Görüş Bildir
Haberler
4 Maddede Hogwarts Binalarını Tanıyalım

4 Maddede Hogwarts Binalarını Tanıyalım

Dila
24.07.2015 - 16:38 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 12:34

Harry Potter'ı hemen hepimiz biliyoruz.Okumuşluğumuz veya izlemişliğimiz olmasa da duymuşluğumuz elbette ki vardır.Peki Harry Potter ve arkadaşlarının okuduğu okulda, dört ayrı binayı ayrıntılarıyla tanımaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hufflepuff

Hufflepuff

Hufflepuff

Helga Hufflepuff isimli cadının kurduğu binadır. Renk olarak sarı ve siyah, hayvan olarak porsuk benimsenmiştir.Binanın Başkanı Profesör Sprout,hayaleti ise Şişman Keşiş'tir.

Ne Tür İnsanlar Bu Binaya Alınır?

Çalışkan,adil,dürüst,sabırlı,kibar ve yardımsever insanlar bu binaya girer.Her türden insanı kabullenebilen, çoğunlukla ön yargısız insanlardır Hufflepuff'lar.Hemen kanınızın ısındığı,kibar ve size kırk yıllık arkadaşmış gibi bir hava veren insanları bu bina ile özdeşleştirebilirsiniz.Kötü özellikleri:Sinirlenince gerçekten çok kötü olmaları ve iyi niyeti bazen abartmalarıdır.

Hufflepuff'un elementi, Potterhead'lar tarafından Toprak seçilmiştir.

Giriş yapılan portreye erişebilmek için Giriş Salonu’ndaki ana merdivenlerin sağındaki kapıdan geçmek ve kilerdeki bir fıçıya Helga Hufflepuff ritmiyle vurmak gerekir. Kişi yanlış bir şey yaparsa fıçıda sirkeye boğulur. Her ne kadar İksir Sınıfı’yla aynı seviyede olsa da İksir Sınıfı’ndan olabildiğince farklıdır. Diğer Ortak Salonlarda görebildiğimiz gibi Hufflepuff Ortak Salonu da bina renkleriyle bezenmiştir. Gryffindor Kulesi’nde olduğu gibi Hufflepuff Ortak Salonu da sarı renkli askılarla donatılmıştır ve içeride birçok konforlu koltuk bulunmaktadır. Ortak Salon her daim güneşli gibidir, dairesel pencerelerle dolu ve seraların, yeşil çimlerin görüntüsünü yakalar. Birçok tünel de bulunmaktadır

J.R.R Martin Hufflepuff'tur.

Gryffindor

Gryffindor

Godric Gryffindor'un kurduğu bina.Renk olarak kırmızı ve altın sarısı,hayvan olarak aslan benimsenmiştir.Bina başkanı Profesör McGonnagall, bina hayaleti, kısa ismiyle Neredeyse Kafasız Nick'tir.

Ne Tür İnsanlar Bu Binaya Alınır?

Cesur,enerjik,sadık,eğlenceli insanların girdiği binadır Gryffindor.Kıpır kıpır, maceraperest , komik ve çoğunlukla altın gibi kalbi olan insanlar çevrenizde varsa, işte onlar Gryffindorlardır.Kötü özellikleri;Cesareti abartmaları ve insanlara hemen güvenmeleridir.

Potterheadler, bu bina için Ateş elementini seçmiştir.

Gryffindor Kulesi’nin girişi yedinci kattadır. Giriş büyük bir pembe ipek elbise giymiş Şişman Kadın tablosunun arkasındadır. Eğer doğru parolayı biliyorsan ona söylersin, o da arkaya doğru açılarak yuvarlak girişi açığa çıkartır. Dinlenme odası rahat koltuklar, bir şömine ve birçok masa içerir. Şömine iletişim kurmak için dışarıyla bağlantılıdır fakat çok önemli bir olay olmadıkça Gryffindorlular aileleriyle iletişim kurmak için baykuş kullanırlar. Ayrıca salonda bulunan duyuru panosunda gerçekleşecek Hogsmeade gezileri, ikinci el kitap alım-satımları veya öğrencilerin bireysel Çikolata Kurbağası Kartları değişimleri veya benzeri değişimler yapılır.

Kuleye çıkan iki merdiven vardır. Erkekler merdiveni üzerinde yedi yatakhane bulunur. (Her yıl için.) Kızların merdiveni üzerinde de yedi yatakhane bulunmaktadır.(Her yıl için.)

Kızların merdivenlerinin üzerinde bir büyü vardır. Böylece eğer bir erkek onların merdivenlerinden yukarı çıkmaya çalışırsa birkaç adım sonra merdivenler düzleşir ve merdivenler kaydırak şeklini alır. Çıkan kişi de kayarak merdivenin başına döner.

Luke Hemmings Gryffindor'dur.

Ravenclaw

Ravenclaw

Ravenclaw

Rowena Ravenclaw'ın kurduğu binadır.Renk olarak mavi ve bronz (bazı yerlerde mavi-gümüş olarak geçer ama kitapta mavi-bronzdur), hayvan olarak kartal benimsenmiştir.Profesör Flitwick Bina Başkanı, Gri Leydi (Helena Ravenclaw) ise bina hayaletidir.

Ne Tür İnsanlar Bu Binaya Alınır?

 Zeki, hırslı,bilgiye ve mantığa önem veren insanlar genelde bu binada bulunur.Her konu hakkında bilgisi olabilen, soğuk ve çoğunlukla 'inek' olarak tanımladığımız insanlar için uygun bir binadır.Kötü özellikleri:Bazen duygusuz davranmaları ve ara sıra beliren ukala tavırlarıdır.

Potterheadler tarafınca Hava elementine uygun görülmüştür.

Ravenclaw Kulesi Şato’nun batı yanına konumlandırılmıştır. Giriş, beşinci katta, tepede sıkıca sarmalanmış bir merdivenden gidilen bir kapıdır. Kapıda hiç kol ve anahtar girişi yoktur, ama konuşan, bronz, kartal şeklinde bir kapı tokmağı vardır. Tokmak bir soru sorar, eğer doğru cevap verirsen, tokmak cevaptaki kişiyi över ve kapı sallanarak açılır. Ortak oda, diğer ortak odalar gibi binanın renkleriyle dekore edilmiştir. (mavi ve bronz ipek duvar asmaları, ve yıldızlarla dekore edilmiş bir gece-mavisi halı). Ve duvarlar, zarif kemerli camlarla çevredeki dağların, Quidditch sahasının ve seraların mükemmel görüntüsünü görmeyi sağlar. Kitaplıklar, masalar ve sandalyeler, ve girişin karşısında, yatakhanelere giden başka bir kapı vardır. Bu kapının yanında, Rowena Ravenclaw’ın diademini taktığı beyaz mermer heykel bulunur.

Angeline Jolie Ravenclaw'dır.

Slytherin

Slytherin

Slytherin

Salazar Slytherin'in kurmuş olduğu binadır.Renk olarak yeşil ve gümüş, hayvan olarak yılan benimsenmiştir.Bilinen Bina Başkanları Profesör Snape ve Profseör Sluhgorn,bina hayaleti Kanlı Baron'dur.

Ne Tür İnsanlar Bu Binaya Alınır?

Kurnaz,azimli,asil,elit ve zeki insanlar bu binaya seçilir.Ravenclaw ile farklı olarak;Slytherin'ler kurnazdır ve kesinlikle her şeyi kazanmaya çalışmazlar.Ancak bir şeyi çok istiyorlarsa,ellerinden ne geliyorsa yaparlar.

Çevrenizdeki gizemli,zeki ve asil insanlara uyan binadır.Kötü özellikleri:(Bazılarının) safkan olmaya çok önem vermesi, ve genelde bencil olmalarıdır.

Potterheadler tarafından Su elementine uygun görülmüşlerdir.

 Slytherin ortak salonu ve yatakhanesi, Hogwarts Gölü'nün altındaki bir zindanda yer almaktadır. Sert taşlardan yapılmış uzun ortak oda yer altındadır ve tavandan sarkan yeşilimsi ışıklarla aydınlanırlar. Odada çoğu şey siyah deridir ve pencereleri gölün derinliklerine bakar. Korkutucu heykellerle doludur. Öğrencileri gölün derinliklerine bakan pencerelerinden gölün dibindeki ilginç yaratıkları, dev balığı ve gemi enkazını görmekten haz alır. Öğrencileri yeşil ipek kumaşlar ile ve gümüş işlemeli süslü yatak örtüleri olan eski tip dört direkli yataklarında uyur.

Merlin,Miley Cyrus ve Marilyn Monroe Slytherin'dir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
1
0
0
0