Görüş Bildir
Haberler
2006 Dünya Kupası‘nı Kazanan İtalya Oyuncuları Şu Anda Ne Yapıyor?

2006 Dünya Kupası‘nı Kazanan İtalya Oyuncuları Şu Anda Ne Yapıyor?

Ali Aydemir
12.05.2022 - 12:00

Sene 2006, Dünya Kupası rüzgarları çoktan esmeye başlamış. Televizyonlarda reklamlar, markaların dünya kupasına özel ürünleri derken dünya bambaşka bir sevinçte... Herkes maçları heyecanla bekliyor, özellikle 90'lı yıllarda doğan nesiller ilk defa aklı başında maç izleyebilecekleri için oldukça mutlu. Arjantin, İngiltere, İspanya, Almanya, Brezilya derken, final günü gelmişti ve finalin adı da belli olmuştu: İtalya-Fransa... 1-1 biten ve çok kritik anlara sahne olan maç penaltılarla İtalya'nın olmuştu. 2006 dünya şampiyonu İtalya’nın o kadrosu, ülke futbol tarihinin belki de en iyi kadrolarından biriydi. Final oyuncuları genç yaşlarda değillerdi ama final sonrası hepsi birer birer düşüş yaşadı, gözden kayboldu...Peki şimdi Dünya Kupası başarısı gösteren o kadronun oyuncuları ne yapıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon

Juventus'tan ayrılarak futbola başladığı kulüp olan Parma'ya dönen deneyimli kaleci Gianluigi Buffon, son günlerde 44 yaşında ve artık emekli olması gerektiğinin de sinyallerini veriyor aslında. Geçtiğimiz günlerde de takımının Perugia'yla oynadığı mücadelede kendisine gelen bir geri pası ıskalayarak gol yemesi üzerine taraftar artık emekli olması gerektiğini düşünüyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdiğini belirtmişti efsane kaleci!

Gianluca Zambrotta

Gianluca Zambrotta

Sırasıyla Juventus ve FC Barcelona formaları giyen oyuncu turnuva sonrası 2008-2012 yılları arasında Milan forması giydi. 2013 yılında futbolcu ve menajer asistanı olarak İsviçre Süper Lig ekiplerinden FC Chiasso ile anlaştı ve 2014 yılında 37 yaşındayken profesyonel futbol hayatını noktaladı.

Yakın zamanda en yeni FIFA Müze Elçisi olmuş.

Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro

Milli formayı 1998, 2002 ve 2006 Dünya Kupaları'nda ve 2000, 2004 Avrupa Şampiyonalarında aralıksız giyen Cannavaro milli formayla 90 maça çıkma başarısı göstermiştir. 2006 yılında gösterdiği performans ile UEFA tarafından yılın futbolcusu seçilmişti. 2013'te Al-Ahli Dubai'de yardımcı antrenörlüğe başlayan tecrübeli defans, en son 2019 yılında Çin'de geçici antrenörlük yapıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son postlarından anladığımız üzere kayak yapmaktan ve bisiklet sürmekten hayli keyif alıyor ve sıkça paylaşım yapıyor.

Marco Materazzi

Marco Materazzi

2006 FIFA Dünya Kupası Finalinde Fransız futbolcu Zidane ile girdiği diyalogla unutulmayacak bir sahne akıllarda bırakmıştır. Zidane'ın son maçı olmasına karşın Materrazi'ye attığı kafa sonrasında kırmızı kart görmüştür. Ayrıca 1 gol atarak maçı uzatmalara götürmüştür. Penaltı atışlarında da bir gol atarak İtalya'nın kupayı almasında büyük bir rol oynamıştır.

Efsane oyuncu şimdilerde 48 yaşında ve hayatın tadını çıkarıyor.

Fabio Grosso

Fabio Grosso

İşte o son penaltının sahibi yıldız Grosso! Ne büyük gurur, son penaltıyı kullanan ve topu ağlarla buluşturan oyuncu olmak. Fabio Grosso Dünya Kupası'ndaki başarılı oyunu sonrası birçok takımın dikkatini çekmiş ve İtalyan kulübü FC Internazionale Milano'ya, 2007-2008 yılında Lyon'a ve 2009-2010 sezonunda Juventus'a transfer olmuştur.

Şimdilerde Gessica'nın kocası, Filippo ve Giacomo'nun babası olarak anılmak istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mauro Camoranesi

Mauro Camoranesi

Dünya Kupası'nın ardından Juventus, Stuttgart, Ranus ve som olarak Racing Club kulüplerinde forma giyen Camoranesi dönemin önemli futbolcuları arasındaydı. 2015 yılından bu yana ise Liga Premier de Mexico ve PrvaLiga'da kimi takımların hocalığını yapıyor.

Antrenörlük kariyerine devam edecek gibi...

Gennaro Gattuso

Gennaro Gattuso

Gattuso, belki de o maçtaki kadrodan kariyeri düşüşe geçmeyen tek isim. Teknik direktörlük kariyerine, 2013 yılında oynadığı son takım olan Sion'da oyuncu-teknik direktör olarak başladı. Şimdilerde 44 yaşındaki yıldız Milan'da top koşturduğu dönemde adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz sezon Napoli'de teknik direktörlük görevini üstlenmişti.

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo

İnter, Milan, Juventus kariyeri sonrası 2018'de futbolu bırakan Pirlo da dönemin en büyük futbolcularından... Juventus'un 'maestro'su! Hala konuşulan büyük bir kariyerin sahibi olan yıldız sporcunun, geçtiğimiz sezon Juventus'un teknik direktörlüğünü görevini üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Teknik direktörlük kariyeri yeni başladı denilebilir, bakalım onu hangi takımların başında göreceğiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdilerde İnsta'dan reklam falan alıyor Pirlo abimiz, belki yeşil sahalarda teknik direktör olarak devam eder.

Simone Perrotta

Simone Perrotta

Kariyerine 2013 yılında Roma'da son veren Perrotta da dönemin en önemli oyuncularından biriydi. “Kariyerimi başka bir kulübün eski oyuncusu olmaktansa eski bir Roma futbolcusu olarak bitirmeyi tercih ederim” diyen Perrotta şimdilerde İtalyan futbolunun gençlik sektörünün zirvesinde iki rol üstleniyor. Birincisi, Perrotta'nın derneğin genç oyuncuları için yol gösterici bir el olduğu İtalyan Futbolcular Derneği'nin genç yöneticisi. Perrotta aynı zamanda ülkenin her yerinde genç futbol müsabakalarını ve antrenmanlarını organize eden FIGC Gençlik ve Okul Sektörü'nün de başkan yardımcısı.

Ailesiyle oldukça mutlu!

Emekli olduğundan beri, Perrotta İtalya'da gençlerin gelişimine odaklandı!

Luca Toni

Luca Toni

Dünya kupasının ardından AS Roma, Fiorantina, Bayern, Genoa, Juventus, Al-Nasr gibi takımlarda forma giyen yıldız forvet 2015 yılında futbolu bıraktığını açıklamıştı. 1 yıllık bir menajerlik deneyimi de bulunan futbolcu dönemin en önemli golcülerinden biri olarak hafızalarımızda yerini koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor yorumculuğu yapıyor...

Bazı dünya markalarıyla iş birliği yapıyor.

Francesco Totti

Francesco Totti

Roma'ya adanmış bir ömür Totti! Tamı tamına 30 yıl. 2 kez Serie A Yılın Futbolcusu, 5 kez Yılın İtalyan Futbolcusu seçilmiştir. Totti 2006-2007 sezonunda attığı 26 golle İtalya Serie A gol kralı olmuş ve Avrupa Altın Ayakkabı (European Golden Shoe) ödülünü kazanmıştır. Şampiyonlar Ligi, UEFA Ve İtalya Kupasıyla birlikte toplamda 775 maçta 307 golü ve 183 asisti vardır.1 kez Serie A Şampiyonu, 2 kez Coppa Italia ve 2 kez de Supercoppa Italiana'yı kazanmıştır.

Şimdilerde bol bol reklam alıyor...

Reklamlara doymuyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Totti abime bak be yürüyen karizma....