Görüş Bildir
Haberler
26 Ekim Pazar Günü Saatler 1 Saat Geriye Alınacak

26 Ekim Pazar Günü Saatler 1 Saat Geriye Alınacak

turquesapescado
23.09.2014 - 20:30 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 20:55

26 Ekim Pazar Günü Saatler 1 Saat Geriye Alınacak

Her yıl gündeme gelen bir tartışmadır, saatlerin geri alınması. Birçok kişinin karşı çıktığı, birçok kişinin de çeşitli gerekçelerle desteklediği uygulama bu yıl nasıl yapılacak?

'Saatler geri alınacak mı' sorusunu duymaya başladığımız günleri yaşıyoruz. Merak edilen bu sorunun cevabı netleşti.

2014 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi saatler geri alınıyor. Yani yaz saati uygulaması sona eriyor, gün ışığından daha çok yararlanmak için kış saati uygulamasına geçiliyor.

Peki bu yıl saatler ne zaman geri alınacak?

İşte merak edilen o gün, saatlerin 1 saat geriye alınacağı tarih açıklandı.

TARİHTE SAATLERİ İLK O GERİ ALDI

Benjamin Franklin’i hepimiz Amerikan dolarındaki görseliyle tanıyoruz. Oysa o 'Erken yatıp erken kalkmak, kişiyi sağlıklı, zengin ve akıllı yapar' özdeyişinin sahibiydi. Eski ABD Başkanı Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için imzasız bir mektup yayımladı. 1784 yılındaki bu vergi, panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan da saatlerin kışın geri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin mucidi olarak tarihe geçti.

'Saatler neden geri alınıyor' diye soranlar içinse şu bilgiyi verebiliriz:

16 Şubat 2014 tarih ve 28915 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında uygulamanın amacı, 'gün ışığından daha fazla yararlanmak' olarak belirtiliyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/272...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0