Görüş Bildir
Haberler
19 Yaşındaki Gencin Buluşu Okyanusları Temizleyecek

19 Yaşındaki Gencin Buluşu Okyanusları Temizleyecek

Caner
26.07.2014 - 23:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

19 Yaşındaki Gencin Buluşu Okyanusları Temizleyecek

Dünyamızda 7 milyardan fazla insan bulunuyor. Hal böyle olunca biz insanlar olarak dünyanın dört bir yanını kirletiyoruz. Hatta yılın başlarında gelen bilgilere göre uzayı bile çöplüğe çevirdik. 19 yaşındaki bir öğrencinin fikri ise uzayı ya da tüm dünyayı temizlemek değil. Ancak dünyanın büyük bir kısmını oluşturan okyanusları temizlemek.

Sadece son birkaç senede bile milyonlarca ton plastik okyanuslara giriş yaptı. Havacılık mühendisliği okuyan Boyan Slat isimli genç bunun önüne geçebilmek için Okyanus Temizleme Vakfı'nı kurdu. Bunun yanında milyonlarca tonluk plastik atığın toplanabilmesi için ucuz ve basit bir yöntem önerdi.

Kısa sürede yaklaşık 2 milyon dolar bağış toplayan Slat , okyanustaki plastik atıkların Gulf Stream gibi kuvvetli akıntıların belli bölümlerine konulan uzmanların 'plastik çorbası' dedikleri torbalarda toplanmasını sağlıyor.

Öte yandan okyanuslardaki bu plastiklerin insan sağlığı için büyük zararı bulunuyor. Mikro parçalara bölünen plastikler zamanla balıklar tarafından sindiriliyor ve insanların da balıkları avlamasıyla bu plastik insan vücuduna geçiyor. Plastiğin kanserojenlik gücünden herhalde bahsetmeye gerek yoktur.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0