Görüş Bildir
Haberler
2022 Yılında Kadir Gecesi Ne Zaman, Hangi Gün? Kadir Gecesinin Önemi Nedir, Kadir Gecesi Oruç Tutulur mu?

2022 Yılında Kadir Gecesi Ne Zaman, Hangi Gün? Kadir Gecesinin Önemi Nedir, Kadir Gecesi Oruç Tutulur mu?

CansinA
03.02.2022 - 14:48

Yeni yıla girilmesinin ve yılın ilk ayının geride bırakılmasının ardından İslam alemi için önemi büyük olan ve 'Üç Aylar' olarak geçen Recep, Şaban ve Ramazan ayları da 2 Şubat itibari ile başlamış oldu. Bu mübarek sayılan üç aylar içerisinde mukaddes günler ve geceler yer almakta. Müslümanlar için kıymetli olan bu günlerden birisi de Kadir Gecesi. Vatandaşlar 2022 yılında Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiğini, Kadir Gecesi'nin anlam ve önemini, bu günde oruç tutulup tutulmayacağını öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki Kadir Gecesi hangi tarihe denk geliyor? Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Kadir Gecesi'nde oruç tutulur mu? Bu soruların yanıtları ve Kadir Gecesi hakkında merak edilen konuların detayları haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müslümanlar için önemli olan günlerin ve gecelerin içerisinde yer aldığı Recep, Şaban ve Ramazan ayları dün başladı. İslam aleminin önemli saydığı günlerden birisi de Kadir Gecesi. Kadir Gecesi hakkında 'hangi tarihe denk geliyor? Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Kadir Gecesi'nde oruç tutulur mu?' gibi sorular gündemde yer alıyor. İşte bu soruların yanıtları...

Kadir Gecesi Hangi Tarihe Denk Geliyor? Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kadir Gecesi Hangi Tarihe Denk Geliyor? Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kadir Gecesi 27 Nisan akşamı, teravih namazının ardından başlar ve gece saatlerine kadar devam eder.

Kadir Gecesi ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesi ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahiy edilmeye başlandığı gecedir. Kur'an'da Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.  

Kadir Gecesi'nden Kur'an'da Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir.

Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran’ın indirilmeye başladığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.

Kadir Gecesi; Yüce Mevla’nın hakkında müstakil bir sure indirdiği ve bu surede, “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.” buyurduğu müstesna bir gecedir.

Kadir Gecesi Oruç Tutulur mu?

Kadir Gecesi Oruç Tutulur mu?

Kandil gecesi akşam namazından başlar sabah namazına kadar devam eder. Geceden önceki ve sonraki gündüz de oruç tutulması önerilir. Ancak tek gün oruç tutulacaksa geceden sonraki gün oruç tutulmasının daha faziletli olduğu söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın