Görüş Bildir
Haberler
2023'ün Son ve Yeni Yılın İlk Retrosu: Merkür Oğlak Retrosu

etiket 2023'ün Son ve Yeni Yılın İlk Retrosu: Merkür Oğlak Retrosu

Filiz Çakal
14.12.2023 - 22:40 Son Güncelleme: 19.02.2024 - 14:28

2023 yılını Merkür retrosu ile tamamlıyor! 2024 yılına yine retro ile giriş yapıyoruz

14 Aralık'ta gerçekleşecek olan retro adeta son çıkış kapısı gibi.Tüm yılın biriken Z raporunu bu retro ile alıyoruz. Her anlamda kabımızdan çıkıyor, geçmişe dair ne varsa tozlanmış ve küf tutmuş raflardan indiriyoruz. Tek tek hesap defterlerini açıyor ve kendimizi yolun sonuna yaklaşmış gibi hissediyoruz. Ancak son kavşağı dönmeden hemen önce bir kahvelik mola vermek isteyebiliriz. Belki de köşeyi dönmeden evvel emin olup olmadığımızı anlamaya çalışıyor olacağız. Hesaplaşmak için hem çok büyük bir açlık duyacak, hem de duyacaklarımız karşısında korkularımızla yüzleşmekten kaçınacağız. Fakat bu yoldan dönüş olmayacağını ve son kozumuz olan bu retroyu da kullanmamız gerektiğini gayet iyi biliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oğlağın kendine has bir öğretisi vardır, irade ister, kararlılık bekler, bir an olsun duraksamadan harekete geçmelisin der.

Oğlağın kendine has bir öğretisi vardır, irade ister, kararlılık bekler, bir an olsun duraksamadan harekete geçmelisin der.

Ve bu retro da tam da bunu bekliyor olacak ve hakikatin söylediklerimizde değil, söylemediklerimizde saklı olabileceğini hatırlatacak.

Retro süresince tıpkı bir Oğlak gibi sorumluluk alıp dik bir duruş sergileyeceğiz, planlarımızı revize edip dağılan ne varsa derleyip toparlayacağız. Ancak çok sert ve katı kurallar koymamalı, hem kendimizi hem de etrafımızı -40 derece soğukta bırakmamalıyız. Çünkü biraz duygulardan kopuk ve empatiden yoksun da davranabiliriz.

Sistemli, pragmatik, kararlı ve istikrarlı olmak temel hedefimiz olmalı. Hiçbir işi son dakikaya bırakmamalıyız. Ayrıca yarım kalan tüm işleri hızlıca toparlamak size zaman kazandırıp fayda sağlayabilir.

Merkür Oğlak retrosu facies sabit yıldızıyla kavuşuyor olacak. Bu yıldızın doğasında acımasızlık ve gaddarlık vardır. Medyada çok fazla şiddet ve zorbalık içeren haberlerle duyabilir. Dünya genelinde otoriteye, baskıya ve çeşitli ideolojilere dur diyen topluluklarla karşılaşabiliriz. Özetle bu yılın son retrosunu sükunet ve bilgelikle geçirmemiz yararımıza olur. Öyle ki yeterince sabır gösterip, kendimizden emin olursak dinamiğinde hem kadersel etkiler barındırdığını, hem de zalimlik yapanların ektikleri kötülükleri biçeceklerini görebiliriz.

Son olarak Merkür Oğlak retrosu 23 Aralık itibariyle Yay burcuna geçip gerileme hareketini 03 Ocak 2024 yılına kadar burada sürdürmeye devam edecek. Bu geçişle birlikte temamız hak, hukuk ve adalet olacak.

Bu ay hatırlamamız gereken en önemli şey 'önemde ilk olan, öncelikte olur'  keyifli ve kolay bir retro diliyorum sevgiler.

Instagram

X

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0