Görüş Bildir
Haberler
Kimler Geldi Kimler Geçti: 2016'da Futbolu Bırakmış 31 Yıldız Futbolcu

Kimler Geldi Kimler Geçti: 2016'da Futbolu Bırakmış 31 Yıldız Futbolcu

Charles IV
08.12.2016 - 15:20

Bu içeriğimizde 2016 yılında emekli olan, transferleriyle ve futbolculuklarıyla futbol dünyasına damga vurmuş isimleri tekrar hatırlayacağız. İşte 2016 yılında futbola veda etmiş birbirinden efsane futbolcular

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Daniel Osvaldo

1-Daniel Osvaldo

Roma, İnter, Juventus, Espanyol, Southampton, Porto, Boca Juniors vb gibi takımlarda forma giymiştir ve Boca Juniors formasıyla 30 yaşında futbolu bırakmış ve müzik hayatına atılmıştır.

2-Daniel Agger

2-Daniel Agger

Danimarkalı Agger Bröndby'de futbol hayatına başlayarak Liverpoola transfer olmuştur. Uzun yıllar bu formayı giydikten sonra ilk ve son durağı olan Bröndby'de 31 yaşında futbolu bırakmıştır. Sag elinin  parmağına yaptırdığı 'YNWA' (You Never Walk Alone) dövmesiyle Liverpool taraftarına olan bağlılığını göstermiştir.

3-Mikel Arteta

3-Mikel Arteta

İspanyol futbolcu Barcelona, PSG, Glasgow Rangers, Real Sociedad, Everten, Arsenal gibi takımlarda forma giymiş ve futbolu 34 yaşında Arsenalde bırakmıştır.

4-Steven Gerard

4-Steven Gerard

İngilizlerin ve Liverpoolluların unutulmaz kaptanı. Karıyerinde sadece 2 takım bulunmakta. Liverpool ve Los Angels Galaxy. Amerika'yı seçmesinin tek sebebi ise Liverpool'a karşı oynayamayacağı bir takımda oynamak istemesindendir.

5-Jermain Jenas

5-Jermain Jenas

Newcastle United ve Tottenham formalarıyla tanıdığımız İngiliz oyuncu Queens Park Rangers formasıyla 33 yaşında futbol hayatını noktalamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Simao Sabrosa

6-Simao Sabrosa

Barselona, Benfica, Atletico Madrid, Espanyol ve tabi ki de Beşiktaş'tan tanıdığımız Portekizli futbolcu 37 yaşında Hindistan Ligi takımlarından NorthEast United'da futbolculuk karıyerine son vermiştir.

7-Miroslav Klose

7-Miroslav Klose

Polonya asıllı Alman futbolunun yıldız ismini Werder Bremen, Bayern Munih ve son olarak Lazio formalarıyla hatırlıyoruz. Son  durağı olan Lazio'da 38 yaşında futbol karıyerini sonlandırmıştır.

8-Brede Hangeland

8-Brede Hangeland

Fulham ve Norveç Milli Takımı formalarıyla tanıdığımız defans oyuncusu 35 yaşında Crystal Palace formasıyla futbola veda etmiştir.

9-Luca Toni

9-Luca Toni

Palermo, Fiorentina, Bayern Munih, Juventus gibi takımlarda forvet oynayan Italyan golcü ülkesi takımlarından Hellas Verona'da 39 yaşında futbola veda etmiştir.

10-Johnny Heitinga

10-Johnny Heitinga

Atletico Madrid, Everton, Fulham, Herta BErlin formaları giyen Hollanda'nın başarılı defans oyuncusu futbola başladığı takım olan Ajax'ta 33 yaşında futbolu bırakmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11-Nikolas Anelka

11-Nikolas Anelka

Bir futbol efsanesi. Oynadığı takımlar saymakla bitmez.PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton, Ghelsea, Juventus.. Son yıllarında Hindistan'ın Mumbai City takımında teknik direktörlük yapsa da bazı zamanlar 2016 yılına kadar forma giymiştir ve 2016 yılında bu takımda 37 yaşında profesyonal futbol karıyerini noktaladığını açıklamıştır.

12-Diego Milito

12-Diego Milito

Real Zaragoza, Genoa ve İnter'den tanıdığımız Arjantinli golcü 37 yaşında profesyonel futbol hayatına başladığı Arjantin'in Racing Club takımında da futbolu bırakmıştır.

13-Damien Duff

13-Damien Duff

Chelse, Newcastle United, Fulham formalarıyla kendini tanıtan İrlandalı futbolcu 37 yaşında memleketi takımlarından Shamrock Rovers takımında futbola veda etmiştir.

14-Tuncay Şanlı

14-Tuncay Şanlı

Sakarya'dan Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'den Middlesbrough, Bolton, Wolfsburg ve Bursaspor derken kendini en son Hindistan'ın Pune City takımında bulan Tuncay Şanlı 1 Ocak 2016'da bu takımda futbola veda etmiştir.

15-Elano

15-Elano

Shakhtar Donetsk, Manchester Cİty ve Galatasaray'da forma giyen Brezilyalı futbolcu ülkesi takımlarından Santos'da futbol hayatını bu sezon sonlandıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16-Mark Schwarzer

16-Mark Schwarzer

Middlesbrough, Fulham, Chelsea ve son olarak Premier Lig'in son şampiyonu Leicester City'de forma giymiştir. Avusturalyalı kaleci 44 yaşında futbolu bırakmıştır.

17-Javier Saviola

17-Javier Saviola

Barcelona, Real Madrid, Monaco, Sevilla, Benfica gibi büyük takımlarda forma giyen Arjantinli yıldız futbolcu son olarak ülkesi takımlarından River Plate'de forma giymiştir ve bu takımla sözleşmesi ardından 34 yaşında futbolu bırakmıştır.

18-Timo Hildebrand

18-Timo Hildebrand

Stuttgart, Valencia, Hoffenheim, Sporting Lizbon, Shalke 04 gibi takımlarda forma giydikten sonra E.Frankfurt'a transfer oldu. Sözleşmesinin ardından 37 yaşında futbol hayatını noktaladı.

19-Nemanja Vidic

19-Nemanja Vidic

Manchester United ile tanınan sırp futbolcu son kulübü olan İnter'e transfer,nden sonra 35 yaşında futbolu bırakmıştır.

20-Dida

20-Dida

Futbolseverlerin Dida dendiğinde aklına gelen tek takım Milan'dır. Öncesinde ve sonrasında ülkesinde çeşitli takımlarında forma giydikten sonra son durağı İnternational olmuştur ve 43 yaşında eldivenlerini asmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21-Walter Samuel

21-Walter Samuel

Roma, Real Madrid ve İnter'den tanıdığımız Arjantinli başarılı defans oyuncusu son olarak İsviçre takımlarından Basel'de 38 yaşında futbol kariyerini noktalamıştır.

22-Khalid Boulahrouz

22-Khalid Boulahrouz

Chelsea, Sevilla ve Stuttgart gibi takımlarda forma giyen Hollandalı futbolcu son olarak Feyenoord forması giydikten sonra 34 yaşında futbolu bırakmıştır.

23-Carlos Marchena

23-Carlos Marchena

Sevilla, Benfica, Valencia, Villareal, Deportivo la Coruna formaları giydikten sonra son olarak ülkesinin çok alt liglerinde oynayan Gerena takımında 37 yaşında futbolu bırakmıştır.

24-Jonathan Woodgate

24-Jonathan Woodgate

Newcaste United, Real Madrid, Middlesbrough, Tottenham takımlarında forma giymiş İngiliz defans oyuncusu son olarak tekrar Middlesbrough transfer olarak burada futbolu 36 yaşında bırakmıştır.

25-Anatoliy Tymoshchuk

25-Anatoliy Tymoshchuk

Zenit ve Bayern Munih'te forma giymiş Ukraynalı önlibero son olarak Kazakistan'ın Kairat Almaty takımına transfer oldu. Burada 37 yaşında yeşil sahalara veda ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26-Adrian Mutu

26-Adrian Mutu

İnter, Parma, Chelsea, Juventus ve Fiorentina gibi büyük takımlarda forma giyen Romanyalı forvet son olarak ülkesi takımlarından Tirgu Mures takımında 37 yaşında futbolu bırakmıştır.

27-Juan Carlos Valerón

27-Juan Carlos Valerón

Atletico Madrid ve Deportivo la Coruna takımlarından tanıdığımız İspanyol Las Palmas takımında 41 yaşında futbolculuk karıyerine nokta koymuştur.

28-Luis García

28-Luis García

Barcelona, Liverpool ve Atletico Madrid takımlarında forma giyen İspanyol son olarak Avustralya takımlarından Central Coast takımında, 38 yaşında futbola veda etmiştir.

29-Mario Yepes

29-Mario Yepes

PSG ve Milan'dan tanıdığımız Kolombiyalı başarılı defans oyuncusu 2016 yılı başında San Lorenzo formasıyla 40 yaşında futbola veda etmiştir.

30-Robert Pires

30-Robert Pires

Marsilya, Arsenal, Villareal, Aston Villa gibi takımlarla efsanelesen orta saha oyuncusu son olarak Hindistanın Goa FC takımıyla futbola 43 yaşında veda etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31-Alvaro Dominguez

31-Alvaro Dominguez

Atletico Madrid ve Borussia Mönchengladbach formalarıyla tanıdığımız başarılı defans oyuncusu 27 yaşında sakatlığından dolayı erken yaşta futbolu bırakmıştır...

BONUS

BONUS

Yorumsuz.. Tüm futbolseverlerin kalbi sizlerle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın