Görüş Bildir
Haberler
30 Yaşına Girmeden Önce Keşke Daha Önceden Bilseydim Diyeceğiniz 30 Can Alıcı Öneri

30 Yaşına Girmeden Önce Keşke Daha Önceden Bilseydim Diyeceğiniz 30 Can Alıcı Öneri

Beray Polat
05.10.2020 - 19:09

Geçen her saniye çok önemlidir, hayatınızın kıymetini bilin...

Kaynak: https://medium.com/the-ascent/30-thin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sabırlı ve istikrarlı olun, bu sizi mutlaka ileriye taşır.

1. Sabırlı ve istikrarlı olun, bu sizi mutlaka ileriye taşır.

Kendinizi ve hayatınızı bir adım ileriye taşımak istiyorsanız bu konuda disiplinli olmak en önemli etkendir. Her ne yaparsanız yapın, disiplinli olun! Disiplin size mutlaka başarıyı getirir.

2. Gençken her şeyi yapmak isterseniz. Ama olgunlaştıkça aileniz ve arkadaşlarınız gibi manevi olarak sahip olduklarınız için şükretmeye başlarsınız.

Mesela 20 yaşındayken tek istediğiniz şey bir bilgisayar yada cep telefonu olabilir. Sahip olduğunuzdaysa dünyalar sizin olmuş gibi hissedersiniz. Ama 30 yaşına geldiğinizde spesifik olarak şunu çok istiyorum dediğiniz şey nadirdir. Yaşadığınız hayattan ve sahip olduklarınızdan mutlu olursunuz ve şükretmeyi bilirsiniz.

3. Elde ettiğiniz başarılar ve sosyal statünüz aslında her şey değildir! Önemli olan hayatınızı nasıl yaşadığınız ve keyif alıp almadığınızdır.

3. Elde ettiğiniz başarılar ve sosyal statünüz  aslında her şey değildir! Önemli olan hayatınızı nasıl yaşadığınız ve keyif alıp almadığınızdır.

Mutlaka çok zengin ve ünvan sahibi insanlarla karşılaşmıssınızdır. Öyle birini gördüğünüzde ona özenebilir ve o kişinin hayatındaki her şeyin yolunda gittiğini düşünebilirsiniz. Ama maalesef her zaman öyle olmayabiliyor. İnsanların hayatlarından beklentisi ve bakış açısı yalnızca başarı ve toplumdaki statüyle alakalı değildir.

4. Maddiyat her şey değildir!

4. Maddiyat her şey değildir!
g.milliyet.com.tr

Çok pahalı bir arabayı almak istediğinizde ve sonunda aldığınızda birkaç yıl onun heyecanıyla yaşarsınız. Ama emin olun bu geçidir. Her zaman daha iyisi vardır. Heyecanınız bittiğinde ve daha güzel ve pahalısını gördüğünüzde  o çok istediğiniz ve aldığınız araba değerini yitiriyor maalesef. Bu kovalamaca insanı zedeleyen ve hiç bitmeyen bir döngüdür aslında.

5. Daha çok para kazanacağım daha iyi yerlere geleceğim hırsıyla her gün kendinizi harap etmeyin!

20’li yaşlarda sık sık bu amaçla atılan her adım, kendi özel hayatınızdan çaldığınız her an size zarar olarak geri döner. Örneğin iş yoğunluğundan dolayı sporu bırakmanız, kendinize ve ailenize vakit ayıramamanız gibi... Bir süre sonra yalnızca çalışan bir robot haline gelirsiniz. Bu hem sağlığınızı hem de pskolojinize ciddi zararlar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkes kendi işinin patronu olmak zorunda değil.

20’li yaşlarda kendi şirketini kurma düşüncesi herkesin aklından mutlaka geçer. Başkası için çalışmanın sanki bir nevi zayıflık olduğu düşünülür. Hayatta 'kendi yolunuza gitmekten' çok daha önemli olan şey, hangi yöne gitmeniz gerektiğini bilmektir.

7. Her şeyi öngörmeye çalışmayın, bu sizi gerçekten çok yorar.

İnsanlar 20’li yaşlarının başında ilerde ne yapacağını ve ne olmak istediğini düşünmekle oldukça fazla zaman harcar. Ama kendilerini keşfetmeye çalışırken oldukça fazla zaman kaybeder. Bir an önce harekete geçip hayata atılmak, bir şeyleri aylarca saatlerce düşünüp kurcalamaktan çok daha iyidir.

8. Hayatta değerli olan her şey uzun süreli bir tecrübe ve birikmişliğin ürünüdür.

8. Hayatta değerli olan her şey uzun süreli bir tecrübe ve birikmişliğin ürünüdür.

İlişkiler, şirketler, projeler...  Tüm bunlar zamanla elde edilecek şeylerdir. Herhangi bir şeyi kısa yoldan elde etmeye çalışmak ve buna uğraşmak sizi yormaktan başka bir şey yapmaz. Sabırlı olun ve adım adım ilerleyin!

9. Çevrenizdekilere karşı yapmacık ve sahte davranmayın.

9. Çevrenizdekilere karşı yapmacık ve sahte davranmayın.

Karşınızdaki insana kendinizi olduğunuz gibi göstermemek, sahte ve yapmacık olmak, 20'li yaşların başında yapılan en büyük hatalardan biridir. Açık ve net olun, doğru ilişkiler kurmaya gayret edin. İyi bir iletişim kurabilmek her zaman sizi ileriye taşır.

10. Her zaman olayları gerçek yönleriyle değerlendirmeye çalışın ve mutlaka öz eleştri yapın.

Yaşadığınız olayları eğer farklı algılamaya ve farklı yorumlamaya meyilli olursanız inanın bu sizi çok yorar ve üzer. Öfkelenmek, başkasını suçlamak ve sorunun kendinizin dışında olduğunu düşünmek her zaman kolaydır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Asla bencil olmayın. Empati kurabilin.

20’li yaşlarda insanlar çok fazla ‘’ben’’ merkezli olurlar. Etrafınızdaki insanların fikirlerini önemsemeye özen gösterin ve  mutlaka empati kurun.

12. Hayatınızda maneviyat her zaman maddiyattan daha önemli olsun.

İnsanlar sevdikleri kişileri işe alır, yatırımcılar güvendikleri kişilere yatırım yapar, insanlar sevdikleri insanlarla iş yapar ve ekip üyeleri, karşılığında kendilerine değer verdiğini bildikleri kişilerin yanında dururlar. Elbette  başarı, para, kariyer hepsi çok önemli ama iyi bir kişilik ve karakter her zaman sizi bir adım öne çıkarır.

13. Toplum baskısı yüzünden hayallerinizden vazgeçmeyin.

Başkaları ne der korkusuyla 20’li yaşlarda insanlar istedikleri şeyi yapma düşüncesini rafa kaldırıyorlar. İçinizde ukde kalmasındansa, kendinizi tanıyın ve ne istiyorsanız onun peşinden gidin.

14. Çok zengin olmak tek hedefiniz olmasın.

Milyoner olacağım diye bir işe başlamayın. Hayatta her şeyin olabileceğini mutlaka göz önünde bulundurun. Her durum her insan değişebilir, bunun farkında olun.

15. Güven duygunuz olsun, özellikle de kendinize karşı!

Herkesin güven duygusunun dışa vurulan bir şey olduğunu düşünüyor halbuki insan önce kendine güvenmeli. En kötü durumlarla savaşabilmeniz, o gücü kendinizde bulabilmeniz çok önemli. Özgüveniniz sizi ayakta tutar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ne kadar başarılı olursanız olun, ‘’hayır’’ demeyi bilin.

Bir işte başarılı olduğunuzda, birçok insan sizinle çalışmak isteyecektir. Sorun şu ki, karşınıza çıkan her fırsata 'Evet' derseniz, gerçekten ne yapmak istediğinizi göremezsiniz. Hayatınız, gerçekten yapmak istediğiniz şeye öncelik vermek yerine diğer insanların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmakla dolar.

17. Dolaylı yoldan konuşmak yerine net olun.

İnsanlar  aşırı karmaşık açıklamalar kullandıklarında emin olun bunun nedeni genellikle ne hakkında konuştuklarını gerçekten bilmedikleridir. Fikirlerinizi ve bakış açınızı son derece basit, hemen anlaşılabilir terimlerle anlatın, bu sizi daha olgun ve aklı başında gösterir emin olun.

18. Sahte olmayın, kendiniz olun!

İnsanlar 20’li yaşlarında genellikle başkalarına özenirler. İnsanların olmalarını istediği kişi olurlarsa eğer daha çok sevileceklerini düşünürler. Gerçekten olduğunuz kişi olarak elde ettiğiniz başarılar sizi tatmin eder ve daha çok kişi çekersiniz. Sahte olmak her zaman insanlara itici gelir. Siz neyseniz, hayatınız da onun yansıması olur.

19. Bir çok insan sizin geçtiğiniz yollardan geçti. Kimse sizden daha iyi veya üstün değil. Kendinizi demoralize etmeyin.

Hangi yaşta olursanız olun hayatınızın hangi aşamasında olduğunuzu bilmeniz mümkün değil. Bazı insanlar yaşı gereği sizden daha deneyimli veya deneyimsiz olabilir. Sizden daha başarılı olarak gördüğünüz kişi sizden daha akıllı değildir. Sadece daha uzun süredir emek vermiştir veya uğraşıyordur. Unutmayın ki hayat yolculuğunuz devam ediyor, asla moralinizi bozmayın!

20. Doğru zaman asla yoktur. Her gün ve her an doğru ve en güzel zamandır.

Bir köpeği sahiplenmek veya bir şirket kurmak için ''doğru zaman'' diye bir şey yoktur. Hayatınızda önemli bir karar vermek istiyorsanız doğru zamanı beklemeyin çünkü içinde bulunduğunuz an her gün kadar doğru ve mükemmel  bir zamandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. İçinizdeki çocuğu asla öldürmeyin.

Tabii ki çocukça davranmak değil burada bahsetmek istediğimiz. 20’li yaşların sonu artık daha çok sorumluluk sahibi olunduğu ve insanların olgunlaştığı bir dönemdir. Ama küçükken olduğunuz gibi meraklı, heyecanlı, enerjik ve tutkulu olmaktan asla vazgeçmeyin.

22. Kısa vadede elde edilecek başarılar yerine yerine uzun vadede başarılı olmaya odaklanın.

İnsanlar yaşı ilerledikçe bunun daha çok farkına varıyorlar aslında. Büyük şirketler birkaç hafta içinde büyümezler değil mi? 1 yıl 2 yıl 3 yıl gibi uzun vadede başarı elde etmek daha mümkündür. O yüzden kendinize anlık ve kısa vadeli başarı hedefleri koymayın.

23. Unutmayın, aşk birlikte büyüyüp yaşlanmaktır.

Anlık beğeni, aldığınız ilk elektrik gibi o an gerçekleşen etkileşimler kısa vadelidir. Önemli olan bağlılık duygusunu yaşayabilmektir. Aşk biriyle beraber yaşlanmaktır aslında. Uzun vadeli ilişkiler yaşadığınızda bunu çok daha net göreceksiniz emin olun.

24. Doğru arkadaşlıklar kurun.

Hayatta ne yapmak istediğinize karar verin ve sonra sizinle aynı yolda olan insanlarla arkadaş olun. Gittiğiniz yolda size  yardımcı ve destek olabilecek kişileri alın hayatınıza.

25. Kabuğunuzdan ve toplumun dayattığı kalıplardan çıkın.

25. Kabuğunuzdan ve toplumun dayattığı kalıplardan çıkın.

Her insan hayatında yaptığı seçimlerin bir yansımasıdır. Hayatınızın gittiği yönü beğenmediğinizde mutlaka düzeninizi değiştirin. Bu, kiminle vakit geçirdiğinizi, ne işle uğraştığınızı, hangi  alışkanlıklarınızın olduğu gibi şeyleri sorgulamanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Odaklanma problemi yaşıyorsanız mutlaka üstesinden gelmeye çalışın.

Şuanda dijital ortamın insanlar üzerinde  yarattığı etki sebebiyle çoğu insan işlerine ve hayatlarına odaklanma problemi yaşıyor. Hayatınızı, elektronik cihazların içerisine hapsetmeyin!

27. Okumayı asla bırakmayın.

Birine en son ne zaman kitap okuduğunu sorduğunuzda alacağınız cevap muhtemelen ‘’uzun zamandır okumadım, vaktim olmadı.’’ Olacaktır. Netflix ve sosyal medyanın egemen olduğu bu dönemde insanlar kitap okumayı maalesef tercih etmiyor. Ama okumak, zihin ve ruh için bir Netflix dizisi izlemekten çok daha faydalı. Ne kadar sık okursanız o kadar yaratıcı hissedersiniz. Kendi duygularınızın daha çok farkında olursunuz. Okumayı bırakmayın.

28. Hayatınızın tadını çıkarmayı bilin.

Birlikte çalışmayı sevdiğiniz insanlarla çalışın. Hayatınızı daha keyifli hale getireceğini bildiğiniz insanlarla birlikte olun. Zor bir şey yapacaksanız bunu eğlenceli hale getirmenin yollarını bulun. Kendiniz için daha çok ve daha zor hedefler belirleyin ama aynı zamanda hayatın tüm amacının yolculuğun tadını çıkarmak olduğunu da kendinize hatırlatın.

29. Kimsenin hayatına müdahalede bulunmayın.

29. Kimsenin hayatına müdahalede bulunmayın.

Çevrenizdeki herkesi hayatı sizin gördüğünüz gibi görmesi için zorlamayın. Yapabileceğiniz tek şey, sizin için en iyi olduğunu bildiğiniz yöne gitmek ve kimin aynı yönde hareket ettiğini görmektir. İnsanları kendi yaşam tarzınıza uygun hale getirmek için harcadığınız enerji asla buna değmez. Kendinizi değiştirmektense başkasının hayatını değiştirmeye çalışmak çok daha kolaydır.

30. 20 ile 30 yaş arasında geçen 10 yıl oldukça uzun bir süredir. Kıymetini bilin.

19, 20 yaşımdayken rapçi olmak isteyebilirsiniz. 21, 22, 23 yaşımdayken vücut geliştirmeci olmak isteyebilirsiniz. 24, 25, 26 yaşınızdayken büyük bir reklam ajansında kreatif direktör olmak isteyebilirsiniz. 27, 28, 29 yaşınızdayken girişimci olmak isteyebilirsiniz.  20'li yaşlarınızı, tamamen farklı 4 hayat yaşamak zorunda kalarak geçirebilirsiniz. Eğer böyle bir tecrübe yaşadıysanız emin olun bugün olduğunuz ‘’siz’’ in varoluşunda büyük etkisi olmuştur. On yıl uzun bir süre ve yaşlandıkça, ne kadar çok bilgi biriktirirseniz o kadar çok donanıma sahip olursunuz ve kendinizi özgür hissedersiniz. 30 yaşına geldiyseniz eğer,  kendinizi sakın yaşlı hissetmeyin. Daha yeni başlıyorsunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
17
10
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Yaş 30 o halde bu içeriği boş yere okudum

Jesus Cry

Bence yaş ile değil, yaşanmışlıklar ile değerlendirilmeli.

pasta canavarı

O kadar doğru maddeler var ki. Günümüz dünyasının maddiyatçılığı para ve refah veriyor. Ama aynı oranda mutsuzluk getiriyor. Ruh ve kalp beslenemezse insana ... Devamını Gör