Görüş Bildir
Haberler
5 Milyon Pound'luk Punk Koleksiyonunu Yakacak

5 Milyon Pound'luk Punk Koleksiyonunu Yakacak

Batuhan
18.03.2016 - 14:14

Malcolm McLaren ile Vivienne Westwood’un oğulları Joe Corré, punk'ın 40 yılı şerefine 5 milyon pound değerindeki koleksiyonunu, bu Cumartesi Camden’da ateşe vereceğini açıkladı. 

Corré’nin Sex Pistols’un menajeri ve punk akımının kurucularından olan babasından ona miras kalan punk koleksiyonunu yakma kararı Sex Pistols’un 26 Kasım 1976’da çıkardığı Anarchy in the UK single’ına bir atıf.

“Kraliçe, 2016’yı 'punk yılı' olarak ilan etti. Onun bu resmi lütfu duyduğum en ürkütücü lütuf” diyen Joe, 'Bu tutum punk kültürünü ana akımlaştırıyor ve değişim hareketi değil de, müzelerde sergilenen veya anılaştırılan bir kültürmüş gibi sergiliyor' diyor.

Joe, güncel siyasi iklimi 1976’da punk’ın ortaya çıktığı iklime benzetiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “İngiltere’ye genel bir dermansızlık hakim. İnsanlar uyuşmuş vaziyette. Uyuşukluk kayıtsızlığı getiriyor. Artık kimse bir sesinin olduğunu düşünmüyor.“ 

The BFI, The British Library, The Design Museum, ICA, Museum of London, The Photographers’ Gallery, Rough Trade ve The Roundhouse’un çeşitli etkinliklerle punk’ın 40'ıncı yılını kutlayacağı bu yılda, Joe, Cumartesi günü herkesi punk’ın ruhuna uygun bulduğu bu yakma eylemine davet ediyor.

Sanatatak

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
durzatorix

Yakın ... yakın. Millet ekmek yemeye para bulamasın, siz 5 milyon paund yakın.