Görüş Bildir
Haberler
4B Sistemi Nedir? e-Devlet 4B Emekli Aylık Bilgisi ve Ödeme Dökümü Sorgulama...

4B Sistemi Nedir? e-Devlet 4B Emekli Aylık Bilgisi ve Ödeme Dökümü Sorgulama...

Müge Kakşi
07.09.2021 - 10:11

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında farklı sigorta sistemleri bulunmaktadır. Bu sigorta sistemleri 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) olarak üçe ayrılır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu sigorta sistemlerinde çalışan vatandaşları çeşitli konularda güvence altına alarak gerekli şartları sağladığı zaman emekli olmasını sağlar. Bu sigorta sistemlerinden 4B ise çokça araştırılıyor. Peki 4B sistemi nedir? 4B emekli aylık bilgisi ve ödeme dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevapları haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski adı BAĞ-KUR olan ve şimdiki adı 4B olan sigorta sisteminden emekli vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ise emekli aylık bilgisi ve ödeme dökümü sorgulama işlemleri oluyor. Birçok işlemi yapabildiğimiz e-Devlet kapısı ise bu işlemi de herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden sorgulamamıza olanak tanıyor. İşte 4B'nin ne olduğu ve 4B emekli aylık bilgileri sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığına dair tüm detaylar...

4B EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ VE ÖDEME DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet kapısı vatandaşlara birçok sorgulama işlemini resmi kuruma gitmeden yapmasını sağlıyor. Bu sorgulamalardan biri de 4B emekli aylık bilgisi sorgulama işlemi. e-Devlet'ten 4B emekli aylık bilgisi ve ödeme dökümü sorgulama işlemleri için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak ilgili alana 4B Emekli Aylık Bilgisi (Sosyal Güvenlik Kurumu) yazıp arama butonuna basın.

  • Açılan sayfa Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmakla birlikte bu sayfada 4B emekli aylık bilgileriniz karşınıza çıkar. Bu şekilde 4B emekli aylık bilginize ve ödeme dökümünüzün tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

  • Dilerseniz https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayarak karşınıza çıkan sayfadaki kimlik doğrulama işleminden sonra direkt olarak 4B emekli aylık bilgisi sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.

4B SİSTEMİ NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan 4B sigorta sisteminin ne olduğu merak ediliyor. Kısaca 4B; kariyer meslek grubu olarak adlandırılan meslekler dışında kalan kadroları kapsamaktadır. Örnek verecek olursak; mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru vb. gibi mesleklerdir.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın