Japonya'da 1995 yılında yaşanan Kobe depreminden sonra intihar ettiği olayı gündem oldu.

283. Kahramanmaraş'tan yapılan yayın sırasında vatandaş, "50 saat boyunca burayı yapayalnız bıraktıkları için memnunlar mı?..." diye sorunca yayını kestiler.

İşte o anlar 👇

284. Depremzedelerin yardımına koşan AHBAP'ın hedef tahtasına konulmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den tepki geldi.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

285. Cemile Hasar, enkazdan 100 saat sonra 28 saatlik çalışma ile bilinci açık bir şekilde çıkartıldı. Duygularına hakim olamayan babası ise kızını çıkaran Tayvanlı ekibe sarılarak teşekkür etti.

İşte o anlar 👇

286. Depremin 3. günü Adıyaman’da enkaz altında kalan Soner Tuğtekin adlı vatandaşın elindeki sönmüş sigarayı bırakmadığı görüntüler tüm dünyada yankı buldu.

👇

👇

287. Beşiktaş'ın eski futbolcusu Daniel Pancu, 4-3 kazandıkları unutulmaz Fenerbahçe maçında kaleye geçtiğinde giydiği eldivenleri açık artırmada satarak geliri depremzedelere bağışladı.

👇

👇

288. Adıyaman'da depremde enkaz altında kalan 4 yaşındaki Yağız, 105 saat sonra enkazdan çıkarıldı. "En büyük Beşiktaş" diyen Yağız'a Beşiktaş kulübü duygulandıran bir cevap verdi.

👇

👇

289. Fırsatçıların ardı arkası kesilmiyor! Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gitmek isteyen bir depremzedeye otobüs fiyatı 1.100 TL olarak söylendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o anlar 👇

290. Hatay'dan bir sevindirici haber daha: 3 saat süren çalışmanın ardından anne ve üç çocuğu, depremin 108'nci saatinde enkazdan çıkarıldı.

291. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'dan canlı konuştuğu sırada önünde duran depremzede çocukların acı dolu bakışları dikkat çekti.

İşte o anlar 👇

292. 12 yaşındaki Rüzgar Taş, depremde ailesini uyandırarak kurtulmalarını sağladı, kendisi ise çöken binanın altında kalarak yaşamını yitirdi.

293. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, "İstanbul’da sanki 'Ölümü bekleyin' deniyor bize. 'Yakındır geliyor' deniyor. Ölümü bekleyerek mi yaşayacağız" dedi.

294. 5 yıl önce Kahramanmaraş'a taşınan ve kendisi de bir depremzede olan Ömer Ali, dükkanındaki meyve ve sebzeleri depremzedelere dağıttı.

İşte o anlar 👇

295. Saatler, günler sonra enkazın altından çıkarılan çocuklar umudun azaldığı her an bizlere ışık oldu.

296. Rezidansın mimarı olan şahıs, yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler yurt dışına çıkmak isteyen mimarı İstanbul Havalimanı'ndayken yakalayarak gözaltına aldı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler yurt dışına çıkmak isteyen mimarı İstanbul Havalimanı'ndayken yakalayarak gözaltına aldı.

İnsanın içinde biraz utanma olur...Pes artık!

Gözaltına alınma anı 👇

297. Malatya'da inşaatta çalışan bir kişi yaptığı açıklamalarla herkesin kanını dondurdu... "Bu binaları bu hale eksik demir atmaları getirdi. Bu kalitesiz binaları yapanlar nasıl yiyecek bu parayı." dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

298. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 19 bin 388'e, yaralıların sayısı 77 bin 711'e yükseldi ve 76 binin üzerinde vatandaşımız tahliye edildi" dedi.

298. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 19 bin 388'e, yaralıların sayısı 77 bin 711'e yükseldi ve 76 binin üzerinde vatandaşımız tahliye edildi" dedi.

299. Sırtlandığı yükünü depremzedelere yardım etmek için taşıyan teyzeleri görmek gözlerimizden umut gözyaşları akmasına neden oldu.

O teyzelerden sadece biri; 👇

O teyzelerden sadece biri; 👇

Siz iyi ki varsınız, koca yürekli insanlar! ❤️

300. Belçika'nın Antwerp şehrinde bulunan tarihi 'Bizim Leydi Katedrali'nde deprem felaketini yaşayan Türkiye'ye destek için İstiklal Marşı çalındı.

İşte o anlar 👇

Benzer bir destek de Hollanda'dan geldi 👇

301. Hatay Samandağ'da çadır kent kurulduğunu belirten bir vatandaş bölgede hala çadır ve yatak ihtiyacı olduğunu belirten bir destek duyurusu yayınladı.

İşte o anlar 👇

302. Kahramanmaraş’ta enkazdan kurtarılan küçük kız, babasının ölümünü ifade ederken herkesi kedere boğdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte küçük kızın kurtuluş anı 👇

303. Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan 17 yaşındaki Ela Şirhat arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldığında çok acıktığını belirterek ilk isteğinin döner olduğunu söyledi.

304. Bir dönem Galatasaray forması giyen Brezilyalı Felipe Melo ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Alex de Souza da birlikte yardım maçı organize etmeyi planladıklarını duyurdu.

305. Enkazın altından 113. saatte kurtarılan küçük Mesut, Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'e çağrıda bulundu.

Mesut'un Arda Güler'e mesajı 👇

306. Cenazelerini kefensiz gömmek zorunda kaldıklarını dile getiren bir depremzede, “Kendileri beni ölüme bıraktılar, ben de kendilerini vicdanına bıraktım. Ama patron benim, görüşeceğiz. Gelin bakalım” dedi.

307. Hatay'da enkazlara hırsızlık girişiminde bulunan 20 şüpheli, özel harekat polisleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

👇

👇

308. Türkiye Voleybol Federasyonu, Adıyaman'daki otel enkazında bulunan Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

👇

👇

309. Osmaniye’de bir depremzede, “Fuat Oktay ‘çalışmalar bitti’ demiş. Nerede bitti. Daha kazma kürek vurulmayan enkazlar var” dedi.

"Ya sen zor zamanda, caminin lavabosunu açık tutmaz mısın ya"

310. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıların sebebi olarak tek adam sistemini gösterdi.

311. AHBAP Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde derneğe yapılan bağışların nasıl kullanacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haluk Levent’in ünlülerle birlikte yaptığı açıklama 👇

312. Isparta'da kendisini depremzede gibi tanıtarak açtığı banka hesabına para toplayan dolandırıcılık şüphelisi H.M.S. tutuklandı.

👇

👇

313. Kahramanmaraş’ta depremden 119 saat sonra 166 yaşındaki lise öğrencisi Kamil Can Ağdaş'ın ekiplere ilk sorusu “Bugün günlerden ne?” oldu.

“Bugün günlerden ne?”

314. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Maraş merkezli depremlerde can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini, 80 binden fazla kişinin ise yaralandığını duyurdu.

315. Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal hayatını kaybetti.

316. Tiyatrocu Orhan Aydın'ın günlerdir enkaz altından sağ çıkmasını beklediği kızı Eylem'in cansız bedenine ulaşıldı.

317. Hatay'ın Erzin ilçesinde tek bina yıkılmadı. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu bunun sebebini "Kaçak yapılara izin vermedik" diye açıkladı.

"Bana 'Senden başka memlekette doğru adam yok mu' dediler" 👇

318. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Birçok cenazede kendine yaşam alanı bulmuş ama donarak hayatını kaybedenler var" dedi.

İşte o anlar 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın