Görüş Bildir
Haberler
2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nın Açılışından Görkemli Kareler

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nın Açılışından Görkemli Kareler

Ted Lasso
04.02.2022 - 16:29

2022 Pekin Kış Olimpiyatları, Pekin Ulusal Stadyumu'ndaki açılış töreniyle resmen başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2022 Pekin Kış Olimpiyatları açılış töreni, Pekin Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

4-20 Şubat'ta gerçekleştirilecek 2022 Kış Olimpiyatları'nda 15 dalda 90'dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu mücadele edecek.

Salon buz müsabakaları Pekin merkezinde, alp disiplini kayağı ile kızak müsabakaları merkeze 75 kilometre uzaklıktaki Yançing ilçesinde ve diğer kayak, snowboard ve kayakla atlama müsabakaları ise komşu Hıbey eyaletine bağlı Cangciakou şehrinde yapılacak.

Kış Olimpiyatları'nın açılış törenini, 2008 Pekin Olimpiyatları'nın açılış törenini hazırlayan Çinli sinemacı Cang Yimou tasarladı.

2008 Olimpiyatları için tasarladığı gösteri ile hafızalara kazınan 71 yaşındaki Çinli sinemacı, Güney Kore'de düzenlenen 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyatları kapanış töreninde olimpiyat meşalesinin 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na devredildiği bölümün sanat tasarımını da üstlenmişti.

Oyunlara yedi sporcuyla katılan Türkiye'de açılış töreninde Türk bayrağını kayaklı koşu sporcusu Ayşenur Duman ve sürat patenci Furkan Akar taşıdı.

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, dört branşta madalya mücadelesi verecek.

Alp disiplininde Özlem Çarıkçıoğlu ve Berkin Usta, kayaklı koşuda Özlem Ceren Dursun, Ayşenur Duman ve Yusuf Emre Fırat, kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu, kısa mesafe sürat pateninde ise Furkan Akar Türkiye'yi temsil edecek.

Milli sporculardan Berkin Usta, Özlem Ceren Dursun, Yusuf Emre Fırat ve Furkan Akar, ilk kez kış olimpiyatlarına katılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın