Görüş Bildir
Haberler
Geceleri Uykunuzu Kaçıracak, Tüylerinizi Diken Diken Edecek 2022'nin En İyi Korku Oyunları

Geceleri Uykunuzu Kaçıracak, Tüylerinizi Diken Diken Edecek 2022'nin En İyi Korku Oyunları

Deniz Ünsal
20.11.2022 - 11:25

Korku oyunları her zaman popüler bir tür. Kimi hiç mantıklı bulmazken kimisi de bu aksiyon ve gerilime doyamıyor. Her yıl onlarca korku oyunu oyuncularla buluşuyor, birçoğu alışılmış jump scare dediğimiz aniden ekrana korkutucu bir görüntü çıkarma tekniğini kullanıyor ki bu vasat ve alışılmış bir yöntem; ama bazıları da gerek uzun süreli verdiği gerilim, değişik sanat tasarımları ve hikayeleri ile bu türün revaçta kalmasını sağlıyor. Hazır 2022 yılının sonuna yaklaşmışken de gelin bu senenin en iyi korku oyunlarına bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Choo-Choo Charles

1. Choo-Choo Charles

Korku oyunlarının genel sistemi size ya kısıtlı savaşma imkanı vererek ya da sadece kaçmanıza zorlayarak oyuncuları kurban konumuna düşürmektir. Coo-Choo Charles ise örümcek bacaklı ve korkunç yüzü olan bir trenle bizi savaşmaya zorluyor. Bir trene bağlı makineli tüfeğimiz ile bölgedeki insanları koruyor, bulduğumuz metal parçaları ile trenimizi geliştiriyoruz.

2. Evil Nun: The Broken Mask

2. Evil Nun: The Broken Mask

Popüler bir mobil oyunu yeniden yapıp, PC platformuna geçirmek genelde oyun sektöründe görülmez fakat Evil Nun: The Broken mask bunun bir örneği. Yaz kampına gönderilmiş bir çocuk olarak şeytani, elinde balyoz ile çocukları cezalandırmaya çalışan Rahibe Madeline'den kaçtığımız bir Oyun. Temel sistem saklanıp bulmacalar çözmek üzerine.

3. MADiSON

3. MADiSON

Onlarca yıllık bir şeytani ritüelin parçası mı olacaksınız? Yoksa buna karşı savaşıp hayatta mı kalacaksınız? Elimizdeki fotoğraf makinesi ile her yeni uyandığımızda karşımıza çıkan farklı bulmacaları çözdüğümüz MADiSON.

4. Scorn

4. Scorn

H.R. Giger ve Zdzislaw Beksinski'nin görsel tasarımını yarattığı özgün bir korku oyunu Scorn. Cehennem tasvirine benzeyen bir dünya yaratan oyun sizleri hiçbir şeyin normal gözükmediği bu korkunç dünyada bulmaca çözmeye zorluyor. Kısa bir oynanış süresine rağmen korku oyunu seven ve farklı bir şey denemek isteyenler için biçilmiş kaftan.

5. Evil Dead: The Game

5. Evil Dead: The  Game

Dead by Daylight ve Friday The 13Th: The game tarzı korku oyunlarından olan Evil Dead: The Game, çevrimiçi tabanlı ve takımınızla birlikte çalışıp, canavarlardan kurtulduğunuz bir saklambaca benziyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ghostwire Tokyo

6. Ghostwire Tokyo

The Evil Within'in geliştiricisi Tango Gameworks'den yeni bir korku oyunu, Ghoswire Tokyo. Daha çok aksiyon odaklı olan ve bizleri yaratıklarla savaştıran oyun için, Japon Ghostbusters'ı benzetmeleri de kullanılıyor.

7. The Quarry

7. The Quarry

Until Dawn'ın yeni halefi diyebileceğimiz The Quarry, etkileşimli bir korku filmi gibi. Kalsik bir korku hikayesini işleyen ve oyuncuların kritik yerlerde karar vermesi ile hikayesini şekillendiren oyun, yedi arkadaş olarak oynamamıza da olanak sağlıyor.

8. The Outlast Trials

8. The Outlast Trials

Outlast, ilk çıkış yaptığı 2013'ten beri popüler bir korku serisi olmayı başardı. Bu sefer ise sadece tek başınıza değil kooperatif oyun modu ile arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz daha yeni, daha korkunç bir deneyim sunacak. Şuan kapalı betası olan oyun pek yakında piyasaya çıkacak.

9. The Callisto Protocol

9. The Callisto Protocol

2 Aralık'ta piyasaya çıkacak olan The Callisto Protocol, PUBG evreninin uzak geleceğinde geçen bir bilim kurgu korku oyunu. Jüpiter'in uydusu olan Callisto'da bir hapishaneye götürülürken geminiz uzaylılar tarafından baskına uğruyor ve siz hayatta kalmak için savaşıyorsunuz.

10. Dying Light 2: Stay Human

10. Dying Light 2: Stay Human

Dying Light geçtiğimiz sene çıkması beklenen bir oyundu fakat ertelenmeler sebebiyle Şubat 2022'de oyuncularla buluştu. Serinin ilk oyununu oynayanlar, Dying Light 2: Stay Human'ın neler sunduğunu da biliyordur. Bol bol parkur, yakın dövüş mekaniği ve zombilerle, düşmanlarla dolu bir dünya.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın