Görüş Bildir
Haberler
3 Bin ve 5 Bin TL Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Hibe Başvurusu Ekranı…

3 Bin ve 5 Bin TL Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Hibe Başvurusu Ekranı…

Türkiye’de 17 günlük kapanma sonrası yapılan Kabine toplantısından son açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs sebebiyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa 3 bin ve 5 bin lira olmak kaydıyla hibe desteği verileceğini duyurmuştu. Ticaret Bakanlığı, yaptığı duyuruyla esnaf hibe desteği başvurularının başladığını açıkladı. Yaklaşık olarak 1.5 milyon kişinin yararlanacağı hibe desteği başvuruları 23 Haziran’a kadar devam edecek. Peki, hibe destek başvuruları nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılacak?

20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Hibe desteği başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. Bugün başlayan esnaf hibe desteği başvurulara, 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59’a kadar başvuru yapılabilecek.

Hibe desteği başvuruları, T. C. Kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak.

TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı, 2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlar 27 Mayıs Perşembe, 6 olanlar 28 Mayıs Cuma, 8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını yapabilecek.

30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

E DEVLET HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU

Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

5 bin lira verilecek birinci grupta; Kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yer alıyor.

3 bin lira verilecek ikinci grupta; Oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın