Görüş Bildir
Haberler
1980'lerin Unutulmaz Pop Müzik Grubu ''Modern Talking''

1980'lerin Unutulmaz Pop Müzik Grubu ''Modern Talking''

Müslüm Elibol
11.07.2015 - 21:52 Son Güncelleme: 13.07.2015 - 00:43

modern talking

Modern Talking, Dieter Bohlen ve Thomas Anders tarafından kurulan Alman müzik grubu.

1984 yılında 'You're My Heart, You're My Soul' ile yakaladıkları çıkışın ardından You Can Win If You Want ve Cheri Cheri Lady ile listelerde kalıcı olacaklarını kanıtladılar. Brother Louie ile önce İngiltere müzik listelerine ardından da Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika'da popüler oldular. Grubu oluşturan ikili 1987'de ayrıldılar. 1998'de yeniden bir araya geldilerse de 2003'te beraberlikleri kesin olarak bitti.

Besteci, söz yazarı, aranjör, kompozör, vokalist, solist olarak grubun beyni olan Dieter Bohlen solo albümlerini Blue System adı ile çıkardı. Ayrıca Chris Norman (Smokie), C.C. Catch, Bonnie Tyler, ve Bad Boys Blue gibi şarkıcı ve gruplara da destek oldu. 1989yılında Lozan'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya (Thomas Förstner - Nur ein Lied) ve Almanya (Nino De Angelo - Flieger) adına besteci olarak katıldı.

Thomas Anders her ne kadar boynundan hiç çıkarmadığı eşi Nora'nın ismi yazılı kolyesi ile hatırlansa da çıkardığı solo albümleri ile de kariyerini ispatladı.

kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Modern_Talking

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beste makinesi Dieter Bohlen ( şarkı aralarındaki tiz erkek sesi ona aittir)

Beste makinesi Dieter Bohlen ( şarkı aralarındaki tiz erkek sesi ona aittir)

Dieter Günther Bohlen  (7Şubat1954, Berne), Alman şarkıcı, besteci, söz yazarı, yapımcı. Thomas Anders ile oluşturdukları ikili grup Modern Talking ile tanınmaktadır. Kurucusu olduğu bu grubun söz yazarlığı ve besteciliğinin yanı sıra vokalistiydi.

Modern Talking'den ayrı olduğu 1987-1998 yılları arasında Blue System adlı müzik grubunu kurdu ve hayat arkadaşı Nadja ile sahneye çıktı.

Sanatçı ayrıca 1986-89 periyotunda C.C. Catch'i keşfetmiş ve ona da yapımcı ve şarkı yazarı olarak albümler yapmıştır. Bu periyottaChris Norman'a da albümler yapmıştır ki unutulmaz single Midnight Lady bu sırada çıkmıştır.

Pek çok parçasında 5 geri vokal erkek sesi kullanarak o çok bilinen nakaratlarda ince ses kullanımını gerçekleştirmiştir. Pek çok çalışmasında Louis Rodrigez ile çalışmış olup, Brother Louie adlı Modern Talking parçası ona ithaf edilmiştir.

Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Dieter_Bohlen

Dieter Bohlen neden bir efsane sorusunun cevabı ?

Dieter Bohlen neden bir efsane sorusunun cevabı ?
  • 100'den fazla Alman listelerine giren bestesi var

  • 50'nin üzerinde dünya genelinde 1 numara olan parçası var

  • Dünya genelinde tüm prodüksiyonları 160 milyonun üzerinde sattı ve satmakta

  • Global satışları sadece Modern Talking ve Blue System olarak 125 milyon

  • Tahmini serveti yaklaşık $250 milyon.

  • 398 Altın ve Platin plak aldı

  • Almanya'da 20'nin üstünde ilk 10 parçası oldu

  • Almanya'da 12 adet 1 numara olan parçası oldu

Thomas Anders

Thomas Anders

Bernd Weidung ya da sahne adıyla Thomas Anders (1 Mart 1963, Münstermaifeld), Alman şarkıcı. Modern Talking grubunun solisti olarak dünyaca tanınmıştır.

Stockholm Marathon ve 2001 yapımı Muhle Dame Mord filmlerinde oynadı. Nora Balling ile 1985 ve 1989 arası evliydi. Nora ile evli olduğu dönemde eşinin soyadını da alarak ismini Bernd Weidung-Balling olarak değiştirmiştir. Şu anki eşi Claudia Hess ile 15 Temmuz 2000 tarihinde evlendi. Ondan Alexander Mick (d. 27 Haziran 2002) adında bir oğlu var.

Dogum yeri olan Koblenz'de yaşamaktadir.

Modern Talking adı altında Dieter Bohlen ile birlikte 1984-1987 ve 1998-2003 yılları arasında sahne almış ve tüm dünyada (2003 BMG verilerine göre) 120 milyondan fazla plak ve cd satarak sayısız altın ve platin plağa sahip olmuştur.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Thomas_Anders

Modern Talking - Cheri Cheri Lady

Modern Talking - Brother Louie

İçeriğin Devamı Aşağıda

Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul

modern talking - you can win if you want (new version)

Modern Talking - No Face, No Name, No Number (Expo 2000 Gala 01.06.2000)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0