Görüş Bildir
Haberler
2016'ya Damga Vuran, Geleceğin Teknolojisinin İlk Adımlarını Gösteren 15 Muhteşem İcat

etiket 2016'ya Damga Vuran, Geleceğin Teknolojisinin İlk Adımlarını Gösteren 15 Muhteşem İcat

Rinascita
14.09.2016 - 06:03

2016 yılında, bilim alanında çok fazla gelişme gözlemlendi. Birçok alanda yapılan icatların en dikkat çeken 15 tanesini Brightside derlemiş, biz de sizler için düzenledik.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Uçan minnoş ağaçlar (bonzai ağacı)

Sıradan saksıları artık çöpe atma zamanı geldi de geçiyor. Hoshinchu'nun icadı olan bu uçan saksılar, geleceğin teknolojisini evinize getirecek.

2. Uçağın içerisindeki gökyüzü

Özellikle uzun süren uçuşlar yolcular için bazen sıkıcı dakikalara sebebiyet veriyor. Bu konuda bir şeyler yapmak isteyen BOEING, gökyüzünün ve bulutların görüntüsünü uçağın içerisine taşıyacak bir şey icat etti. Uçağın tabanına ve tavanına yerleştirilen ekranlar sayesinde uçuşlar manzara eşliğinde oluyor.

3. Taşınabilir kağıt geri dönüşüm makinesi

Kağıt dönüşümü çok vakit alan ve uğraş gerektiren bir iş olduğu için, Japon firması EPSON taşınabilir kağıt geri dönüşüm makinesi icat etti. Normal cihazlara daha küçük boyutlarda olan bu makine, saatler içerisinde kağıtları geri dönüştürebiliyor. Her ofisin ihtiyacı olan bir makine!

4. Uçaklar için acil durum gövdesi

Ukraynalı mühendis Vladimir Tatarenko, acil durumlarda uçaktaki yolcuların güvenliğini sağlayacak bir yol buldu. Yaşanacak herhangi bir acil durumda yolcuların olduğu kompartıman, sistemden ayrılarak güvenli iniş sağlıyor.

5. Görme engelliler için tablet bilgisayar

5. Görme engelliler için tablet bilgisayar

Bu tablet bilgisayar, görme engelli insanlara binlerce kitabı okuma imkanı sağlıyor. İçerisinde bulunan küçük sensörler sayesinde, öne çıkan noktaları dönüştürerek harfler oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Canlı çizgi roman

Boomcore adlı sanat platformu, çizgi roman sevenler için canlı çizgi romanlar icat etti. Herhangi bir sayfayı açıp, tablet bilgisayarla sayfaya baktığınızda karakterler hareket etmeye başlıyor ve konuşuyor. Çizgi roman okumak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

7. Sürücüler için bir market

Aracınızdan inmenize gerek kalmadan istediğiniz şeyleri alabileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz bu icadın mucidi ise Dahir İnşaat.

8. İnanılmaz incelikte esnek ekran

Televizyon üreticileri sınırları aşarak, maksimum incelikte esnek bir televizyon icat ettiler. Bu televizyonu istediğiniz zaman katlayıp, yanınızda her yere götürebiliyorsunuz.

9. Ağaç taşıma makinesi

Dutchman markası altında üretilen bu ağaç taşıma makinesi, ağaçları kıskaç yöntemiyle yerinden çıkarabiliyor. Bu şekilde ağaçlar zarar görmeden, başka bir yere kolayca taşınabiliyor.

10. Deniz temizleyici

The Sea Project'in ekolojik yaşamı korumak için aklına gelen bu fikir denizleri çöplerden temizlemek konusunda çok yardımcı olacak gibi duruyor. İnanılmaz şekilde basit bir tasarımı olabilir, fakat fazlasıyla işe yarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Holografik ışınlanma

Bilim kurgu filmlerini aratmayan bu icadın sahibi Microsoft! Konuştuğunuz kişi ne kadar uzakta olursa olsun, ona kendi hologram görüntüsünü gönderebilir hatta karşılıklı iletişim bile kurabilirsiniz.

12. Tırnak yazıcı

Tırnaklarınızı her gün yeni ve ilginç tasarımlarla süslemek istiyorsanız, bu icat tam size göre! Akıllı telefonlarınızdan tırnak robotuna yükleyeceğiniz herhangi bir desen tırnaklarınızı süsleyebilir. Bu şekilde tırnak desenleri konusunda kendi tarzınızı da yaratabilirsiniz.

13. Uçan kaykay platformu

'Geleceğe Dönüş' filminden esinlenen mühendisler durmadılar ve üzerinde keyifle vakit geçirebileceğiniz uçan kaykay platformları icat ettiler.

14. Dev hologramlar

Okulun spor salonunun ortasında ortaya çıkan kocaman bir balinadan daha ilginç ne olabilir? Magic Leap yalnızca dev deniz canlılarını değil, ayrıca küçük pembe domuzları, ejderhaları hatta dünya üzerindeki her şeyi hologram olarak yaratabiliyor.

15. Yangın söndürücü bomba

Sonunda birçok insanın hayatını, evini, arabasını kurtaracak bir şey icat edildi. Bu küçük yangın söndürücü bomba sayesinde büyük yangınları bile söndürebiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
654
237
108
27
15
15
11
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mgezoglu

Herkes ne zaman olursa olsun ''Artık teknolojide herşey üretildi.'' diyor. Bunu 20 sene önce de diyorlardı. 10 sene önce de, bugün de. Fakat hayal gücü sınır... Devamını Gör

Heisenberg

#7 icat edilirse insanlığın sonu, VOL-İ filmindeki şişman ve üşengeç insanlar gibi olacak.

Pasif Kullanıcı

Teknoloji gelistikce insan oglu dahada yanlizlasiyor