Görüş Bildir
Haberler
280 Binden Fazla Kişi Google'a 'Unut Beni' Dedi

280 Binden Fazla Kişi Google'a 'Unut Beni' Dedi

Batuhan
12.07.2015 - 11:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD) bir İspanyol'un geçmişe yönelik bazı bilgilerinin Google‘ın arama sonuçlarından silinmesine hükmetmesi üzerine dünya genelinde 280 binden fazla kişi ‘unutulma hakkı‘ başvurusu yaptı.

18 yıl önceki borç durumu ve mülkünü zorla satmak zorunda kalmasına yönelik bilgilerin çıkması gerekçesiyle ABAD'a başvuran Mario Costeja‘nın geçen yıl mayıs ayında davayı kazanmasının ardından benzer talepler de arttı. Mahkeme kararının ardından 281 binden fazla kişi ‘unutulma hakkı‘ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Bunun yanı sıra 1 milyon 100 bin sayfanın da linklerinin kaldırılması istendi. Google şimdilik, bunlardan 602 binini arama sonuçlarından sildi.

En çok Facebook linki silindi

En çok Facebook linki silindi

‘Unutulma hakkı‘ndan yararlanmak isteyenlerin çoğunun geçmişte yaşadıkları utanç verici olayların adreslerinin silinmesini istedi. Arama motorunda en çok link silinen sayfa ise Facebook oldu, ikinci sırada ise YouTube yer aldı.

Pedofiller ve eski suçlular da Google'dan ‘unutulma hakkı' talep ediyor. Ancak pedofiller, geçmişte bazı skandallara karışmış politikacılar ve suçlular da ‘unutulma hakkı'ndan yararlanmak istedi. Google yetkilileri ise tüm bu talepleri tek tek incelemeleri gerektiğini ve bunun da çok büyük bir iş yükü olduğundan ifade etti.

İnternetten silinmiyor

Öte yandan Google'ın bu işlemi sonucunda söz konusu sayfalar internetten silinmiyor, sadece arama sonuçlarında gösterilmiyor. Ancak dev arama motoru Google'ın bir sayfayı arama sonuçlarında göstermiyor olması da söz konusu sayfayı bulmayı çok zor bir hale getiriyor.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0