Görüş Bildir
Haberler
2014'ün Şu Ana Kadarki En İyi 27 Filmi

2014'ün Şu Ana Kadarki En İyi 27 Filmi

adem kara
10.06.2014 - 16:35 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

2014 yılının ilk altı ayı sinema dünyası için ‘bereketli’ geçerken, bağımsız filmler haber sitesi IndieWire ekibi, şimdiden yılın en iyi filmlerini derledi.

Listede Sundance, SXSW, Berlin, Tribeca ve Cannes Film Festivalleri’nde izleyici karşısına çıkan fakat henüz gösterime girmemiş filmlerle birlikte, vizyona giren ve şimdiden yılın en iyisi olmaya aday filmler bulunuyor.

  • Blue Ruin

Jeremy Saulnier’in yazıp yönettiği filmin, Amerikan bağımsız sinemasının sıradanlığından farklı olduğu belirtiliyor. Filmde uzun yıllar sonunda büyüdüğü yere dönen bir adamın hayatının nasıl altüst olduğu ve ailesini korumak için verdiği mücadele anlatılıyor.

  • The Double

Dostoyevski’nin aynı adlı eserinden uyarlanan The Double’ı (Öteki), Richard Ayoade yönetti. Submarine filminin ardından The Double’la da olumlu eleştiriler alan Ayoade’nin filmi Türkiye’de de !f Bağımsız Film Festivali’nde gösterilmişti.

  • Edge Of Tomorrow

Tom Cruise’un başrolünde oynadığı bilim kurgu filmi Doug Liman tarafından yönetildi. Uzaylı istilasına karşı tecrübesiz bir askerin ölümü ve durmadan yeniden dirilerek bu savaşta tekrar tekrar savaşmasını konu alan film Türkiye’de 6 Haziran’da gösterime girdi.

  • Enemy

Türkiye’de 16 Mayıs’ta gösterime giren film, üniversitede tarih dersleri veren Adam’ın izlediği bir filmde kendisine ikizi kadar benzeyen bir oyuncunun peşine düşmesini konu alıyor. Ünlü yazar José Saramago’nun romanından uyarlayan filmin kadrosunda Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent ve Sarah Gadon gibi isimler yer alıyor.

  • Hide Your Smiling Faces

Daniel Patrick Carbone’in yazıp yönettiği film Tribeca Film Festivali’nin en iyilerinden biri olarak gösteriliyor. Film, mahallerinde yaşanan bir trajedinin ardından iki kardeşin aralarındaki ilişkinin nasıl değiştiğini, doğayı keşiflerini ve ölümü anlayışlarını konu alıyor.

  • Ida

1960′ların Polonya’sında acemi bir hemşirenin ailesiyle ilgili Nazi döneminden kalma karanlık bilgileri öğrenmesiyle neler yaşadığını anlatan film Pawel Pawlikowski tarafından yazılıp yönetildi.

  • The Immigrant

Marion Cotillard ve Joaquin Phoenix’in başrollerinde oynadığı film, 1920′lerde Polonya’yı terk ederek New York’a gitmeye karar veren iki kardeşin hikayesini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini de senaristliğini de James Gray yaptı.

  • The Lego Movie

Phil Lord ve Christopher Miller tarafından yazılıp yönetilen animasyon film, tahmin edileceği gibi legolar evreninde geçiyor. Filmde, sıradan bir adam olan Emmet, beklemediği bir anda dünyayı kurtaran bir kahraman olma şansını yakalıyor.

  • Locke

Eastern Promises’in (Şark Vaatleri) senaristliğini yapan Steven Knight’ın Redemption’dan sonra yönetmenliğini yaptığı 2′inci film olan Locke, yine Knight tarafından yazıldı. Başrolde ise Tom Hardy var.

  • The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson’un son filmi Büyük Budapeşte Oteli, şimdiden yılın en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Türkiye’de 11 Nisan’da gösterime giren film, 20′inci yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde Büyük Budapeşte Oteli’nin ihtişamlı zamanlarını anlatıyor.

  • Night Moves

Yaşadıkları toprakların geleceği için endişelenen ve isyan eden üç çevre aktivistinin gerçekleştirecekleri büyük eylemi anlatan filmde Dakota Fanning, Peter Sarsgaard ve Jesse Eisenberg oynarken, yönetmen koltuğunda Kelly Reichardt var.

  • Obvious Child

Sundance Film Festivali’nde görücüye çıkan bağımsız komedi filmi planlanmamış bir hamileliği anlatıyor. Gillian Robespierre’un yönettiği film SXSW Festivali’nde de olumlu eleştiriler aldı.

  • Only Lovers Left Alive

Tom Hiddleston ve Tilda Swinton’ın oynadığı iki depresif vampirin anlatıldığı filmin yönetmenliği ve senaryosu Amerikan bağımsız sinemasının başarılı ismi Jim Jarmusch’a ait. Film Türkiye’de geçen şubat vizyona girmişti.

  • Snowpiercer

Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong’un üstlendiği filmde yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma sonucunda sığınılacak son yerin; bir tren olduğu fakat bu yeni dünyada da sınıfsal farklılıkların aynı kaldığı anlatılıyor.

  • Under The Skin

Türkiye’de yine !f Film Festivali’yle görücüye çıkan Scarlett Johansson’un başrolündeki bilim kurgu ve gerilim film, Jonathan Glazer tarafından yönetildi.

  • 71

Charlie Murphy, Jack O’Connell, Sam Reid’in başrollerine oynadığı film 1971 Belfast’inde genç bir askerin hikayesini anlatıyor. 71 aynı zamanda Yann Demange’in yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajli film.

  • Boyhood

Richard Linklater’ın senaryosunu yazıp yönettiği film, yakın zamanda boşanmış bir çiftin, altı yaşındaki çocuklarının büyüme hikayesini anlatıyor. Film, 12 yıllık bir süre içinde belirli zaman aralıklarında yapılan çekimlerle tamamlandı.

  • Foxcatcher

Olimpiyat şampiyonu iki Amerikalı güreşçiyi anlatan Foxcatcher, gerçek hikayeden uyarlanan yarı biyografik bir film. Yönetmenliğini Bennett Miller üstlenirken, filmin oyuncu kadrosuysa Channing Tatum, Mark Ruffalo ve Steve Carell gibi yıldızlardan oluşuyor.

  • Frank

Lenny Abrahamson’ın yönettiği ve Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal ve Scoot McNairy’nin başrolünde yer aldığı Frank, genç bir müzisyen olan Jon’un Frank’in liderliğindeki ilginç bir müzik grubuna katılmasından sonra yaşanan komik maceraları anlatıyor.

  • Listen Up Phillip

Alex Ross Perry’nin yazıp yönettiği ve ilk kez Sundance Film Festivali’nde görücüye çıkan film senenin en çok beklenen bağımsız çalışmalarından biri. Başrollerde Krysten Ritter, Elisabeth Moss ve Jason Schwartzman var.

  • Love Is Strange

Sundance, Tribeca, Berlin ve Los Angeles Film Festivalleri’nde oldukça beğenilen film, uzun süredir beraber olan eşcinsel bir çiftin, evlendikten sonra başlarına gelen talihsizlikler anlatılıyor.

  • Mommy

Senaristliğini ve yönetmenliğini genç sinemacı Xavier Dolan’ın üstlendiği dram türündeki 67′inci Cannes Film Festivali’nde jüri özel ödülüne layık görüldü. Film, bekar bir annenin sorunları olan oğlunu tek başına büyütme hikayesini konu alıyor.

  • Mr. Turner

Biyografi türündeki film, romantizm akımının en önde gelen sanatçılarından biri olan İngiliz ressam J.M.W. Turner’ın hayatını ele alıyor. İngiliz yönetmen Mike Leigh’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Timothy Spall, Roger Ashton-Griffiths ve Tom Wlaschiha paylaşıyor.

  • Starred Up

6 Haziran’da Türkiye’de de vizyona giren film şiddet olaylarına karıştığı için çocuk hapishanesine düşen fakat kısa sürede şiddete duyduğu şaşırtıcı eğilim nedeniyle yetişkin bölümüne transfer edilen Oliver’ın öyküsünü anlatıyor. David Mankenzie’nin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Jack O’Connell, Rupert Friend ve Ben Mendelsohn yer alıyor.

  • Tu dors Nicole

Fransız yapımı film, 22 yaşındaki Niceole’un ailesi şehir dışındıyken Véronique’le geçirdiği eğlenceli yazı ve Nicole’un erkek kardeşi geldiğinde işlerin nasıl bir anda değiştiğini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Stéphane Lafleur yaptı.

  • Two Days, One Night

Hafta sonu karmaşık ve zorlu bir görevi yerine getirmek zorunda olan kadının birlikte çalıştığı çalışma arkadaşlarının yanına gidip onları ekstra maaş bonuslarının iptal olmasına ikna etmesini konula alan filmin başrolünde Marion Cotillard var.

  • Zero Motivation

Kadın bir askerin yaşadıklarını kara mizahla anlatan İsrail yapımı film, Tribeca Film Festivali’nden de en iyi hikayet anlatımı ödülüyle döndü.

Film tanıtımlarında IMDB ve Beyaz Perde sitelerinden yararlanılmıştır.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/keyif/2014un-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın