Görüş Bildir
Haberler
YKS
2021 YKS 2. Ek Tercih Nasıl Olacak? YKS Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?

2021 YKS 2. Ek Tercih Nasıl Olacak? YKS Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?

Gaye Sülün
26.09.2021 - 12:47

YKS tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 2021 YKS 2. Ek tercih boş kontenjanlara yerleştirmeler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Adaylar, merakla hangi üniversiteye yerleşeceğini bekliyor. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri de geçersiz sayılacak. 2021 YKS 2. Ek Tercih Nasıl Olacak ? YKS Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak? detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu dönem üniversite hayalleri kuran adaylar için ek tercih dönemli çok önemli.  Baraj açıklamalarından sonra şimdide 140 puan alanlar için tercih süreci de gündeme gelmişti..  Sınava giren adaylar, 2021 YKS 2. Ek Tercih Nasıl Olacak ? YKS Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak? sorusuna cevap arıyor...

2021 YKS 2. EK TERCİH NASIL OLACAK ?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapılması gerekiyordu. Ücretlerini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak.

 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM tarafından sonuçların resmi olarak hangi tarihte açıklanacağı henüz duyurulmadı. Ancak ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kayıtları ekim ayının ilk haftası yapılacak. Buna göre, 2021 YKS ek tercih sonuçlarının 27 Eylül - 01 Ekim 2021 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın