Görüş Bildir
Haberler
35 Yaşında Geleceksen Bana Gelme Ben Katar Ligi miyim?

etiket 35 Yaşında Geleceksen Bana Gelme Ben Katar Ligi miyim?

Mehmet Ali Deniz
07.08.2023 - 18:47

Süper Ligde büyük kulüplerimizin yaptığı transferlere baktığımda gördüğüm bir şey var. Yine devri geçmiş yaşlanmış futbolculara hatırı sayılır paralar vererek onları transfer ediyoruz. Sonra onları oynamaları için ikna etmeye çalışıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örneğin Ligde şampiyonluğa hasret Fenerbahçe 18 yaşında Arda’yı gönderdi, 37 yaşında Edin Dzeko ve 34 yaşında Dusan Tadic’i aldı.

Örneğin Ligde şampiyonluğa hasret Fenerbahçe 18 yaşında Arda’yı gönderdi, 37 yaşında Edin Dzeko ve 34 yaşında Dusan Tadic’i aldı.

Ee… zaten elde 33 yaşında Valencia vardı. Adam bir sezon önce bir sürü gol de attı. Şimdi o gitti daha yaşlısı geldi yeni antrenör İsmail Kartal bu yaşlı futbolcuları oynamaya zorlayacak. Oynayabilirler mi?

Elinden gelse oynar da elinden gelir mi? Şunu sakın unutmayın. Futbolcu da olsa 37 yaşında bir adam 37 yaşında bir adamdır. Asla size 28 yaş performansı veremez. Zorlarsan sakatlanır zorlamazsan yatar.

Futbolun atletik performansında yaş diye bir gerçek vardır. Sporcu 35 yaşındaysa artık eskisi gibi hızlı değildir. Yavaşlar, erken yorulur, çeviklik çabukluk özelliğini kaybeder ve istemsizce kaçak oynar bunlardan kaçış yok. 36 yaşındaki Mertens bunu röportajında artık eskisi gibi değilim bırakmam lazım şeklinde ifade etti bile daha ne desin?

Sporda yaşlanma 30’da başlar ve performansı çığ etkisiyle düşürür. Bu yüzden 32 yaşında bir adam ile 34 yaşında bir adam arasında dağlar kadar fark olur. Hele 37’de artık performansa dair kırıntılar görürsünüz.

Yani şampiyonluk hasreti ile yanıp tutuşan Fenerbahçe bu sezon performans kırıntılarından yıldız patlaması bekleyecek. Süper ligin en büyük kulüpleri kendi paraları ile eskiden büyük olan yıldızlardan performans kırıntıları bekleyecek. Biz de Katar ligi gibi sönmek üzere olan yıldızlardan performans çırpınışlarını ya patlarsa diye izleyeceğiz. Bu olsa olsa süpernova olur. Süpernova uzay biliminde enerjisi bitmiş büyük yıldızların içe doğru çökerek patlamasına verilen bir isimdir.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın