Görüş Bildir
Haberler
40 Milyon Liralık Vurgun: Gürcistan'a Giden 21 TIR Dolusu İçki Buhar Oldu

40 Milyon Liralık Vurgun: Gürcistan'a Giden 21 TIR Dolusu İçki Buhar Oldu

Gürcistan'a ihraç edilen 21 TIR dolusu içki buhar oldu... Yürütülen soruşturmada içkilerin evrak üzerinde ihraç ediliyor gibi gösterilip yurt içi piyasaya satıldığı ve 40 milyon liralık vurgun yapıldığı belirlendi. Yapılan operasyonda 31 kişi gözaltına alındı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın haberine göre Sarp Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan'a içki ihracatı yapan bir firmayı takibe aldı. Türkiye'nin en büyük içki üreticilerinden olan firma, evrak üzerinde 21 TIR dolusu içkiyi Gürcistan'a ihraç etmiş gibi gösterdi. Yürütülen çalışmalarda TIR'ların içerisinde içki yerine tekstil, mobilya, sebze ve meyve yüklü olduğu belirlendi.

Şişe başı 160 lira!

Şişe başı 160 lira!

Gürcistan'a ihraç edilmiş gibi gösterilen 337 bin 778 şişe içkinin iç piyasaya satıldığı tespit edildi. Bu yöntemle firmanın şişe başı 140-160 TL, toplamda da 40 milyon liralık KDV ve ÖTV ödemesi yapmadığı belirlendi.

31 kişi gözaltına alındı

31 kişi gözaltına alındı

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul, Kırklareli ve Artvin'de düzenlenen operasyonlarda aralarında içki imalatı ve pazarlaması yapan firmanın yabancı uyruklu yetkilileri, paravan firma yetkilileri, gümrük müşavirleri ve araç şoförlerinin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. TIR şoförleri verdikleri ifadede Gürcistan'a götürdükleri yüklerin arasında içki olmadığını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

sonuçta sıvı buharlaşmıştır hep böyle art niyet aramayın birader falan filan

ALKAN Alkan

helal olsun.

Minister of Magic

İyi yapmışlar. Kendi ürettiğimiz içkileri ihraç ettiğimiz ülkelerden bilemem kaç kat pahalıya alıyoruz.