Görüş Bildir
Haberler
En Zeki 'Hayali' Dedektif Sherlock Hakkında Mutlaka Öğrenmeniz Gereken 7 İlginç Bilgi

En Zeki 'Hayali' Dedektif Sherlock Hakkında Mutlaka Öğrenmeniz Gereken 7 İlginç Bilgi

21.12.2016 - 10:29

“İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir” Sherlock Holmes

Sherlock Holmes kimdir?

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan Britanyalı hayalî dedektif Sherlock Holmes, polisiye edebiyatının en önemli kişiliklerinden biri. “İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir” diyen ve olayları çözme şekliyle kendine hayran bırakan bir zekâ…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sherlock Holmes, bugüne kadar en fazla sayıda sinema uyarlaması yapılmış kitap kahramanıdır.

Sherlock Holmes, en fazla sayıda filme uyarlaması yapılmış karakterdir. IMDb’ye göre, Holmes toplam 226 filmde görüldü. 239 filmle büyük dedektifi geride bırakan Dracula, insan değil vampir karakteri olduğu için, Sherlock Holmes’in rekorunu kıramadı!

2. Holmes Müzesi hem Baker Sokağı’ndadır, hem de değildir.

Londra’daki müzenin adresi, tıpkı meşhur hikayelerdeki gibi 221 Baker Sokağı olsa da müze binası aslında Baker Sokağı 237 ile 241 arasındadır – ki bu da onun gayriresmi olarak 239 numarada olduğunu gösterir.

3. Yazarı Sherlock'u sevmiyordu.

3. Yazarı Sherlock'u sevmiyordu.

En çok spiritüelliğin savunucusu ve tarihi roman yazarı olarak hatırlanmak isteyen Arthur Conan Doyle, aslında Sherlock Holmes karakterini pek sevmiyordu ve hikayelerinin önemsiz edebi başarılar olduğunu düşünüyordu.

4. II. Abdülhamit sıkı bir Sherlock hayranıydı.

4. II. Abdülhamit sıkı bir Sherlock hayranıydı.

Sherlock hayranları arasında, Sultan 2. Abdülhamit de bulunuyor. Polisiyeleri seven Sherlock hayranı padişah, yeni çıkan eserleri hemen tercüme ettirerek kendisine okutturuyordu.

5. Kitabın yazarı Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock'u en sevmediği peynire benzetiyordu.

Arthur Conan Doyle bir keresinde arkadaşına şöyle yakınacaktı. 'Sherlock Holmes'dan o kadar bıktım ki, ona karşı hislerim pâté de foie gras gibi. Bir keresinde o kadar fazla yemişim ki, bugün hala ismini duyduğumda midem ağrıyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Normalde Sherlock öldü ancak 'bazı' sebeplerden dolayı yeniden diriltildi.

Bir zaman sonra Holmes öyküleri dışında tarihi romanlar yazmak isteyen Sir Arthur Conan Doyle, Son Soruşturma adlı hikayede, Holmes'in en büyük düşmanı Profesör Moriarity tarafından öldürülmesini sağladı. Halktan büyük tepki almanın yanı sıra, diğer yazıları da yeterince başarılı olmayınca Holmes, yazarı tarafından kitabına uygun bir şekilde diriltildi.

7. Sherlock adını nasıl aldı?

Sherlock Holmes’un adı aslında Sherrinford olacaktı, daha sonra Sherlock olmasına karar verildi. O dönemde Sherlock isimde bir kriket oyuncusu vardı. Arthur Conan Doyle kriket hayranıydı ve görünen o ki, Sherlock ismi de bir şekilde aklına takılmıştı.

BONUS: Meraklıları için Sherlock Holmes konseptli defter ve 2017 takvimi shop.ersamobilya.com'da...

BONUS: Meraklıları için Sherlock Holmes konseptli defter ve 2017 takvimi shop.ersamobilya.com'da...

12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından 2017 Sherlock Holmes defter ve takvim shop.ersamobilya.com' da Sherlock hayranlarını bekliyor. 

 “İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir”

Ersa Mobilya, hikâyelere hayat veren defter ve takvim projesine, Küçük Prens ve Alice Harikalar Diyarında serilerinden sonra, Sherlock Holmes ile devam ediyor. Farklı Holmes hikâyelerinden kotasyonlar ile romandaki ikonik karakterlerin 12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından hazırlanan çizimlerini bir araya getiren özel deftere, 2017 takvimi eşlik ediyor. 

shop.ersamobilya.com adresinde satışa sunulan Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim, yeni yılda hayatlarından imkânsızı çıkarıp, yola gerçeklerle devam etmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Ersa Mobilya, hikayelere hayat veren defter ve takvim projesine, Küçük Prens ve Alice Harikalar Diyarında serilerinden sonra, Sherlock Holmes ile devam ediyor. Farklı Holmes hikayelerinden kotasyonlar ile romandaki ikonik karakterlerin 12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından hazırlanan çizimlerini bir araya getiren özel deftere, 2017 takvimi eşlik ediyor. 

shop.ersamobilya.com adresinde satışa sunulan Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim, yeni yılda hayatlarından imkansızı çıkarıp, yola gerçeklerle devam etmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
99
42
13
11
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kitapindir_in

http://www.kitapindir.in/2016/12/sherlock-holmes-e-kitaplar-arsivi.html Bu Linkten Tüm Sherlock Holmes E-Kitalarını indirebilirsiniz.