Görüş Bildir
Haberler
2022 Makyaj Trendlerine Tekrar Giren Kedi Gözü Eyeliner Nasıl Çekilir?

etiket 2022 Makyaj Trendlerine Tekrar Giren Kedi Gözü Eyeliner Nasıl Çekilir?

Nurseda Gerek
15.02.2022 - 16:32

Tüm zamanların en popüler makyaj uygulamaları arasında yer alan kedi gözü eyeliner, makyaj trendlerinden inmeyen güçlü bir stil. Öyle olacak ki geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de trendlerde yerini koruyor! Peki bu çok sevilen kedi gözü eyeliner tam olarak nedir ve nasıl yapılır biliyor musunuz? Gelin, göz göze geldiğiniz herkesi bakışlarınıza esir etmenize neden olacak kedi gözü eyeliner nasıl çekilir birlikte inceleyelim! 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

En tutkulu makyajların yıldız uygulaması: kedi gözü eyeliner

En tutkulu makyajların yıldız uygulaması: kedi gözü eyeliner

İlk günden beri makyaj dünyasında güçlü etkiler bırakan kedi gözü eyeliner modeli, 2022 yılında da makyaj dünyasındaki etkisini korumaya devam ediyor. Makyajın cazibesi olarak adlandırılan bu etkili uygulama, çoğu kadının en gözde makyaj stilini oluşturuyor. Peki, yüzlerce eyeliner çeşidine nazaran yıllardır ilk günkü gibi sevilen bu modelin sırrı ne? Ya da uygulayan her kadının favori makyaj görünümü olmasını sağlayan neden ne? Gelin birlikte cevaplayalım...

Bakışları ortaya çıkarıyor!

Bakışları ortaya çıkarıyor!

Güçlü ve dolgun çizgiler makyajınızın tüm seyrini değiştirebilir. Kusursuz çizgilerin makyajınızdaki etkisi, sizi kendinize bile aşık edebilir. Kedi gözü eyeliner modeli, makyaj dünyasının en etkili uygulamalarından biri. Amatörlerden makyaj sanatçılarına kadar hemen hemen her makyajseverin uygulamaktan vazgeçemediği bu stil, odak noktasını bakışlara çekiyor. Dolgun çizgilerin gücünü bakışlara yansıtan bu stil, aynı zamanda her göz rengini ortaya çıkarıyor ve hemen hemen her göz şekline uyum sağlıyor.

Göz pınarları başrolde! 🤩

Göz pınarları başrolde! 🤩

Bakışları keskinleştiren kedi gözü eyeliner modeli, 2022 makyaj trendlerinde göz pınarlarını başrole taşıyor. Geçtiğimiz senenin renkli ya da parlak göz pınarlarının aksine, bu sene güçlü ve dolgun çizgiler ön planda trendlere yön veriyor. Peki etkileyici bakışların sırrı kedi gözü eyeliner nasıl çekilir? Gelin, kusursuz kedi gözü eyeliner modeli için neler yapmalı, hangi ürünleri kullanmalısınız inceleyelim! 👇

1. Kusursuz göz makyajının ilk sırrı: baz

1. Kusursuz göz makyajının ilk sırrı: baz

Söz konusu kusursuz makyaj olduğunda baz aşaması es geçilmemesi gereken uygulamaların başında yer alıyor. Bu nedenle kusursuz eyeliner için de öncelikle baz kullanmak gerekiyor. Basit ama etkili aşamalar arasında yer alan bu adım, özellikle kaliteli bir baz seçimiyle mükemmel bir görünümün doğmasına yardımcı oluyor. Peki kusursuz eyeliner için hangi baz çeşidini kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Bu aşamada yüzünüz için kullandığınız makyaj bazları yerine göz makyajına uygun olarak formüle edilen baz çeşitlerine yönelmeniz gerekiyor.

2. Makyaja uygun bir zemin hazırlamak daima ikinci aşamanız olmalı!

2. Makyaja uygun bir zemin hazırlamak daima ikinci aşamanız olmalı!

Makyajınıza uygun seçtiğiniz far bazını tüm göz kapağınıza sürdükten sonra ikinci aşama olarak kapatıcı kullanmalısınız. Kapatıcı aşaması makyajınızın zeminini oluşturacak en etkili adımlardan biridir. Eyeliner çekeceğiniz bölgenin tek renk ve pürüzsüz olması sağlar. Kusursuz eyeliner adımları arasında yer alan kapatıcı, aynı zamanda kullanacağınız ürünlerin en iyi şekilde görünmesine de yardımcı olur. Peki bu aşamada nelere dikkat etmelisiniz? Bu aşamada çizgilere dolmayan etkili ürünlere yönelmeniz, en iyi görünüme kavuşmanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Daha etkili bir görünüm için mutlaka katlanma bölgenizi renklendirin.

3. Daha etkili bir görünüm için mutlaka katlanma bölgenizi renklendirin.

Gelelim far aşamasına... Daha etkili, daha çarpıcı ve daha baş döndürücü bir kedi gözü eyeliner görünümü için far adımına özen göstermeniz gerekiyor. Bu aşamada zevkinize uygun renkler kullanabilir ya da aydınlatıcı kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat eyeliner modelinizi destekleyecek bir seçim yapmak istiyorsanız, katlanma bölgenizi renklendirirken geçişleri yumuşatmayı ihmal etmemelisiniz. En iyi far görünümü için iyi bir karıştırma fırçası edinmeniz gerektiğini de unutmamalısınız!

4. Eyeliner seçiminiz tüm makyajınızı etkiler!

4. Eyeliner seçiminiz tüm makyajınızı etkiler!

Bildiğiniz gibi kedi gözü eyeliner modeli, yoğun bir eyeliner kullanımı gerektiriyor. Bu nedenle güçlü ve dolgun çizgiler için eyeliner seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli özellik mevcut. Bunlardan ilki kullanacağınız ürünün suya dayanıklı olması! Unutmayın suya dayanıklı eyeliner çeşitleri, her zaman çok daha kalıcı ve çok daha etkileyici göz makyajlarına imza atmanızı sağlar.

Not: Kalem formundaki eyeliner çeşitleri kolay çizgi çekmenize yardımcı olur. 

5. Dıştan içe doğru...

5. Dıştan içe doğru...

Kedi gözü makyajı için gerekli tüm adımları uyguladığınızı varsayarak en hayati adıma geçiyoruz! Kusuruz kedi gözü eyeliner modeli için kullandığınız eyeliner kadar önemli bir başka konu daha var: Yön! Evet, kusursuz kedi gözü eyeliner modeli için eyeliner çekerken ilerlediğiniz yöne ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Bu aşamada mutlaka dıştan içe ilerlemeli ve asla gözünüzü çekiştirmemelisiniz! Gözünüzü çekiştirmeniz halinde, bıraktığınız anda istediğiniz eyeliner görünümünün kaybolacağını hatırlatmak isteriz.

6. Göz pınarına dikkat!

6. Göz pınarına dikkat!

Kedi gözü eyeliner modelinde öne çıkan en önemli detay kuşkusuz göz pınarları! Bu nedenle daha önce göz pınarlarınıza eyeliner çekmediyseniz, bu aşamada dikkatli davranmanızda yarar var. Unutmadan göz pınarlarına çekeceğiniz eyeliner uzunluğu, makyajınızın konusunu baştan aşağıya değiştirebilir. Nedeni göz pınarlarındaki kuyruğun uzaması halinde, kedi gözü modelinden tilki gözü modeline benzeyecek olmasıdır. Bu nedenle göz pınarlarınızdaki çizgileri kararında ve keskin tutmaya özen göstermenizi öneririz.

7. Dilerseniz gözlerinizin altına da eyeliner çekebilirsiniz.

7. Dilerseniz gözlerinizin altına da eyeliner çekebilirsiniz.

Kedi gözü eyeliner modelini anlatırken her ne kadar kurallar çerçevesinde ilerlemiş bile olsak, makyaj dünyasının kişiselleştirilebilir yanını da hatırlatmak istiyoruz! Keskin bakışlar için kuyruklu ve göz pınarları sivri eyeliner modelini uygularken, stilinize en yakın şekli seçebilirsiniz. Bunun için göz şeklinizi ön planda tutmayı deneyebilir, dilerseniz göz renginizi ön plana çıkarak farklı makyaj tüyolarını uygulayabilirsiniz. 

Farklı tarzlarda kedi gözü eyeliner modellerini incelemek için; 👇🐱

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıra dışı çizgiler...

Sıra dışı çizgiler...

İkonik bir görünüm için makyajında sıra dışı çizgilere izin verebilirsiniz!

Zarif ve yumuşak geçişler...

Zarif ve yumuşak geçişler...

Günlük kullanıma uygun kedi gözü makyajı için eyeliner yerine kahverengi bir fardan yardım alabilirsiniz.

Takma kirpiğin destekleyici etkisi...

Takma kirpiğin destekleyici etkisi...

Kedi gözü eyeliner modelini desteklemek için içten dışa uzayan takma kirpik çeşitlerini de kullanmayı deneyebilirsiniz!

Dönem esintileri...

Dönem esintileri...

Dönem esintilerini kedi gözü makyajınıza taşımak için beyaz bir göz kalemi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bonus: Tersten kedi gözü makyajı 🖤

Bonus: Tersten kedi gözü makyajı 🖤

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın