Görüş Bildir
Haberler
21.5 Milyon ABD'linin Bilgileri Çalındı

21.5 Milyon ABD'linin Bilgileri Çalındı

Onedio Medya
10.07.2015 - 18:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, geçtiğimiz ay tespit edilen dev siber saldırının bir benzeriyle karşı karşıya. ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), 21.5 milyon kişinin verilerinin çalındığını açıkladı.

OPM, geçtiğimiz ay 4.2 milyon federal çalışanın bilgilerinin çalındığı açıklanan siber saldırının ardından yeni bir saldırı tespit edildiğini duyurdu. Verilen bilgide, kuruma ait veri tabanından 21.5 milyon ABD'liye ait sosyal güvenlik numarası ve diğer önemli bilgilerin çalındığı belirtildi.

OPM, verileri çalınan 19.7 milyon kişinin federal hükümette görev almış ve halen çalışanlar ile hükümetle bağlantılı kişilere ait olduğunu açıkladı. Geride kalan 1.8 milyon kişi ise geçmişte güvenlik kontrolünden geçen çalışanların yakınları olarak tanımlandı.

Geçtiğimiz ay açıklanan siber saldırıyla beraber iki casusluk eylemi sonucu toplam 22.1 milyon kişinin bilgilerinin çalındığı tahmin ediliyor. Bu sayı ABD nüfusunun yüzde 7'sine denk geliyor.

ABD bu hafta içinde yaşanan 'teknik hatalardan' dolayı da siber güvenlik endişesi yaşadı. New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) ve United Airlines'ın aynı gün faaliyetlerini durdurması, siber saldırı endişesi doğurmuştu. FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı bu iddiaları reddetmişti.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0