Görüş Bildir
Haberler
TV
23 Unutulmaz Karakteriyle 1990'lardaki Komedi Dizilerinin Efendisi: Bir Demet Tiyatro

etiket 23 Unutulmaz Karakteriyle 1990'lardaki Komedi Dizilerinin Efendisi: Bir Demet Tiyatro

Ceylan Yorulmaz
04.03.2016 - 14:03 Son Güncelleme: 03.06.2018 - 18:54

Bir Demet Tiyatro, aslında bir tiyatro olup, sahneler kamerayla kaydedilerek bir dizi haline getirilmiştir. 1995 yılında başladıktan sonra farklı zamanlarda 3 kez final yapmış olan dizi toplam 8 sezon devam etmiştir. Her ne kadar komedi türünde olsa da verdiği sosyal mesajlar ya da toplumsal yaralara zaman zaman parmak basmasıyla da bilinir. Kült olmuş karakterlere sahip bu diziyi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mükremin Çıtır

1. Mükremin Çıtır

Mahallenin bıçkın delikanlısı Mükremin, sürekli serserilik peşindedir. Mizahi yönü kuvvetli olan Mükremin, babasından sürekli fırça yiyen ancak karizmayı da çizdirmemeye çalışan bir adamdır. Bu karakteri Yılmaz Erdoğan canlandırır.

2. Lütfiye Çıtır

2. Lütfiye Çıtır

Çıtır çiftinin kızı, Mükremin'in kız kardeşidir. Ev kızıdır. Tüm günü evde geçen Lütfiye, Mükremin'e bol bol laf sokmayı kendine görev edinmiştir. Bu karakteri Demet Akbağ canlandırır.

3. Burhan Çıtır

3. Burhan Çıtır

Emekliliği çoktan gelip geçmiş olmasına rağmen, Mükremin bir iş bulup çalışmadığı için emekli olamaz. Akşamları Mükremin'e fırça atarak geçer. Bu karakteri Erdoğan Dikmen canlandırır.

4. Telviye Çıtır

4. Telviye Çıtır

Çıtır ailesinin cefakar ev hanımıdır. Biraz saf, biraz geç anlayan bir kadın olması dolayısıyla çocukları tarafından epey dalga geçilir. Bu karakteri Zerrin Sümer canlandırır.

5. Tirbuşon (Berkant)

5. Tirbuşon (Berkant)

Mükremin'in mahalledeki en samimi arkadaşıdır. Genelde dayak yiyen ve Mükremin'in aklına uyan adamdır. Sadece sevgilisi ona Berkant diye seslenir. Bu karakteri Serhat Özcan canlandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fadıl Fıdıllıoğlu

6. Fadıl Fıdıllıoğlu

Lütfiye'nin kocası, Mükremin'in müstakbel eniştesi olan Fadıl siyasi bir kimliğe sahiptir. Cumhur Abi'sinin peşinden ayrılmayan Fadıl, kendine hiç çıkar sağlayamaz. 1990'ların hortumcu iş adamı-kirli siyasetçi ilişkilerine gönderme yapılan karakterdir. Bu karakteri Bican Günalan canlandırır.

7. Eyvah Necdet

7. Eyvah Necdet

Mafya babasıdır. Ağır abiliğin yanı sıra Mükremin'le arasında geçen diyaloglar bizi güldürür. Felsefe yaptığı da olur. Bu karakteri Erdal Tosun canlandırır.

8. Midyat ve Seyfo

8. Midyat ve Seyfo

Eyvah Necdet'in bir an bile yanından ayrılmayan adamlarıdır. Genelde şöyle emirler alırlar: 'Midyat, Seyfo, gülün!' ya da 'Midyat, Seyfo, dövün!' Midyat karakterini Serhat Özcan, Seyfo'yu Seyfi İpek canlandırır.

9. Saldıray Abi

9. Saldıray Abi

Saldıray abi, Unkapanı'nda kaset yapımcılığı yapar. Kaset yapacağı kadınlarla, hatta tüm kadınlarla sevişmeyi kendine görev edinmiştir. 'Ekiz yatak' ağzından düşmez. Telefon konuşmaları çok komiktir. Bu karakteri Settar Tanrıöğen canlandırır.

10. Züleyha

10. Züleyha

Şarkıcı olan Züleyha, delikanlı kadınlardan biridir. Eyvah Necdet'le iş yapar, Saldıray Abi'yle de yapar ancak Saldıray Abi'nin derdi bellidir. Sırnaşmaya başladığı anda Züleyha postayı koyar. Bu karakteri Demet Akbağ canlandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Numan

11. Numan

Feriştah'ın odun kocasıdır. Ne bir espriyi anlar, ne Feriştah'ın yaptığı erotik göndermeleri. Bu karakteri Volkan Saraçoğlu canlandırır.

12. Feriştah Yenge

12. Feriştah Yenge

Numan amcanın karısı olan Feriştah yenge, hayal dünyası çok geniş bir öykü yazarıdır. Mükremin'in 'edeleli' vücudu hayallerinde büyük bir yer kaplar. Bu karakteri Demet Akbağ canlandırır.

13. Asuman

13. Asuman

Mükremin'in uzatmalı sevgilisidir. Mükremin gibi maço bir erkeğin tavırlarına karşı yeri geldiğinde direnen bir kadın figürüdür. Bu karakteri Deniz Özerman canlandırır.

14. Mücver Abla

14. Mücver Abla

Haftanın birkaç günü evi terk eden ve Lütfiye'lere gelen Mücver abla, enteresan dertleriyle ev halkının sabrını zorlar. Bu karakteri Şebnem Sönmez canlandırır.

15. Füreyya İşbilir

15. Füreyya İşbilir

Tirbuşon'un sevgilisi Füreyya, ona gerçek adı olan Berkant'ı kullanarak hitap eder. Tirbuşon, baş başayken bunu sorun etmez ama Mükremin'in dilinden de kurtulamaz. Füreyya, Berkant'ın Mükremin'le görüşmesine karşıdır. Bu karakteri Neslihan Yeldan canlandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tanıl

16. Tanıl

Dış görünüşü itibariyle entelektüel kesimi temsil eder. İnsanlara yukarıdan bakan Tanıl, Mükremin için 'Tankut'tur ve Mükremin'den korkar. Bu karakteri Celal Tak canlandırır.

17. Asım Abi

17. Asım Abi

Mahallenin kahvehanesini işleten Asım abi, Mükremin ve Tirbuşon'un haytalıklarını dinler. Kendi halinde, işine bakan bir esnaftır. Bu karakteri Ayberk Atilla canlandırır.

18. Kudret

18. Kudret

Mahallenin liseye giden öğrencisidir. Kudret, Mükremin'e özense de Mükremin, okuluna devam etmesi için ısrarcı davranır. Bu karakteri Olgun Şimşek canlandırır.

19. Laz Bakkal

19. Laz Bakkal

Her yerli komedide olması gereken Laz tiplemesi bakkal olarak karşımıza çıkar. Bu karakteri Aydın Tolan canlandırır.

20. Tombalak

20. Tombalak

Laz Bakkal'ın çırağı olan Tombalak, yaptığı işten çok yediği çikolatalarla karşımıza çıkar. Bazen dış ses olarak hikayenin anlatımına katkıda bulunur. Bu karakteri Gürdal Tosun canlandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Zabıta İrfan

21. Zabıta İrfan

İşi gücü esnaftan haraç toplamak ya da beleşten bir şeyler yiyip içmek olan İrfan, Mükremin'in en nefret ettiği karakterlerden biridir. Tombalak'tan hep bir 'çikileta' ya da gofret istemesiyle hatırlarız. Bu karakteri Engin Günaydın canlandırır.

22. Elmas

22. Elmas

Zabıta İrfan'ın sulandığı, pencere pervazından başka nefes alacak yeri bulunmayan genç kızdır. Bu karakteri Figen Evren canlandırır.

23. İrmik

23. İrmik

Zabıta İrfan'a kızı alacaksa alması için baskı yapan, pencere pervazına bayılan Elmas'ın annesidir. Bu karakteri Emine Şans Umar canlandırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
763
367
112
34
20
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?