Görüş Bildir
Haberler
5 Partinin Ortak Deklarasyonu Ysk'da

5 Partinin Ortak Deklarasyonu Ysk'da

Ercan Köse
03.07.2014 - 13:47 Son Güncelleme: 03.07.2014 - 14:55

5 Partinin Ortak Deklarasyonu Ysk'da

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi, CHP, MHP, DP, DSP ve BTP genel başkanlarının imzaladığı ortak deklarasyonla, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verildi.

Söz konusu belgeyi YSK'ya vermeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'in arasında bulunduğu deklarasyona imza atan 5 partinin temsilcisi getirdi.

Belgeyi teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Erdoğan Toprak, YSK'yı ziyaret ederek, genel başkanların imzasının bulunduğu belgeyi teslim ettiklerini kaydetti.

'YSK'ya, Başbakan Erdoğan'n cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra istifa etmesi gerekir yönünde bir başvurunuz oldu mu' sorusuna Toprak, 'Anayasa Mahkemesinin bu konuda vermiş olduğu bir karar var ama bazı kararlar etik olarak alınmalı. Üç tane cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Bir tanesinin devlet imkanlarını sonuna kadar kullanıp diğer adayların kendi imkanlarıyla bu kampanyada haksız rekabete girmesini doğru bulmuyoruz' yanıtını verdi.

'Bizim partiler olarak üstünde durduğumuz bir nokta var; Öyle bir aday koyalım ki cumhurbaşkanlığı makamında tüm partileri ve görüşlere ortak uzaklıkta olsun' diyen Toprak, İhsanoğlu'nun CHP'nin yada MHP'nin değil, farklı görüşten birçok partinin adayı olduğunu söyledi.

Bunun cumhuriyet tarihinde uzlaşı kültürünün ön adımı olduğunu ifade eden Toprak, 'Biz cumhurbaşkanlığı makamına tarafsız ama bilgeliği kanıtlanmış, uluslararası alanda Türkiye'yi temsil edecek, haktan, hukuktan yana bir adayı gösterdik. Bu bizlerin, bir partinin adayı değil Türkiye'nin adayı ve bu adayı Türkiye'ye emanet ediyoruz' diye konuştu.

'Takdir Türk halkının'

Türkiye'nin zor, ayrışmanın olduğu bir süreçten geçtiğini ileri süren Toprak, 'İhsanoğlu, uluslararası alanda yalnızlaşan Türkiye'nin kapılarını dış dünyaya açabilecek bir aday' dedi.

Toprak, Başbakan Erdoğan'a düşenin, 'Ben de devlet imkanlarını, Başbakanlık kimliğini bırakıyorum. Ben bir cumhurbaşkanı adayıyım, diğer adaylar nasıl bu yarışta yarışacaksa bende o şartlarda yarışmalıyım' demek olduğunu savundu.

Türkiye'nin önünü açacak bir adayı cumhurbaşkanlığı için sunduklarını ifade eden Toprak, takdirin Türk halkında olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de genel başkanların 'Büyük Uzlaşma' adıyla imzaladığı metni YSK'ya teslim ettiklerini, YSK Başkanı Sadi Güveni ile seçim sürecine ilişkin görüşmelerinin olduğunu aktardı.

(AA)

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/5-partin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0