Görüş Bildir
Haberler
6 Madde ile 3D Yazıcılarla Gelecekteki Dünya

6 Madde ile 3D Yazıcılarla Gelecekteki Dünya

Buğra Haksever
02.06.2014 - 14:26 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 15:09

Günümüzün en popüler teknolojisi akıllı telefonlar, tabletlerden sonra 3 boyutlu yazıcılar. Heryerde duyarsınız; 3. sanayi devrimi, geleceğin teknolojisi, dünyayı değiştirecek teknoloji diye. Peki ne olacak da 3D yazıcı teknolojisi Dünya’yı değiştirecek. 3D yazıcı teknolokisinin gelecekteki vaatleri neler? Bu cihazlarla yapabileceklerimiz neler olacak? Şuanki teknolojinin ilerleyişine bakarak ve birazda hayal gücü katarak gelecekte bizi neyin beklediğini tahmin edebiliriz.

1- Çöpe atma, Tamir et

Eski eşyalarınızın yedek parçalarını bulamıyoruz ve eşyalar kullanılamaz hale geliyor. Gelecekte kırılan ürünlerinizi kendiniz tamir edebilecek, kaybolan parçaları aramaya son vereceksiniz. 3 boyutlu çizimlerin paylaşıldığı siteler ve çizimler gün geçtikçe artıyor. Gelecekte ihtiyacımız olan ürünün çizimini indirerek veya kendimiz çizerek ürünlerimizi tamir edebileceğiz.

Video’da 3D yazıcı teknolojisini kullanarak okulundaki oyuncakları tamir eden çocukları izleyebilirsiniz.

2- Kalıplardan çık kendi dizaynını oluştur.

Gelecekte 3D yazıcı ile artık alışılagelmiş kalıplara uymak zorunda olmayacağız. Mesela, sevdiğimiz bir eşyanın çokda hoşumuza gitmeyen bölümleri olabilir. 3D yazıcı ile tasarıma müdahale edebilir, bizim için daha şık yada kullanışlı hale getirebilir.

3- Nakliyeden kurtul, çizim dosyasını indir, bas ve kullan.

Satın almak istediğimiz ürünleri hiç evden çıkmadan internetten alabiliyoruz. Gelecekte 3D yazıcılar sayesinde internetten hemen satın alıp evimizde hemen üretip kullanmaya başlıyabileceğiz yada istediğimiz bisikletin parçalarını evde üretip kullanmaya başlayabileceğiz. shapeways.com, thingiverse.com, grabcad.com gibi siteler şimdiden bunun altyapısını oluşturuyorlar.

4- 3D yazıcı ile elektronik devreler

Gelecekte 3D yazıcı ile basılacak elektronik parçalar, devreler hayatımızı çok değiştirecek. Belki yeni çıkan akıllı telefonu kendi yazıcımızla üretebileceğiz ve kendi dizaynımızı cihazımıza katabileceğiz yeni özellikler ekleyebileceğiz.

5- 3D yazıcı ile basılmış organlar

3D yazıcı ile basılan organ haberleri gün geçtikçe artıyor. Gelecekte kişinin kendi dokusundan oluşturulan organlarla organ nakli bekleyen hastalara çözüm olabilecek.

6- 3D yazıcı mantığıyla inşa edilen evler

Gelecekte evler 3D Yazıcı mantığıyla üretilip çok daha hızlı hale gelecek. Hatta Çin’de üretildi bile.

Kaynak: http://www.priyoid.com/haberler/3d-ya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın