Görüş Bildir
Haberler
17 Yaşında Marmara Üniversitesini Hackledi: ‘Devletime Zarar Verecek Bir Şey Yapmıyorum’

17 Yaşında Marmara Üniversitesini Hackledi: ‘Devletime Zarar Verecek Bir Şey Yapmıyorum’

Marmara Üniversitesi'nde 5 bin 698 kişinin verilerinin 15 Eylül'de sızmasının yankıları sürerken detaylar ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK) yayınladığı 'veri ihlali bildirimi' sonrasında kamuoyuna yansıyan olaya, 17 yaşındaki bilgisayar korsanının neden olduğu saptandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sistemi hackledi, SMS gönderdi

Sistemi hackledi, SMS gönderdi

Üniversitenin Bilgi Yönetim Sistemi içerisindeki SMS gönderim servisindeki yetkili kullanıcı hesabı, 17 yaşındaki 'YUBA' rumuzlu bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmesinin ardından SMS göndermesi ile ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ele geçirilen kullanıcı hesabının yeni kullanıcı hesapları tanımlama yetkisi olduğundan 3 yeni kullanıcı hesabı tanımı yapıldığı da tespit edildi.

Veri sızıntısının bildirilmesinin ardından KVKK da konuyla ilgili inceleme başlattı. Kurum, Marmara Üniversitesi tarafından yapılan ihlal bildirimini ilan ederken, ihlale ilişkin inceleme başlattı.

Yetkililere seslendi

Yetkililere seslendi

Marmara Üniversitesinin veri sistemini hackleyen kişi SMS göndererek yetkilileri uyardığı ortaya çıktı. 17 yaşında 'YUBA' rumuzunu kullanan kişi mesajında yetkililere seslendi.

Hacker, 'Merhaba sayın Marmara Üniversitesi. Ben YUBA 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hiç bir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hackledim. Yüksek risk içeren bir açık. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyim kapatın.' şeklinde SMS gönderdiği ortaya çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
64
17
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Çocuğa müebbet verilip açığa sebep olanlar terfi ettirilir.

Aziz TORUK

trajikomik

Ayşe Haseki

Umarım bu sefer tek bir sefer dürüstlük ve doğruluk ödüllendirilir. Suç işleyip serbest kalana, hatta suçun hiç araştırılmadığına alıştık. Bari bu sefer doğr... Devamını Gör

Bilal Saral

Hazır hacklemişken bir vatandaşın notlarıyla diplomasına da baksaydı

omer ali

meşaşını aldım bro )))