Görüş Bildir
Haberler
5G Ye İlk Geçecek Şehirler Belli Oldu

5G Ye İlk Geçecek Şehirler Belli Oldu

5G Ye İlk Geçecek Şehirler Belli Oldu

GSM operatörü TeliaSonera ve İsveç'li telekom altyapı üreticisi Ericsson, birlikte İsveç'in başkenti Stockholm ile Estonya'nın başkenti Talinn'in 5G teknolojisine sahip ilk şehirler olacağını duyurdular. Networkün kuruluşu için verdikleri tarih 2018. Ama tam anlamıyla kullanım 2020'de başlayacak.

Açıklamayı TeliaSonera CEO'su Johan Dennelind şöyle yaptı : 'Stockholm ve Tallinn dünyanın en fazla erişime sahip şehirleri ve şimdi onları yeni bir seviyeye taşıyoruz. 5G yenilikler, ekosistem ve müşterilere muhteşem servisler getirecek. 5G nesnelerin interneti (IoT) konusunu da başka bir düzeye çıkaracak'

Ericsson CEO Hans Vestberg ise 'İlk ticari 4G networkü, 2009'da TeliaSonera ile birlikte sunmuştuk. 5G'yi de ilk biz sunuyor olacağız.' dedi ve şöyle devam etti ; 'Gittikçe daha fazla endüstri sayısallaşmanın ve erişimin önemini anlıyor. 5G endüstriyel interneti katlamalı arttıracak. Sadece kullanıcılar için değil, endüstrilerin ve IoT'nin de sayısallaşması söz konusu'.

Ericsson, 5G teknolojisinin öncelikle ülkenin yüksek teknoloji firmalarına yararlı olacağını belirtiyorlar ama kullanıcıların da, otonom arabalar, sağlık uygulamaları, madenlerde çalışan robotlar gibi pek çok yenilik ve kolaylıklara sahip olacağına işaret ediyor. Tabi bantgenişliğinin de çok yüksek olacağını hatırlatmak gerekmiyor.

Tam Kullanım 2020'de

TeliaSonera Network'ten sorumlu başkan yardımcısı Mats Svärdh, 5G lansmanının 2018 yılında yapılacağını ama yeni teknolojilerin yerine oturana kadar bir zaman geçebileceğine işaret etti : 'En iyi tahminle, herşey 2020 yılında hazır hale gelecek. Bugün mümkün olmayan bir dizi hizmet göreceksiniz.'

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/5413-5...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın