Görüş Bildir
Haberler
26 Yaşında Emekliye Ayrılan Model: 2 Cm İçin Kavgaların Çıktığı İğrenç ve Yalan Dolu Bir Sektördeyiz!

etiket 26 Yaşında Emekliye Ayrılan Model: 2 Cm İçin Kavgaların Çıktığı İğrenç ve Yalan Dolu Bir Sektördeyiz!

Bosch Yhapar
31.05.2019 - 12:06 Son Güncelleme: 04.06.2019 - 01:16

Modellik hele hele Instagram çağında tadından yenmeyecek derecede güzel bir meslek gibi duruyor değil mi? Plaj, deniz, güneş ve sponsorlu gönderiler. Bedava paketler, koca koca ödemeler, kutlamalar partiler. Şimdi hepsini bir kenara koyun ve bunların çoğunun yalan olduğunu ve mankenliğin tahmin etmediğiniz zorlukları olduğunu kabullenin. 

26 yaşındaki güzeller güzeli kızımız Leanne Maskell (Insta: www.instagram.com/LeanneMaskell/) sektörün en karanlık yanlarını ele aldığı bir kitap da yazmış. Gelin kendisinden bu sektörün nasıl çirkin olduğunu dinleyelim.

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/907...
İçeriğin Devamı Aşağıda

"İstismarla dolu bir ilişki düşünün..."

"İstismarla dolu bir ilişki düşünün..."

Katıldığı bir sabah programında hem kitabını tanıtan hem de tecrübelerini paylaşan Leanne, mankenliğin kolay yoldan zenginliğe gittiğini ya da rahat bir meslek olduğunu düşünenlerin çok yanıldığını söyledi. 

13 yaşından beri modellik yapan ve ASOS, Urban Outfitters, Vogue ve i-D Magazine gibi büyük isimlerle çalışan kızımız, çoğu mankenin 18 yaşından küçükken keşfedildiğini ve ne olup bittiğini anlamadan bu girdabın içine girdiğine değindi.

Günde 150 kıyafet değiştirdiğinizi düşünün

Günde 150 kıyafet değiştirdiğinizi düşünün

'Bazen günde 150 kıyafet değiştirip poz verdiğim oluyordu ve tüm bu eforun sonucunda marka sadece kıyafetleri göstermeye karar verip, yüzümü fotoğraftan kesiyordu.'

Modelliği süresince depresyon tedavisi gördüğünü belirten Leanne, aynı zamanda anoreksiya ve blumia tedavisi de gördüğünü ekledi.

Yemek çeteleleri tutuluyor, cezalar kesiliyor.

Yemek çeteleleri tutuluyor, cezalar kesiliyor.

Çalıştığı ajanslar gün gün ne yediğini görmek ve bilmek istiyormuş. Planın dışına ola ki çıktın, hedef kiloya ve ölçülere dönene kadar günlük 30 pound (yaklaşık 250 lira) ceza uygulanıyor. 

Tabii işin bir de çevre yapmak adına sadece erkeklerin olduğu ve buram buram cinsel istismar kokan 'buluşmalar' da var. Mankenlerin özellikle bu konuda seslerini duyurmaları gerektiğinin altını çiziyor Leanne.

İnceldin demek. O zaman biraz daha incel bakalım!

İnceldin demek. O zaman biraz daha incel bakalım!

Kilo ve ölçü işleri o kadar ileriye gitmiş ki, bazı işler için 3 cm daha incelmesi gerektiği, yoksa markalarla asla çalışamayacağı iletilmiş. Yoğun diyet ve uğraş sonucu bu hedefe ulaştığında ise 2 cm daha incelmesi istenmiş Leanne'den.

Bitmek bilmeyen ücret kesintileri, yasaklar, kısıtlamalar

Bitmek bilmeyen ücret kesintileri, yasaklar, kısıtlamalar

'Bazı arkadaşlarım ekstra kesintiler, kısıtlamalar ve cezalar yüzünden temel ihtiyaçları için bile para bulamıyordu. Ajanslar çok katı ve pek kimsenin bu korkunç kurallardan haberi yok.' 

Tüm yaşadıklarını ve daha fazlasını kitabında derleyen genç manken, hukuk lisansını bitirip modellik günlerini geride bırakmış. Valla helal olsun kız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
77
45
17
16
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Yiğitbaşı

hanımefendinin ifadesi ile modellerin çoğunun 18 yaşından önce seçilmesine neyin ne olduğunun anlaşılamayacak iken başladığına değinmiş yani çocuk istismarıd... Devamını Gör

Gökçe Kurt

Iste ornek bir girisimci. Simdi pek cok genc bunu ornek goruyor. Iyi de 21 yasinda CEO, 26 yasinda emekli olunca 50 yasinda ne diyecegiz size? Mehdi mi?

fchinaski

Cok zor işmiş hakikaten fjslana