Görüş Bildir
Haberler
2015 Yılının En Değerli 10 Markası

2015 Yılının En Değerli 10 Markası

Firat Eski
28.09.2015 - 17:34

İki haftada bir yayınlanan iş dergisi olan Forbes dergisinin açıklamış olduğu 2015 yılının en değerli markalarından 10 tanesini sizler için sıraladık. Sizlerin de tahmin edeceği gibi en değerli markalar listesinin çoğunluğunu çağımızın olmazsa olmazı teknoloji markaları oluşturuyor.

Kaynak: http://www.forbes.com/powerful-brands...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Apple

1. Apple

Dünyanın en değerli birinci markası hepimizin bekleyeceği gibi teknoloji endüstrisinden geliyor. Özellikle ilk akıllı telefonu ürettikten sonra büyük ivme kazanan Apple 145.3 Milyar $ ile 2015 yılının en değerli markası unvanını elinde bulunduruyor. Apple'ın son 1 yıldaki büyüme oranını Forbes dergisi %17 olarak belirtiyor.

2. Microsoft

2. Microsoft

2015 yılının en değerli ikinci markası da teknoloji endüstrisinden geliyor. Kurucusu dünyanın zengin insanı Bill Gates olan teknoloji devi Microsoft 69.3 Milyar $ ile en değerli marka listesinde ikinci sırada bulunuyor. Forbes dergisi Microsoft'un son 1 yıldaki büyüme oranını %10 olarak belirtiyor.

3. Google

3. Google

2015 yılının en değerli üçüncü markası da yine teknoloji endüstrisinden geliyor. Teknoloji devlerinden olan Google  65.6 Milyar $ ile en değerli markalar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Forbes dergisi Google'ın son 1 yıldaki büyüme oranını %16 olarak belirtiyor.

4. Coca-Cola

4. Coca-Cola

2015 yılının en değerli markalar listesinde dördüncü sırayı bu sefer içecek endüstrisinden bir marka alıyor. Neredeyse herkesin bildiği veya içtiği içecek haline gelen dünya markalarından olan Coca-Cola 56 Milyar $ ile en değerli markalar listesinde dördüncü sırada yer alıyor. Forbes dergisi Coca-Cola'nın son 1 yıldaki büyüme oranını %0 olarak belirtmiş. Yani şirket geçen yıla göre gelişme göstermemiş.

5. IBM

5. IBM

2015 yılının en değerli markalar listesinde beşinci sırayı alan marka teknoloji endüstrisinden oluyor. Bilişim teknoloji şirketi olan IBM 49.8 Milyar $ ile en değerli markalar listesinde beşinci sırada yerini almış. Forbes dergisi IBM şirketinin son 1 yılda %4 büyüdüğünü belirtmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. McDonald's

6. McDonald's

2015 yılının en değerli markalar listenin altıncı sırasını restoran endüstrisinden olan şirket alıyor. Günde 69 Milyon müşteriye hizmet veren fast-food restoran şirketi olan McDonald's 39.5 Milyar $ ile 2015 yılının en değerli markalar listesinde altıncı sırayı alıyor. Forbes dergisi McDonald's şirketinin son 1 yıldaki gelişim oranını %-1 olarak belirtiyor. Yani şirket gelişimin aksine gerileme göstermiş.

7. Samsung

7. Samsung

2015 yılının en değerli markalar listesinin yedinci sırasını teknoloji endüstrisinden bir marka alıyor. Çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olan Samsung 37.9 Milyar $ ile 2015 yılının en değerli markalar listesinde yedinci sırayı alıyor. Forbes dergisi Samsung şirketinin son 1 yıldaki gelişim oranını %8 olarak belirtiyor.

8. Toyota

8. Toyota

2015 yılının en değerli markalar listesinde sekizinci sırayı alan marka ise otomotiv endüstrisinden geliyor. Birçok ürün modeli yelpazesine sahip otomotiv şirketlerinden biri olan Toyota 37.8 Milyar $ ile 2015 yılının en değerli sekizinci markası oluyor. Forbes dergisi Toyota'nın son 1 yıldaki gelişim oranını %21 olarak belirtiyor.

9. General Electric

9. General Electric

2015 yılının en değerli markalar listesinde dokuzuncu sırayı farklı endüstriyel dallarında hizmet gösteren şirket alıyor. Thomas Edison'un kurmuş olduğu General Electric şirketi 37.5 Milyar $ ile 2015 yılının en değerli dokuzuncu markası oluyor. Forbes dergisi General Electric şirketinin geçen yıla göre %1 büyüme gösterdiğini beliriyor.

10. Facebook

10. Facebook

Listemizin son sırasını yani onuncu sırasını teknoloji endüstrisinde hizmet veren şirket alıyor. Mark Zuckerberg'in kurmuş olduğu dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi olan Facebook 2015 yılının en değerli onuncu markası oluyor. Büyük kullanıcı potansiyeline sahip Facebook'un geçen yıla oranla %54 büyüdüğünü belirten Forbes dergisi en çok büyüme kateden şirketin Facebook olduğunu da belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
1
0
0