Görüş Bildir
Haberler
2023'ün İlk Kabinesi Bugün Toplanacak: Gündemde Neler Var?

2023'ün İlk Kabinesi Bugün Toplanacak: Gündemde Neler Var?

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada yer alan EYT, 7'inci yargı paketi ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi gibi konuların yanı sıra; terörle mücadele, dış politikadaki gelişmeler ve enerji güvenliği konusunda atılan adımlar da ele alınacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiriyor

2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi ele alınacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması da gündemde.

Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

Sözleşmelilerin kadroya geçişi

Sözleşmelilerin kadroya geçişi
www.memurlar.net

400 bini aşkın sözleşmeli personeli ilgilendiren düzenlemede sona geliniyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Kadroya geçenlerin 1 yıl aday memurluk yapması gerekecek.

7'nci yargı paketi

7'nci yargı paketi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda görüşülmesi beklenen 7'nci yargı paketi ile birlikte 'çat kapı' haciz işleminin önüne geçilmesi bekleniyor.

Uyuşturucu bağımlısı suçlular için tedavi görebilecekleri özel cezaevleri kurulması gündemde. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantıda yapacağı sunum sonrası paketi meclise göndermesi bekleniyor.

Enflasyonla mücadele ve diğer konular

Enflasyonla mücadele ve diğer konular

Toplantıda enflasyonla mücadele de masada olacak. Enflasyonun düşük seyretmesi için yol haritası belirlenecek. Ayrıca, terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dasdasd

bugüne kadar enflasyonla mücadele edip ülkenin refah seviyesini arşa çıkardıkları için hepsini tebrik ederim. yine verimli bir toplantı olacak ve ekonomimiz ... Devamını Gör

Vejdin Dayan

kinayeci seniii,😂😂😂😂

luffys

niye toplanıyorlar ki herşeye zaten erdoğan karar vermiyor mu

Vejdin Dayan

yoo baksana EYT yi söyledi ama nedense çıkmıyor

Halil

Kabine değil kabile toplantısı bu kendi çıkarlsrını gözeterek karar verecekler