Görüş Bildir
Haberler
2022 Emekli Zammı Belli Oldu mu? Emekli Zammı Ne Zaman, Ne Kadar Olacak? SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaş Zammı...

2022 Emekli Zammı Belli Oldu mu? Emekli Zammı Ne Zaman, Ne Kadar Olacak? SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaş Zammı...

Kasım ayı enflasyonunun bugün açıklanmasının ardından gözler bir kez daha emekli maaş zammında çevrildi. Ocak ayında hem görevdeki memurlar ve memur emeklileri hem de SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri maaşlarına zam yapacak. Peki, 2022 emekli zammı belli oldu mu? SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammında son durum ne? Emekli zammı 2022 (SSK - Bağ-Kur) ne kadar olacak? En düşük, en yüksek emekli maaşı zam oranı açıklandı mı? İşte tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 yılının son günlerinde gündemden düşmeyen zam haberleri emeklileri de yakından ilgilendiriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olurken, bu orana Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının eklenmesiyle zamlar kesinleşmiş olacak.

Emekliler ile görevdeki memurlar ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor. TÜİK 2021 temmuz-aralık enflasyonunu açıkladıktan sonra 2022 emekli maaş zammı netleşecek.

Memur ve Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur ve Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

TÜİK'in rakamlarına göre, temmuz ayından kasım sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranından arttı. Maaş zamlarının net olarak ortaya çıkması için aralık ayının aylık TÜFE oranının da açıklanması gerekiyor.

Gözler Aralık Ayı Enflasyon Rakamında

Gözler Aralık Ayı Enflasyon Rakamında

Memur ve memur emeklilerine ise toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. TÜİK'in rakamlarına göre, temmuz ayından kasım sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranından arttı. Maaş zamlarının net olarak ortaya çıkması için aralık ayının aylık TÜFE oranının da açıklanması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

''Emekliler her zaman için bizim önceliğimiz içinde yer aldı. Onlara da önemli iyileştirmeler yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Emekliler için eziyet olan fiş toplama mecburiyeti vardı. Vergi iadesi yerine, emekli aylıklarına yüzde 4-5 ilave yaptık. Emeklilere yılda 2 bin 200 kira bayram ikramiyesi veriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında emekli sayımız 6,5 milyondu 2021 ekim itibarıyla 13,5 milyona emeklilerimizin sayısı ulaştı.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın