Görüş Bildir

3D Yemek Yazıcısı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazıcı ile yemek yapmak ister miydiniz?

Bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz yemek yapan robotlar gerçek oluyor. 3D yazıcıların gelişmesiyle birlikte farklı alanlarda karşımıza çıkmaya devam ediyorlar.

Kickstarter projesi olan Foodini, yemek yapabilen 3D bir yazıcı. Natural Machines‘in tasarladığı bu yemek yazdırabilen yazıcı gerekli malzemeleri içerisine koyduğunuz takdirde istediğiniz boyutta ve şekilde yemekler yapabiliyor. Özellikle pizza, kurabiye, çikolata ve makarna yapabiliyor.

Ortalama bir mikrodalga fırın boyutlarındaki bu yazıcıyla yemek üretmek ise çok kolay. Malzemeleri yerleştirdikten sonra geriye kalan tek şey ise izlemek oluyor; ancak bu cihazın en büyük eksiği bütün malzemelerinin kullanıcı tarafından önceden hazırlanması gerekmesi.

Her ne kadar malzemeleri kullanıcı hazırlasa da aslında bu makinenin hiçbir iş yapmadığını söyleyemeyiz. Örneğin bir hamur hazırlarken yoğurma, şekil verme gibi yorucu ve zaman alan işleri Foodini üstleniyor, bu da kullanıcıya büyük bir zaman kazandırıyor. Foodini, hamburger köftesi, tatlı, mantı gibi pek çok  çeşit yemek üretilebiliyor.

Gayet ilginç bu tasarım ile herkes sağlam birer aşçı olabilir :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
18
12
10
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronik Hoca

2 yumurta da mı kıramıyorsunuz?Ne gerek var yemek için alet kullanmaya?

Gülen Adam

Yakında yapay meyve sebze de yaparlar sonra iyice elden ayaktan kesiliriz.